MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Rijsenhout

augustus 11, 2018

Afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden ziet voorlopig af van een biomassacentrale. De onlangs ingediende vergunningsaanvraag wordt ingetrokken......

Afval- en grondstoffenbedrijf Meerlanden ziet voorlopig af van een biomassacentrale. De onlangs ingediende vergunningsaanvraag wordt ingetrokken.

Het bedrijf in Rijsenhout gaf aan dat het geschrokken is van de onrust over de bio-installatie. De buren zijn niet voldoende betrokken.

Meerlanden gaat opnieuw met de buren in overleg om over de plannen te praten.

De plannen zijn nog in een verkennend stadium maar eind juni was wel een vergunning aangevraagd om Europese subsidie veilig te stellen.

Door de wijziging in de plannen is dat niet meer haalbaar.

augustus 9, 2018

De raadsfractie van de HAP heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over het voornemen om op het terrein van Meerlanden in Rijsenhout een Biomassacentrale te plaatsen..........

De raadsfractie van de HAP heeft B&W schriftelijke vragen gesteld over het voornemen om op het terrein van Meerlanden in Rijsenhout een Biomassacentrale te plaatsen. Er bestaat het beeld dat er een centrale komt met drie grote schoorstenen en drie grote ovens die 24/7 operationeel zal zijn. Een aantal inwoners heeft een brief ontvangen van Meerlanden waarin is aangegeven dat de nieuwste filters worden gebruikt om alle vervuilende stoffen op te vangen.

juli 20, 2018

De bewoners van Rijsenhout hebben tien alternatieve locaties gezocht voor de bouw van een transformatorgebouw door de nutsbedrijven Tennet en Liander.....

RIJSENHOUT - De bewoners van Rijsenhout hebben tien alternatieve locaties gezocht voor de bouw van een transformatorgebouw door de nutsbedrijven Tennet en Liander. Volgens het Haarlems Dagblad worden die mogelijkheden deze week besproken met de nutsbedrijven, die openstaan voor de inbreng van de dorpsbewoners. De gemeente staat “niet onwelwillend” tegenover deze alternatieve route.

juli 16, 2018

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum......

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum.

Wethouder Reneman wil graag dat het museum naar elders gaat verhuizen, zodat het Fort verbouwd kan worden.

Wat daarna de bestemming wordt, is nog niet duidelijk.

De Dorpsraad Rijsenhout stelt op haar website al meerdere keren bij de gemeente aangegeven te hebben het museum Crash en alle andere activiteiten van en op ’t Fort, belangrijk te vinden.

juli 3, 2018

De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.....

HOOFDDORP - De Friese 'Elfwegentocht', die van 1 tot en met 14 juli het hele land doortrekt, stond dinsdag in het teken van duurzame initiatieven in Noord-Holland.

De derde dag van de tocht met fossielvrije voertuigen begon dinsdagochtend in Hoofddorp en ging via Rijsenhout en Zwanenburg naar Alkmaar, Den Helder, Breezand en tenslotte Harlingen.

Onderweg is er stilgestaan bij diverse duurzame initiatieven, waaronder de teelt van algen in enorme bassins bij Algae Innovations in Rijsenhout.

juni 27, 2018

De grond die gemeente Haarlemmermeer, TenneT en Liander voor ogen hadden om een groot transformatorstation te bouwen, lijkt niet het juiste bestemmingsplan te hebben.....

RIJSENHOUT - De grond die gemeente Haarlemmermeer, TenneT en Liander voor ogen hadden om een groot transformatorstation te bouwen, lijkt niet het juiste bestemmingsplan te hebben.
Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan energieleveranciers TenneT en Liander.
In de brief, die op de website van Tennet is te lezen, laat de gemeente weten dat de voorkeurslocatie 2A bestemd is voor glastuinbouw en dus niet voor een dergelijk transformatorstation.

juni 25, 2018

TenneT en Liander hebben de informatieavond over het 150 kV-hoogspanningstransformatorstation in Rijsenhout op 26 juni afgeblazen......

TenneT en Liander hebben de informatieavond over het 150 kV-hoogspanningstransformatorstation in Rijsenhout op 26 juni afgeblazen.

Bewoners waren uitgenodigd om te praten over de locatie van het 12 voetbalvelden grote transformatorstation.

“Er zijn geen locaties om over te spreken” zeggen de nutsbedrijven, omdat van de 3 mogelijkheden locatie 1 aan de Schipholspoorweg technisch ongeschikt is, de gemeenteraad tegen locatie 2A aan de sportvelden van SCW in Rijsenhout is en volgens Haarlemmermeer niet in het bestemmingsplan past.

juni 19, 2018

De Dorpsraad Rijsenhout noemt de keuze die Tennet het dorp recent heeft voorgelegd over het geplande trafo-station ongepast.....

De Dorpsraad Rijsenhout noemt de keuze die Tennet het dorp recent heeft voorgelegd over het geplande trafo-station ongepast.

Tennet spreekt van ‘een non-keuze onder het mom van ‘draagvlak’, die verantwoordelijkheid afschuift op bewoners.

Voor de Dorpsraad staat niet onomstotelijk vast, dat andere locaties onmogelijk zijn.

Er is volgens de Dorpsraad nog nooit behoorlijk draagvlakonderzoek gedaan, onderzoek naar de impact op het dorp is geweigerd en de belangen van dorpsbewoners worden stelselmatig aan de kant geschoven.

juni 5, 2018

Het Podium voor Architectuur organiseert in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer op 22 juni een expeditie naar Rijsenhout......

Het Podium voor Architectuur organiseert in samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer op 22 juni een expeditie naar Rijsenhout.

De activiteit is onderdeel van het festival WeMakeThe.City dat van 20 – 24 juni 2018 plaatsvindt in Amsterdam.

Centraal staan verstedelijkingsvraagstukken, die verder reiken dan louter hoogstedelijke binnenstadsproblematiek.

De organisatoren zien Rijsenhout als voorbeeld. Het voormalige kassenbouwgebied wordt al een decennium lang beheerst door de Rijksreservering van de parallelle Kaagbaan.

juni 4, 2018

Vrijdagavond 1 juni werd rond 19.30 uur bij de politie gemeld dat een man probeerde in te breken bij een woning aan de Koeteburg in Rijsenhout.......

De politie heeft een 20-jarige man aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak in een woning. Vrijdagavond 1 juni werd rond 19.30 uur bij de politie gemeld dat een man probeerde in te breken bij een woning aan de Koeteburg in Rijsenhout.

De politie trof ter plaatse een jongeman met een steen in zijn hand. De verdachte probeerde te ontkomen door te vluchten via een sloot.

De politie is achter hem aangegaan en heeft hem – mede op aanwijzen van getuigen – aangehouden op de Otweg.

juni 1, 2018

Zaterdag 2 juni vinden in Rijsenhout diverse activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Architectuur.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 2 juni vinden in Rijsenhout diverse activiteiten plaats in het kader van de Dag van de Architectuur, met als thema ‘De stad voor morgen’.

Daarnaast wordt ’s middags om half 1 de winnaar van de fotowedstrijd ‘Kansen voor Rijsenhout’ bekend gemaakt door wethouder duurzame economische ontwikkeling John Nederstigt.

mei 16, 2018

Omstanders zagen maandag aan het einde van de middag een auto in de Ringvaart drijven........

RIJSENHOUT - Omstanders zagen maandag aan het einde van de middag een auto in de Ringvaart drijven. Een passant is hierop het water ingesprongen om te  kijken of er nog iemand in de wagen zat, wat niet het geval was. Al snel bleek dat de wagen achteruit van een oprit het water in gerold was
omdat de eigenaresse vergeten was om de wagen op de handrem te zetten. De passant die het water ingegaan was, heeft de dobberende wagen naar de kant getrokken. De bergingsdienst heeft het voertuig uit het water gehaald
en afgevoerd.

mei 12, 2018

Op tweede pinksterdag 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur houdt SCW voor de eerste keer een penaltytoernooi op het sportpark van SCW aan het Konnetlaantje 25 in Rijsenhout.......

Op tweede pinksterdag 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur houdt SCW voor de eerste keer een penaltytoernooi op het sportpark van SCW aan het Konnetlaantje 25 in Rijsenhout.

Er wordt gespeeld in twee leeftijdsgroepen. Een van 12 tot en met 15 jaar en een groep vanaf 16 jaar. Teams bestaan uit minimaal 5 personen en maximaal 6 personen.

De kosten voor deelname zijn €2,50 per persoon en dat is inclusief een consumptie. Aanmelden kan nog tot 14 mei. Meer informatie is te vinden op www.scwrijsenhout.nl
 

mei 4, 2018

Bij de vergisting van GFT-afval bij Meerlanden in Rijsenhout komt uit sinaasappelschillen een olieachtige substantie vrij met dezelfde calorische waarde als diesel........

Bij de vergisting van GFT-afval bij Meerlanden in Rijsenhout komt uit sinaasappelschillen een olieachtige substantie vrij met dezelfde calorische waarde als diesel.

Deze zogenaamde citrusbrandstof wordt ingezet bij de chemievrije bestrijding van onkruid met stoom uit heetwatermachines. Samen met Loonbedrijf Roodenburg worden de machines geschikt gemaakt om water te verhitten met de citrusdiesel.

Meerlanden verwerkt jaarlijks 55.000 ton GFT tot o.a. groengas.

mei 3, 2018

De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk in Rijsenhout op zondag 22 april.....

RIJSENHOUT - De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk op zondag 22 april rond 5 uur in de ochtend. Het slachtoffer heeft eerder deze week aangifte gedaan.

Het slachtoffer hoorde kort nadat hij was thuisgekomen van een feestje ruzie op straat. De man ging kijken en kreeg vrijwel direct een klap in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel en van een onbekend gebleven man een trap in zijn maag kreeg.

Door de mishandeling liep de man flink letsel op. Zo ernstig dat hij de volgende dag in het ziekenhuis geopereerd moest worden.

mei 2, 2018

Liander en TenneT gaan door met de verdere voorbereidingen voor een nieuw transformatorstation aan de oostzijde van de A4 in de regio Haarlemmermeer......

Liander en TenneT gaan door met de verdere voorbereidingen voor een nieuw transformatorstation aan de oostzijde van de A4 in de regio Haarlemmermeer.

Aanvullend onderzoek van de gemeente en provincie heeft vooralsnog niet geleid tot andere inzichten voor een geschikte locatie.
De netwerkbedrijven tonen zich echter wel gevoelig voor het argument dat er voor locatie 2B, dit is bij de Geniedijk, wellicht een groter draagvlak vanuit het dorp Rijsenhout is.

april 25, 2018

Podium Architectuur houdt in Rijsenhout een fotografiewedstrijd over het heden en de toekomst van Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Podium Architectuur houdt in Rijsenhout een fotografiewedstrijd over het heden en de toekomst van het dorp.

De opdracht bestaat uit het insturen van 2 foto’s waarmee de bestaande situatie wordt verbeeld en daarnaast de verbeelding met de kansen die de fotograaf voor Rijsenhout ziet.
De foto van Rijsenhout in de toekomst mag bewerkt zijn. Deze foto mag overal vandaan komen, de wereld dient als inspiratie.

april 18, 2018

Vuilverwerker Meerlanden heeft in 2017 meer groengas dan ooit uit het gft-afval van huishoudens en bedrijven gehaald............

RIJSENHOUT - Vuilverwerker Meerlanden heeft in 2017 meer groengas dan ooit uit het gft-afval van huishoudens en bedrijven gehaald. De 55.000 ton afval was goed voor 2,6 miljoen kuub groengas, het equivalent voor het jaarlijks gasverbruik van zo’n 1800 huishoudens. Gert-Jan Klaasse Bos, manager bij de “Groene Gasfabriek”, is trots op zijn team en de fabriek, vooral de kliekjes en de etensresten leverden veel energie op. Klaasse Bos en zijn team willen dit jaar samen met bewoners en bedrijven het record weer breken. 

april 14, 2018

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.......

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.

Via Facebook en flyers worden Rijsenhouters opgeroepen geld te storten om gerechtelijke stappen mogelijk te maken.

Nutsbedrijven TenneT en Liander willen de 150 Kv-transformator van twee- bij driehonderd meter naast de sportvelden van Rijsenhout bouwen.

Bewoners wijzen op het ’afschuwelijke aangezicht’ van het bouwwerk, waardedaling van woningen en gezondheidsrisico’s door elektromagnetische straling.

april 13, 2018

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Op het terrein gaat tomatenkweker Schenkeveld een megakas bouwen, nadat de bommen onschadelijk zijn gemaakt.

Twee bommen kunnen worden uitgegraven om elders tot ontploffing te worden gebracht.

Van de derde bom kan het type niet worden vastgesteld en die moet mogelijk ter plekke – ondergronds - tot ontploffing worden gebracht.

april 9, 2018

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW......

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW.

Dat zegt wethouder Adam Elzakalai in antwoorden op vragen van de gemeenteraad.

Volgens Elzakalai staat het onderwerp wel degelijk op de gespreksagenda. Het Haarlems Dagblad bracht eerder berichten naar buiten waarin de dorpsbewoners stelden na overleg met Tennet begrepen te hebben, dat daar niets van zorgen bekend was.

april 5, 2018

Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Op de kruising van de Bennebroekerweg met de Aalsmeerderweg botsten twee auto’s op elkaar.

De moeder en de kinderen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De schade aan de voertuigen was groot. De wagens moesten worden afgesleept.
De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

april 3, 2018

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat......

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat.

Twee in de schuur aanwezige mensen zijn in de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook in hadden geademd.

De schade in de schuur was aanzienlijk; de scooter moet als verloren worden beschouwd. Het vuur was snel onder controle, waardoor overslag naar andere panden werd voorkomen.
 

maart 31, 2018

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.....

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.

De gemeenteraad gaat op 5 april over het voorstel praten.

In de visie van het college is aandacht geschonken aan de mogelijkheid van watersport- en recreatieactiviteiten aan de Haarlemmermeerse kant van de Westeinderplas.

Ook woningbouw en andere bedrijvigheid zijn op de kleinere locaties mogelijk.