MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Rijsenhout

mei 12, 2018

Op tweede pinksterdag 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur houdt SCW voor de eerste keer een penaltytoernooi op het sportpark van SCW aan het Konnetlaantje 25 in Rijsenhout.......

Op tweede pinksterdag 21 mei van 13.00 tot 17.00 uur houdt SCW voor de eerste keer een penaltytoernooi op het sportpark van SCW aan het Konnetlaantje 25 in Rijsenhout.

Er wordt gespeeld in twee leeftijdsgroepen. Een van 12 tot en met 15 jaar en een groep vanaf 16 jaar. Teams bestaan uit minimaal 5 personen en maximaal 6 personen.

De kosten voor deelname zijn €2,50 per persoon en dat is inclusief een consumptie. Aanmelden kan nog tot 14 mei. Meer informatie is te vinden op www.scwrijsenhout.nl
 

mei 4, 2018

Bij de vergisting van GFT-afval bij Meerlanden in Rijsenhout komt uit sinaasappelschillen een olieachtige substantie vrij met dezelfde calorische waarde als diesel........

Bij de vergisting van GFT-afval bij Meerlanden in Rijsenhout komt uit sinaasappelschillen een olieachtige substantie vrij met dezelfde calorische waarde als diesel.

Deze zogenaamde citrusbrandstof wordt ingezet bij de chemievrije bestrijding van onkruid met stoom uit heetwatermachines. Samen met Loonbedrijf Roodenburg worden de machines geschikt gemaakt om water te verhitten met de citrusdiesel.

Meerlanden verwerkt jaarlijks 55.000 ton GFT tot o.a. groengas.

mei 3, 2018

De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk in Rijsenhout op zondag 22 april.....

RIJSENHOUT - De politie zoekt getuigen van een mishandeling aan de Leimuiderdijk op zondag 22 april rond 5 uur in de ochtend. Het slachtoffer heeft eerder deze week aangifte gedaan.

Het slachtoffer hoorde kort nadat hij was thuisgekomen van een feestje ruzie op straat. De man ging kijken en kreeg vrijwel direct een klap in zijn gezicht, waarna hij op de grond viel en van een onbekend gebleven man een trap in zijn maag kreeg.

Door de mishandeling liep de man flink letsel op. Zo ernstig dat hij de volgende dag in het ziekenhuis geopereerd moest worden.

mei 2, 2018

Liander en TenneT gaan door met de verdere voorbereidingen voor een nieuw transformatorstation aan de oostzijde van de A4 in de regio Haarlemmermeer......

Liander en TenneT gaan door met de verdere voorbereidingen voor een nieuw transformatorstation aan de oostzijde van de A4 in de regio Haarlemmermeer.

Aanvullend onderzoek van de gemeente en provincie heeft vooralsnog niet geleid tot andere inzichten voor een geschikte locatie.
De netwerkbedrijven tonen zich echter wel gevoelig voor het argument dat er voor locatie 2B, dit is bij de Geniedijk, wellicht een groter draagvlak vanuit het dorp Rijsenhout is.

april 25, 2018

Podium Architectuur houdt in Rijsenhout een fotografiewedstrijd over het heden en de toekomst van Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Podium Architectuur houdt in Rijsenhout een fotografiewedstrijd over het heden en de toekomst van het dorp.

De opdracht bestaat uit het insturen van 2 foto’s waarmee de bestaande situatie wordt verbeeld en daarnaast de verbeelding met de kansen die de fotograaf voor Rijsenhout ziet.
De foto van Rijsenhout in de toekomst mag bewerkt zijn. Deze foto mag overal vandaan komen, de wereld dient als inspiratie.

april 18, 2018

Vuilverwerker Meerlanden heeft in 2017 meer groengas dan ooit uit het gft-afval van huishoudens en bedrijven gehaald............

RIJSENHOUT - Vuilverwerker Meerlanden heeft in 2017 meer groengas dan ooit uit het gft-afval van huishoudens en bedrijven gehaald. De 55.000 ton afval was goed voor 2,6 miljoen kuub groengas, het equivalent voor het jaarlijks gasverbruik van zo’n 1800 huishoudens. Gert-Jan Klaasse Bos, manager bij de “Groene Gasfabriek”, is trots op zijn team en de fabriek, vooral de kliekjes en de etensresten leverden veel energie op. Klaasse Bos en zijn team willen dit jaar samen met bewoners en bedrijven het record weer breken. 

april 14, 2018

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.......

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.

Via Facebook en flyers worden Rijsenhouters opgeroepen geld te storten om gerechtelijke stappen mogelijk te maken.

Nutsbedrijven TenneT en Liander willen de 150 Kv-transformator van twee- bij driehonderd meter naast de sportvelden van Rijsenhout bouwen.

Bewoners wijzen op het ’afschuwelijke aangezicht’ van het bouwwerk, waardedaling van woningen en gezondheidsrisico’s door elektromagnetische straling.

april 13, 2018

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Op het terrein gaat tomatenkweker Schenkeveld een megakas bouwen, nadat de bommen onschadelijk zijn gemaakt.

Twee bommen kunnen worden uitgegraven om elders tot ontploffing te worden gebracht.

Van de derde bom kan het type niet worden vastgesteld en die moet mogelijk ter plekke – ondergronds - tot ontploffing worden gebracht.

april 9, 2018

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW......

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW.

Dat zegt wethouder Adam Elzakalai in antwoorden op vragen van de gemeenteraad.

Volgens Elzakalai staat het onderwerp wel degelijk op de gespreksagenda. Het Haarlems Dagblad bracht eerder berichten naar buiten waarin de dorpsbewoners stelden na overleg met Tennet begrepen te hebben, dat daar niets van zorgen bekend was.

april 5, 2018

Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Op de kruising van de Bennebroekerweg met de Aalsmeerderweg botsten twee auto’s op elkaar.

De moeder en de kinderen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De schade aan de voertuigen was groot. De wagens moesten worden afgesleept.
De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

april 3, 2018

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat......

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat.

Twee in de schuur aanwezige mensen zijn in de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook in hadden geademd.

De schade in de schuur was aanzienlijk; de scooter moet als verloren worden beschouwd. Het vuur was snel onder controle, waardoor overslag naar andere panden werd voorkomen.
 

maart 31, 2018

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.....

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.

De gemeenteraad gaat op 5 april over het voorstel praten.

In de visie van het college is aandacht geschonken aan de mogelijkheid van watersport- en recreatieactiviteiten aan de Haarlemmermeerse kant van de Westeinderplas.

Ook woningbouw en andere bedrijvigheid zijn op de kleinere locaties mogelijk.
 

maart 24, 2018

Gemeente Haarlemmermeer zou al hebben ingestemd met een transformatorstation in Rijsenhout van 10 voetbalvelden groot. Dat meldt de dorpsraad na een gesprek met nutsbedrijf TenneT.......

Gemeente Haarlemmermeer zou al hebben ingestemd met een transformatorstation in Rijsenhout van 10 voetbalvelden groot. Dat meldt de dorpsraad na een gesprek met nutsbedrijf TenneT.

Gemeente Haarlemmermeer ontkent dat er al sprake zou zijn van een akkoord met TenneT en zegt dat er nog onderzoek loopt naar mogelijke locaties.

TenneT zegt op zijn beurt dat de gemeente de zorgen van Rijsenhouters niet heeft doorgegeven en tegen de laagste kosten moet werken, waardoor alleen de locatie in Rijsenhout overblijft.

maart 16, 2018

De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond.....

RIJSENHOUT/AALSMEERDERBRUG - De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol-Oost naar een nog erger vervuild terrein aan de Aalsmeerderweg.

maart 15, 2018

Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente.
Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout en zien hoe de compost gemaakt wordt.

maart 9, 2018

Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.....

RIJSENHOUT - Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.
Bewoners maken zich zorgen om hun gezondheid en willen duidelijkheid van Provincie Noord-Holland en Gemeente Haarlemmermeer.
Het gaat om 50.000 kubieke meter grond die volgende week van Schiphol-Oost naar het terrein bij Aalsmeerderbrug en Rijsenhout wordt gebracht. De grond is vervuild met de giftige stoffen PFOS en PFOA en wordt afgegraven vanwege de HOV-lijn die er moet komen.

februari 27, 2018

De bewonersgroep Rijsenhout zegt NEE en Dorpsraad Rijsenhout wil onafhankelijk onderzoek laten doen naar de effecten van een transformatorstation aan de dorpsrand......

De bewonersgroep Rijsenhout zegt NEE en Dorpsraad Rijsenhout wil onafhankelijk onderzoek laten doen naar de effecten van een transformatorstation aan de dorpsrand.

De onderzoeken die tot nu toe worden gedaan, zijn volgens Rijsenhout vooral technisch van aard en nemen niet de werkelijk ervaren impact op de omgeving mee.

Hiervoor zou de zogenaamde Social Impact Assessment (SIA), een internationaal beproefde methode die zich richt op de sociale en economische risico’s en effecten van projecten op de leefomgeving, veel beter geschikt zijn.

februari 21, 2018

Bij basisschool de Zevensprong in Rijsenhout is recent een zogenaamd beweegplein in gebruik genomen.......

Bij basisschool de Zevensprong in Rijsenhout is recent een zogenaamd beweegplein in gebruik genomen.

Dankzij de inzet van zogenaamde JOGG-boxen en een grondige aanpak van het schoolplein, worden kinderen geprikkeld om meer buiten te spelen.

Team Sportservice Haarlemmermeer creëerde speelvakken en tennisvelden op het plein, zette de schoolpleinkaarten in en heeft kinderen uit groep zeven en acht opgeleid tot junior coaches.

Zij zijn verantwoordelijk voor heten en ervaren meer saamhorigheid.

februari 15, 2018

PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.....

HOOFDDORP - PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.

februari 10, 2018

In Rijsenhout blijft het licht van de nieuwe tomatenkas voor slapeloze nachten zorgen. Willem Klijn van de PvdA Haarlemmermeer heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders......

In Rijsenhout blijft het licht van de nieuwe tomatenkas voor slapeloze nachten zorgen. Willem Klijn van de PvdA Haarlemmermeer heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Het kassencomplex zal in de toekomst in grootte verviervoudigen, waarmee volgens Klijn de lichtnormen overschreden gaan worden en er dus striktere verduistering nodig is.

Het college antwoordde eerder dat er weliswaar weinig bekend is over effecten van lichtvervuiling op mensen, maar stelde dat ondernemer Schenkeveld wél aan de geldende normen voldoet.

februari 8, 2018

Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt........

RIJSENHOUT – Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt. Sinds 2015 zijn hiertoe in overleg met de Omgevingsdienst Noordzeekanaal Gebied diverse maatregelen genomen. Het aantal klachten is in 2017 met de helft afgenomen. Het laatste half jaar zijn er nauwelijks meer klachten gemeld, afgezien van de maand oktober. Dat had echter te maken met een stagnatie bij het bedrijf waar Meerlanden haar afval naar afvoert.

februari 6, 2018

De dorpsraad van Rijsenhout is boos over de voorgenomen sloop van villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer. De gemeente Haarlemmermeer heeft dat pand aangekocht........

De dorpsraad van Rijsenhout is boos over de voorgenomen sloop van villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer. De gemeente Haarlemmermeer heeft dat pand aangekocht.

De dorpsraad vindt dat onbegrijpelijk. In een brief aan de gemeente wordt het ’institutioneel vandalisme’ genoemd.

In het Haarlems Dagblad betoogt de dorpsraad, dat sloop van de villa niet nodig is.

Rijsenhout vraagt om een ’elegantere oplossing’ zoals het tijdelijk beschikbaar stellen van de woning aan ondernemer Bos.

januari 31, 2018

De accommodatie van voetbalclub SCW in Rijsenhout staat aan de vooravond van een ingrijpende facelift. Dat meldt 433 magazine op haar website.......

De accommodatie van voetbalclub SCW in Rijsenhout staat aan de vooravond van een ingrijpende facelift. Dat meldt 433 magazine op haar website.

Onlangs honoreerde de Stichting Leefomgeving Schiphol een aanvraag voor de medefinanciering van nieuwbouw.

Voor SCW gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het huidige onderkomen is al zo’n 40 jaar oud en heeft steeds meer onderhoud nodig.

Binnen SCW boog een commissie zich over de mogelijkheden om het complex aan te pakken.
 

januari 19, 2018

De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP/RIJSENHOUT - De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer. Onder de noemer Flora Fauna Actie planten de raadsleden vrijdag 19 januari bomen in PARK21 en in Rijsenhout.

Ook ruimen zij zwerfafval op. Zij worden daarbij geholpen door de Kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt.
De organisatie is in handen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.