MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Politie

december 13, 2018

Een 23-jarige man uit Delft is dinsdagmorgen in bus 57 (van Leiden naar Nieuw-Vennep) gewond geraakt door een bijtende stof.......

NIEUW-VENNEP - Een 23-jarige man uit Delft is dinsdagmorgen in bus 57 (van Leiden naar Nieuw-Vennep) gewond geraakt door een bijtende stof. Die lag op de bank waar de man op ging zitten. Hij voelde een branderig gevoel en ging naar het ziekenhuis. Daar bleek het om een bijtende stof te gaan. De politie heeft daarop de bus ontruimd. Het onderzoek is nog gaande.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 29, 2018

Een 17-jarige Haarlemse jongeman is zaterdagavond tussen elf en twaalf uur beroofd van zijn geld......

Een 17-jarige Haarlemse jongeman is zaterdagavond tussen elf en twaalf uur beroofd van zijn geld. Het slachtoffer keek bij de Bosweg met een aantal vrienden naar het afsluitende vuurwerk van Mysteryland.

Het groepje werd aangesproken door twee mannen. Een van hen pakte de 17-jarige jongen beet en vroeg wie van hen het meeste geld bij zich had. Het slachtoffer werd meegenomen en bedreigd en moest uiteindelijk geld pinnen aan het Muiderbos. De daders gingen er daarna vandoor richting de rotonde bij Liesbos.

augustus 22, 2018

Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt..........

BADHOEVEDORP - Dinsdagavond rond half 11 zijn bij een ongeval op de kruising Schipholweg (N232) met de Sloterweg drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval kwam een taxibusje op zijn dak te liggen. Gezien de ernst van de situatie is ook het mobiel medische team (MMT) ter plaatse gekomen. De ambulancedienst heeft met ondersteuning van het MMT de gewonden onderzocht waarna ze met de ambulance naar het ziekenhuis zijn gebracht. Na onderzoek door de Verkeers Ongevallen Analyse heeft de bergingsdienst beide voertuigen geborgen.

augustus 16, 2018

Een 28-jarige man uit Haarlemmermeer zit vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een zware mishandeling van een steward in de Amsterdam Arena.........

Een 28-jarige man uit Haarlemmermeer zit vast op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een zware mishandeling van een steward in de Amsterdam Arena. De steward kreeg tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo een hartinfarct. De politie onderzoekt of er een relatie is tussen het opstootje op de tribune en het hartinfarct van de steward. Op internet circuleren verhalen dat de man bij de keel zou zijn gepakt en geslagen zou zijn. De politie kan dit niet bevestigen. Ajax meldde zaterdagavond dat de toestand van de steward stabiel was.

augustus 16, 2018

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die meer weten over de plofkraak van vorige week vrijdag op de geldautomaat van ABN Amro aan het Aalburgplein in de wijk Floriande in Hoofddorp......

De politie is nog altijd op zoek naar getuigen die meer weten over de plofkraak van vorige week vrijdag op de geldautomaat van ABN Amro aan het Aalburgplein in de wijk Floriande in Hoofddorp.

Er wordt vooral gezocht naar informatie over de vluchtroute en de motor van de twee daders. Het tweetal zou zijn weggereden op een zwarte motor met twee voorwielen.

De politie zoekt vooral mensen die de motor hebben zien rijden in de omgeving van het Aalburgplein, of elders in Hoofddorp.

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

juli 4, 2018

Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord......

HOOFDDORP - Een 19-jarige automobiliste is dinsdag rond middernacht aangehouden nadat ze samen met een 17-jarige vriendin crashte op de Weg om de Noord (N201). De wagen was van de weg geraakt en botste aan beide kanten tegen de vangrail. De dames raakten niet ernstig gewond, de auto raakte zwaar beschadigd. Uit een blaastest bleek dat het alcoholpromillage bijna 6,5 keer hoger was dan is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd, ze zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

juni 29, 2018

Bij een growshop in Zaltbommel werd begin deze week tijdens een inval, naast legale groeimiddelen, ook dertig kilo hennep aangetroffen.....

ZALTBOMMEL - Bij een growshop in Zaltbommel werd begin deze week tijdens een inval, naast legale groeimiddelen, ook dertig kilo hennep aangetroffen.
Onder de 4 verdachten die op heterdaad werden aangehouden, is een 46-jarige man uit Hoofddorp.
Een van de verdachten is direct na verhoor vrijgelaten; de overige 3, waaronder de Hoofddorper, zitten nog vast.
De politie kwam de criminele activiteiten in het pand op het spoor door intensieve samenwerking tussen speciale hennepteams van de eenheden Oost-Nederland en Oost-Brabant.

juni 20, 2018

Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas.........

HOOFDDORP - Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas. Even voor half negen kwam de melding binnen en omdat niet duidelijk was of er misschien een kind te water was geraakt, werd er direct groot opgeschaald. Rond de vindplek van de fiets is gezocht naar een mogelijk slachtoffer, ook hebben duikers van de brandweer in de plas gezocht. Er is niemand gevonden. Voor de zekerheid is via burgernet de eigenaar van de fiets opgeroepen om zich te melden bij de politie.

mei 3, 2018

De politie Haarlemmermeer zet op zaterdag 26 mei de deuren van het politiebureau in Hoofddorp wijd open.....

HOOFDDORP – De politie Haarlemmermeer zet op zaterdag 26 mei de deuren van het politiebureau in Hoofddorp wijd open. Het bureau is dan het toneel van een open dag. Jong en oud kunnen genieten van allerlei demonstraties. Ook het team BBS (Buiten Bewaking Schiphol), dat ook gevestigd is in het bureau aan de Hoofdweg, zal zich tijdens de open dag presenteren.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 8, 2018

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor..........

Het aantal misdrijven in Haarlemmermeer is in 2017 met 11% gedaald t.o.v. het jaar daarvoor. In totaal zijn dat 830 delicten minder. Het aantal woninginbraken (543) is echter toegenomen ondanks de vele inspanningen in de preventiesfeer. Vooral in de donkere dagen van 2017 is meer ingebroken dan het jaar ervoor. In Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp zijn de meeste inbraken gepleegd.Het aantal overvallen in Haarlemmermeer is vorig jaar met zes toegenomen tot totaal tien ten opzichte van 2016.

februari 28, 2018

Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst.........

NIEUW-VENNEP - Een 19-jarige werknemer van een winkel in Nieuw-Vennep is dinsdag bestolen van de dagopbrengst. Dat gebeurde op de Venneperweg toen de werknemer op weg was naar de bank. Plotseling verscheen er een man, die de opbrengst uit zijn handen griste. Eenmaal het geld in handen sprong hij achterop een scooter. De daders verdwenen daarna via de Poststraat en de Gelevinkstraat. De politie doet onderzoek naar de diefstal, onder andere door camerabeelden te bekijken. Volgens rechercheur Ab van Kempen is het een heel brutale diefstal die de politie graag wil oplossen.

februari 22, 2018

Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij........

BADHOEVEDORP - Woensdagochtend rond vier uur is een vrouw gewond geraakt bij een steekpartij. Zij werd in de buurt van het kruispunt van de Kamerling Onneslaan met de Keizersweg meerdere keren gestoken door een man. Na het incident is de vrouw naar een woning enkele honderden meters verderop aan de Keizersweg gelopen. Zij is door ambulancepersoneel opgevangen en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie is de dader een man van 1 meter 80 met kort grijs haar en een grijzige broek. Hij zou in een grijskleurige jeep zijn weggereden.

februari 7, 2018

Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden.......

HOOFDDORP - Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had. De bestuurder was volgens de politie erg geschrokken maar goed aanspreekbaar. Op het politiebureau blies de man 460 U/gl. Hij werd met een boete en een rijverbod weer naar huis gestuurd.

november 8, 2017

Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed............

BADHOEVEDORP – Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed. Agenten in een onopvallende auto op de Sloterweg werden door de motorrijder op het fietspad ingehaald. Collega’s zagen de man zelfs van hen wegrijden terwijl zij 150 kilometer per uur reden. Op de Hoofdweg Oostzijde kon de motorrijder staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Haarlems Dagblad

oktober 19, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed.........

HOOFDDORP – Tijdens een verkeerscontrole op het Wilsonpad is dinsdagochtend een scooterbestuurder gesnapt die 73 kilometer per uur reed. Net als zes andere scooteraars kreeg hij niet alleen een bekeuring. Zij mogen pas weer de weg op met hun scooter als die is aangepast. De scooters kregen de zogenoemde WOK-status, wat staat voor Wacht op Keuring.

Bron: Haarlems Dagblad

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

augustus 31, 2017

Een 20-jarige inbreker uit Hoofddorp is dinsdagavond laat op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Anne Franklaan in zijn woonplaats.......

HOOFDDORP - Een 20-jarige inbreker uit Hoofddorp is dinsdagavond laat op heterdaad betrapt bij een woninginbraak aan de Anne Franklaan in zijn woonplaats. Een politieman die in zijn vrije tijd zijn hond aan het uitlaten was, zag twee jongens op een lawaaierig brommertje rijden. De twee reden een steeg in, waarna de agent glasgerinkel hoorde. Op het moment dat de politieman de steeg in ging om te kijken, probeerde een verdachte vanuit een tuin over de schutting te klimmen. De agent wist de inbreker te pakken waarna een worsteling ontstond.

juli 28, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde in Nieuw-Vennep heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen....

NIEUW-VENNEP - Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen.

De auto van de man was langs de kant gezet omdat hij 123 kilometer per uur reed waar maximaal 60 kilometer gereden mag worden.

Na inname van zijn rijbewijs werd de man werd opgepakt wegens verboden wapenbezit.

Tijdens de aanhouding roken de agenten een sterke wietlucht. Op het politiebureau wees een drugstest uit dat de verdachte cannabis had gebruikt. Ook hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

juni 1, 2017

De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet...........

HOOFDDORP - De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet. De bestuurder - in politiejargon een gesignaleerde - had nog boetes van liefst 3660 euro openstaan. De man heeft alle boetes ter plekke afgerekend. Dat laat de politie weten op Twitter.

mei 25, 2017

Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie........

HEEMSTEDE - Een 20-jarige man uit Nieuw-Vennep die in Heemstede op een gestolen snorfiets reed, trok zelf de aandacht van de politie. Agenten zagen in de nacht van maandag op dinsdag dat zijn licht het niet goed deed. Rond middernacht lieten ze hem stoppen op de Heemsteedse Dreef. Bij de controle bleek dat het kenteken niet klopte. De man en de snorfiets moesten mee naar het bureau, waar bleek dat de snorfiets geregistreerd stond als gestolen.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 3, 2017

De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie..........

SCHIPHOL - De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie. Woensdag stonden de zeven verdachten voor het eerst voor de rechter. Zij werden kort na de roof al gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs al snel vrijgelaten.

april 11, 2017

Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep.

Eerder in de avond zou er een woordwisseling zijn geweest tussen het tweetal en de man.

Het slachtoffer werd wat later weer aangesproken door de mannen en bedreigd.

Het duo is door de politie aangehouden op het Bramerveld in de woonplaats van de mannen.

De politie doet nog onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

Bron: haarlemsdagblad.nl 

april 8, 2017

Donderdag is een man in Hoofddorp aangehouden vanwege een vermoedelijke diefstal van blikken babymelkpoeder.....

HOOFDDORP – Donderdag is een man in Hoofddorp aangehouden vanwege een vermoedelijke diefstal van blikken babymelkpoeder.

De politie kreeg donderdagmiddag een melding binnen dat vier mannen met grote tassen mogelijk een winkeldiefstal zouden plegen bij een supermarkt aan de Graftermeerstraat.

Nadat de politie was gewaarschuwd vroeg het winkelpersoneel de mannen om de babyvoeding uit hun tassen te halen.

Toen de politie arriveerde gingen de mannen er vandoor, maar het lukte de agenten toch om één van hen aan te houden.

maart 8, 2017

Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam...........

RIJSENHOUT - Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam. Samen met een 19-jarige Amsterdammer had hij geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Koningslaan in de hoofdstad. Op camerabeelden zag een bewaker hen bij het bedrijf. Na het afgaan van het alarm sloegen de twee op de vlucht richting Vondelpark, waar zij met behulp van een speurhond door de politie werden aangehouden. De Amsterdammer werd hierbij door de hond in de schouder gebeten. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor.

Bron: Haarlems Dagblad