MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juni 24, 2018

De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De politie heeft gisteravond een overleden persoon aangetroffen na een woningbrand aan de Henriette Roland Holstlaan in Hoofddorp.

Buren zagen rook uit de woning komen en alarmeerde de hulpdiensten.

Brandweer, politie, ambulance en traumateam werden opgeroepen om te assisteren.

Bij binnentreden van de woning bleek al snel dat hulp niet meer mocht baten. Ook de brand was al uit.

Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de bewoner van het huis. De familie is op de hoogte gebracht.

juni 24, 2018

Zaterdagavond omstreeks kwart voor 10 is snackbar Verhage aan het Genderenplein in de Hoofddorpse wijk Floriande overvallen......

HOOFDDORP - Zaterdagavond omstreeks kwart voor 10 is snackbar Verhage aan het Genderenplein in de Hoofddorpse wijk Floriande overvallen.

De gewapende verdachte is door de politie aangehouden.

Volgens de Facebookpagina van Verhage is de buit “verwaarloosbaar” door, zoals altijd, tijdig afromen van de kassa en door slim gebruik te maken van de beveiligingssystemen.

Eigenaar Marco Honsbeek is trots op zijn personeelsleden. Hij schrijft op Facebook “echt super trots op onze kanjers”.
 

juni 23, 2018

De gemeenteraad heeft donderdag besloten om aan de Vervoerregio Amsterdam te vragen om buslijn 341 niet meer over de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande te laten rijden met ingang van de dienstregeling 2019/2020......

De gemeenteraad heeft donderdag besloten om aan de Vervoerregio Amsterdam te vragen om buslijn 341 niet meer over de Fanny Blankers-Koenlaan in Floriande te laten rijden met ingang van de dienstregeling 2019/2020.

De raad vindt het onwenselijk om de laan te gebruiken voor de hoogfrequente buslijn, omdat er een maximum snelheid geldt van 30 km/h.

Via een motie is aan de Haarlemmermeerse gemeenteraadsleden die in de Vervoerregio Amsterdam vertegenwoordigd zijn gevraagd dit aan de orde te stellen in de vergadering van 10 juli.

juni 23, 2018

De in opspraak geraakte bouwval op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep gaat plaatsmaken voor appartementen, tenminste, als het aan de toekomstige eigenaar van de grond ligt......

De in opspraak geraakte bouwval op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef in Nieuw-Vennep gaat plaatsmaken voor appartementen, tenminste, als het aan de toekomstige eigenaar van de grond ligt.

De huidige eigenaar wilde in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer en de dorps- en wijkraden van Nieuw-Vennep toewerken naar de realisatie van 5 superappartementen, maar verslikte zich daarbij naar eigen zeggen in de kosten van dat plan.

juni 23, 2018

Samen met Londen, Stockholm, Warschau en Praag hoort Metropoolregio Amsterdam, waartoe Haarlemmermeer behoort, tot de 5 sterkst groeiende grootstedelijke regio’s in Europa.......

Samen met Londen, Stockholm, Warschau en Praag hoort Metropoolregio Amsterdam, waartoe Haarlemmermeer behoort, tot de 5 sterkst groeiende grootstedelijke regio’s in Europa.

Dat blijkt uit Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2018.
De economie groeit in 2018 naar verwachting met 3,7 procent, een half procent hoger dan die van de rest van Nederland.

In 2019 zal dat 3,2 procent zijn. De werkloosheid daalt van 4,9 procent van de beroepsbevolking in 2017 naar 4 procent in 2018, en waarschijnlijk 3,6 procent in 2019.

juni 23, 2018

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat de Tweede Kamer weten, dat ze luchtvaartmaatschappijen toch niet gaat verplichten vluchten van Schiphol naar Lelystad Airport te verplaatsen.....

Minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat laat de Tweede Kamer weten, dat ze luchtvaartmaatschappijen toch niet gaat verplichten vluchten van Schiphol naar Lelystad Airport te verplaatsen.

De minister hoopt wel op toestemming van de Europese Commissie dat nieuwe toetreders met vakantievluchten uitsluitend op Lelystad Airport worden toegelaten.

Verder stelt ze slothandel voor, die luchtvaartmaatschappijen de mogelijkheid biedt hun start- en landingsslots op Schiphol te verkopen, daaraan te verdienen en toch vanaf Lelystad te vliegen.

juni 23, 2018

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden........

De gemeente Haarlemmermeer heeft het initiatief van het Participatieteam Haarlemmermeer omarmd voor een monument ter herinnering aan het slavernijverleden.

Op 1 juli opent wethouder Marjolein Steffens-van de Water de bijzondere gedenkplaats in Hoofddorp samen met de voorzitter van het Participatieteam, Elaine Veldema.

1 juli is de jaarlijkse Surinaamse feestdag Keti Koti, waarop de afschaffing van de slavernij, 155 jaar geleden, wordt gevierd.

juni 23, 2018

De gemeenteraad heeft ingestemd met aantal opkomstbevorderende acties voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018.....

De gemeenteraad heeft ingestemd met aantal opkomstbevorderende acties voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018.

Zo zullen er digitale stemhulpen als Stemwijzer en Kieskompas voor Haarlemmermeer worden ontwikkeld.

Verder komt er een nachtelijk stembureau, bijvoorbeeld in Podium Duycker in Hoofddorp, een mobiel stembureau voor middelbare scholieren en een live internetuitzending op de verkiezingsavond met een slotdebat.

juni 23, 2018

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp........

Het college van burgemeester en wethouders Haarlemmermeer heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor Hyde Park op Beukenhorst-West in Hoofddorp.

De kantorenwijk tegenover het station Hoofddorp wordt getransformeerd naar een autoluwe stadswijk met bijna 4000 woningen. Van dit aantal appartementen is 20% sociale woningbouw.

De gemeenteraad gaat erover beslissen in de vergadering van 19 juli. De eerste appartementen kunnen als het goed is medio 2020 worden betrokken.
 

juni 22, 2018

In een toespraak over de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam heeft waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen aangegeven dat, vanwege de verbetering van de infrastructuur in de regio, het van groot belang is dat er bestuurlijke samenwerking is.......

In een toespraak over de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam heeft waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen aangegeven dat, vanwege de verbetering van de infrastructuur in de regio, het van groot belang is dat er bestuurlijke samenwerking is.

De Amsterdamse burgemeester noemde als voorbeeld van de grootschalige verbetering van de infrastructuur dat de metro doorgetrokken moet worden naar Zaandam en Schiphol.

juni 22, 2018

Bewoners van de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp willen dat de gemeente het rondzwervend huisvuil aanpakt.....

HOOFDDORP - Bewoners van de Fanny Blankers-Koenlaan willen dat de gemeente het rondzwervend huisvuil aanpakt. Zij zijn de stankoverlast, afval dat de tuinen inwaait en vooral de muizen zat.

Omdat de containers vaak vol zitten, wordt het afval vaak ernaast gedumpt, met alle gevolgen van dien. Hoewel zij daarvan dagelijks melding doen bij de gemeente, lijkt niets te veranderen.

juni 22, 2018

Op 5 juli zal de gemeenteraad praten over de vergunning voor een tankstation met duurzame en fossiele brandstoffen aan de snelweg A4........

Op 5 juli zal de gemeenteraad praten over de vergunning voor een tankstation met duurzame en fossiele brandstoffen aan de snelweg A4.

Namens 5 tankstationseigenaren in Haarlemmermeer werd bij de gemeenteraad ingesproken. Zij vinden dat een vergunning tegen de afspraken is, die in het verleden zijn gemaakt tussen de eigenaren van pompstations en de gemeente.

De gemeente geeft aan dat de gemeenteraad in 2013 heeft ingestemd met een wijziging in het beleid in een nota over commerciële voorzieningen, waarmee eerdere afspraken niet meer gelden.

juni 22, 2018

Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien .....

HOOFDDORP - Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien met de sterren van de Mariinsky- en Mikhailovsky-theaters.
Opgevoerd worden de balletten Les Sylphides en De Schone Slaapster.

Les Sylphides is een romantisch fantasieballet dat voor het eerst werd opgevoerd in het Mariinsky Theater in St. Petersburg in 1908.
De Schone Slaapster is geïnspireerd op een sprookje en werd voor het eerst opgevoerd in 1890 in het Mariinsky Theater.

juni 22, 2018

Reizigers op Schiphol die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze vanaf deze week inwisselen voor virtuele valuta.....

SCHIPHOL - Reizigers op de nationale luchthaven die kort voor vertrek hun laatste euro's kwijt willen, kunnen deze vanaf deze week inwisselen voor virtuele valuta. In de vertrekhal is voor een proefperiode van 6 maanden een automaat geïnstalleerd waar passagiers hun geld kunnen omzetten naar cryptomunten Bitcoin en Ethereum.
Het idee achter deze service is dat buitenlandse reizigers, die van hun euro’s af willen omdat ze er in eigen land niet mee kunnen betalen, via het apparaat in bezit komen van een mondiale munt.

juni 22, 2018

Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.....

HAARLEMMERMEER - Vanaf 1 juli 2018 sluiten de publieksbalies van politiebureaus in Nieuw-Vennep en in Halfweg.
De meeste contacten met de politie verlopen tegenwoordig telefonisch en via het internet. Hierdoor loopt het aantal bezoekers van kleinere bureaus steeds verder terug, zo ook in Nieuw-Vennep en Halfweg. Daarom is besloten dat deze politiebureaus niet meer voor publiek toegankelijk zijn.

juni 22, 2018

Voetbalvereniging Zwanenburg heeft de promotie naar de derde klasse afgedwongen. Afgelopen donderdag won de club in de verlenging met 1 – 4 van Waterwijk uit Almere......

Voetbalvereniging Zwanenburg heeft de promotie naar de derde klasse afgedwongen. Afgelopen donderdag won de club in de verlenging met 1 – 4 van Waterwijk uit Almere.

Hierna kon het team van trainer Mehmet Simsek genieten van het bereiken van de derde klasse.

Het heeft Zwanenburg de afgelopen maand niet meegezeten. Op 21 mei verloor het tegen de verwachting in van het Heemsteedse HBC en ging het kampioenschap niet door.

juni 22, 2018

Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival in Hoofddorp de prijzen voor het Groenste Idee 2018 uitgereikt.....

HOOFDDORP - Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival de prijzen voor het Groenste Idee 2018 door wethouder John Nederstigt uitgereikt.

De kanshebbers op het Groenste Idee 2018 zijn, in willekeurige volgorde:
Grow Your Own House, Jeugdland 2.0, Uw Deelfiets, De BioExpress zet voedselverspilling op de kaart, Waterproof in Pax, en Ponics 21.
Alle finalisten ontvangen een geldprijs om te besteden aan de realisering van hun idee.
 

juni 21, 2018

Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden.....

HOOFDDORP - Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan.

De gemeente is van plan de panden Concourslaan 53 en 55 van de eigenaren Bakker en Khemai te onteigenen ten gunste van een nieuwbouwplan van projectontwikkelaar Garden Square. Bakker en Khemai verzetten zich daartegen. Zij willen samen met Garden Square de nieuwbouw realiseren.

juni 21, 2018

De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar.....

HOOFDDORP/HAARLEM - De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar. Donderdagochtend stonden de Cliniclowns klaar om de kinderen van de kinderafdeling in Hoofddorp feestelijk te ontvangen.

De verhuizing van de kinderafdeling naar de definitieve plek in Haarlem Zuid is een belangrijke mijlpaal op weg naar de opening van het Vrouw & Kind Centrum eind 2018. Alle kinderen worden vanaf nu opgenomen in Haarlem Zuid.

juni 21, 2018

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren....

DEN HAAG - Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren.
Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur worden onderworpen aan een 'functiescheiding'. Hiermee wordt de schijn van partijdigheid voorkomen.

juni 21, 2018

Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”.........

BADHOEVEDORP – Op 28 juni is er een Mantelzorgcafé met als thema “Muziek als medicijn bij dementie”. Een ervaren muziektherapeut geeft praktische tips over bijvoorbeeld het gebruik van voorkeursmuziek om de stemming en de onrust van een persoon te beïnvloeden. Ook kan het helpen bij het aanbrengen van een dagstructuur en de mantelzorger wat tijd vrij geven van de zorg. Het café wordt gehouden van half acht tot half tien in Dorpshuis Badhoevedorp aan de Snelliuslaan. Aanmelden kan via info@mantelzorgenmeer.nl.