MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerCompleet | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

december 16, 2017

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden......

Het Oude Raadhuis, een monumentaal pand in het centrum van Hoofddorp, krijgt een bredere maatschappelijke functie.

In het plan van het college van Burgemeester en Wethouders krijgt het gebouw een gemengde functie, zodat naast een culturele ook een kantoor- of horecafunctie toegestaan zal worden.

Op het voorlopige plan zijn 24 zienswijzen ingediend. De opvallendste wijziging is de openstelling tot 23.00 uur in plaats van middernacht.

Binnenkort gaat de gemeenteraad over het plan praten om het daarna definitief vast te stellen.

december 16, 2017

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht. Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.......

In Nieuw-Vennep zullen rond de jaarwisseling de Grote Brug en het Venneperplein voorzien worden van mobiel cameratoezicht.

Met deze maatregel probeert de gemeente overlast te voorkomen.

Dit jaar zal het oud-en-nieuwfeest “Happy New Vennep” niet worden georganiseerd omdat er niet voldoende subsidie beschikbaar was.

In het verleden waren er regelmatig ongeregeldheden op de Venneperbrug in het centrum van het dorp.

Sinds het “Happy New Vennep” feest werd gehouden was het met oud en nieuw rustig in het centrum.

december 16, 2017

Op de Weg om de Noord in Hoofddorp is donderdagavond een bestuurder met te veel alcohol op tegen een boom gereden. De bestuurder ging er te voet vandoor maar hij werd snel door agenten staande gehouden.......

Op de Weg om de Noord in Hoofddorp is donderdagavond een bestuurder met te veel alcohol op tegen een boom gereden.

De bestuurder ging er te voet vandoor maar hij werd snel door agenten staande gehouden.

Na controle door het ambulancepersoneel bleek de man niet ernstig gewond. Ook het traumateam hoefde niet in actie te komen.

Na een blaastest bleek de automobilist teveel gedronken te hebben en werd hij aangehouden.

Het doorgaande verkeer was gestremd en de personenauto werd door de bergingsdienst afgevoerd.

december 16, 2017

Het Haarlems Dagblad meldt dat er wellicht een Nederlandse vlag in de burgerzaal komt te hangen. De burgerzaal is de grote zaal die toegang geeft tot de raadszaal in het raadhuis van Haarlemmermeer......

Het Haarlems Dagblad meldt dat er wellicht een Nederlandse vlag in de burgerzaal komt te hangen. De burgerzaal is de grote zaal die toegang geeft tot de raadszaal in het raadhuis van Haarlemmermeer.

De motie van Forza! om een Nederlandse vlag in de raadszaal te hangen werd verworpen door de gemeenteraad.

Volgens burgemeester Hoes kan er natuurlijk wel een vlag hangen voor de deur van de raadszaal.

Het lijkt burgemeester Hoes een goed idee, want de raadszaal mag best een beetje herkenbaarder worden als vergaderzaal van een Nederlandse gemeenteraad.

december 15, 2017

De achterstand die Haarlemmermeer had in de huisvesting van statushouders wordt snel minder.......

De achterstand die Haarlemmermeer had in de huisvesting van statushouders wordt snel minder.

Was de achterstand begin dit jaar nog meer dan 300 statushouders, nu is dit aantal terug gelopen tot ca.125 personen

Volgens wethouder Horn is het beleid om de achterstand geheel in te lopen omdat de provincie de gemeente een boete kan opleggen als de taakstelling niet wordt gehaald.

De wethouder gaf aan dat hij verwacht dat de achterstand in huisvesting, inclusief de taakstelling voor 2018, eind volgend jaar in zijn geheel zal zijn weggewerkt.

december 15, 2017

Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling.....

DEN HAAG/HOOFDDORP - Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling. Eerst bij het betalen van hun eigen risico krijgen zij daar iets van te zien. Maar checken blijft dan erg lastig.

De Consumentenbond constateert dat er enorme prijsverschillen zijn onder ziekenhuizen. Om de zorgtarieven transparant te maken, voert de bond momenteel een actie. Daarbij roept zij onder meer op om ziekenhuisrekeningen met haar te delen, zodat de kosten openbaar kunnen worden gemaakt.

december 15, 2017

Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.....

HAARLEM/HOOFDDORP - Het Nova College is volgens de gisteren verschenen Keuzegids MBO 2018 het beste roc in de Randstad en staat landelijk op de 11de plaats.

Ook blijkt uit de Keuzegids MBO dat Nova College in Haarlem en Hoofddorp 19 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2018’ in 8 verschillende vakgebieden.

december 15, 2017

Gemeente Haarlemmermeer startte in 2015 een onderzoek naar het gebruik van accommodaties zoals dorpshuizen en wijkgebouwen.....

Gemeente Haarlemmermeer startte in 2015 een onderzoek naar het gebruik van accommodaties zoals dorpshuizen en wijkgebouwen.

Het idee was dat er door slimmer en doelmatiger gebruik voordelen waren te behalen. Het blijkt echter dat er meer activiteiten in de dorpshuizen plaats vinden dan gedacht.

De uitkomst van het onderzoek is dat de dorpshuizen in Lijnden, Vijfhuizen, Abbenes, Rijsenhout en Burgerveen en jongerencentrum Hype in Nieuw-Vennep open blijven.

december 15, 2017

De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta. Vanaf 7 mei 2018 vliegt de budgetmaatschappij vier keer per week vanaf Schiphol naar JFK Airport New York.
Op de route zet Norwegian een Boeing 787 Dreamliner in.

Norwegian is al langer op Schiphol actief, maar dan met vluchten naar Scandinavië.

Norwegian gaat met de vluchten naar New York als “low cost carrier” de concurrentie aan met gevestigde namen KLM en haar Amerikaanse partner Delta Air Lines.

december 15, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.......

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol rond 17.00 uur een man neergeschoten. Dat bevestigt de Marechaussee aan NH Nieuws. De man dreigde met een mes.

De Marechaussee heeft via Twitter gemeld dat de verdachte is overmeesterd. Hij is aangehouden en afgevoerd naar een ziekenhuis, zo valt te lezen in de tweet.
De marechaussee heeft net in een statement laten weten dat het gaat om een verwarde man. Er wordt geen rekening gehouden met een terroristische aanslag.

december 15, 2017

Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Het Vennepse smartlappenkoor Droger Kan Niet neemt vrijdag 22 december deel aan het Kerslichtjesfeest.
Voor die gelegenheid presenteert het tienjarige koor een aangepast programma met Nederlandstalige nummers.

Het Kerstlichtjesfeest bij de Koepel op het Harmonieplein begint ’s avonds om 6 uur.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer.
 

december 15, 2017

Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag in Zwanenburg met elkaar in botsing gekomen.....

ZWANENBURG - Een voetganger en een scooterrijder zijn woensdagmiddag met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de kruising van de Zwanenburgerdijk en de Dennenlaan.
Beide weggebruikers raakten gewond.

Gezien de ernst van de verwondingen van de voetganger werd ook het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam opgeroepen.
De bestuurder van de snorscooter bleek er met lichte verwondingen van af te zijn gekomen.
De voetganger is mede vanwege zijn verwondingen aan het hoofd per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

december 15, 2017

De recherche heeft afgelopen dinsdag een 25-jarige Amsterdamse aangehouden voor betrokkenheid bij een overval met geweld in Badhoevedorp.........

De recherche heeft afgelopen dinsdag een 25-jarige Amsterdamse aangehouden voor betrokkenheid bij een overval met geweld in Badhoevedorp.

Ruim twee jaar terug, op 19 november 2015, werd een man uit Amsterdam beroofd op de Zeemanlaan in Badhoevedorp.

De man had een groot geldbedrag bij zich. Hij werd door twee daders beroofd en mishandeld, waarna het tweetal er met het geld vandoor ging op een motorscooter.

In het onderzoek naar deze straatroof uit 2015 hebben rechercheurs begin deze week een 25-jarige Amsterdamse aangehouden.

december 15, 2017

Als er niets verandert aan de groei van Schiphol, wordt vliegen vanaf de luchthaven duurder en zijn reizigers mogelijk langer onderweg.....

SCHIPHOL - Als er niets verandert aan de groei van Schiphol, wordt vliegen vanaf de luchthaven duurder en zijn reizigers mogelijk langer onderweg.
Dat blijkt uit een onderzoeksrapport over de economische effecten van Schiphol.
Schiphol mag jaarlijks 500.000 vliegbewegingen maken. Tegen die grens loopt de luchthaven aan.
Vermoedelijk zal de vraag naar vluchten door de capaciteitsbeperkingen straks groter zijn dan het aanbod, wat betekent dat vliegen duurder wordt.

december 15, 2017

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol......

Om de gezondheidseffecten op korte termijn van ultrafijnstof op de longen van kinderen te onderzoeken start het RIVM een onderzoek onder 200 kinderen tussen de 7 en 11 jaar in de omgeving van Schiphol.

De basisscholen De Oosteinder in Aalsmeer en de Oranje Nassauschool in Badhoevedorp doen mee aan het onderzoek.

De kinderen doen thuis dagelijks een blaastest en wekelijks een longfunctietest op school. Daarnaast worden er op de scholen metingen van de luchtverontreiniging uitgevoerd.

Het onderzoek zal in de loop van 2019 zijn afgerond.

december 14, 2017

Vrijdag 15 december is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij het zingen van traditionele kerstliedjes door een groot kinderkoor......

HOOFDDORP - Vrijdag 15 december is burgemeester Onno Hoes aanwezig bij het zingen van traditionele kerstliedjes door een groot kinderkoor.

In het Cultuurgebouw zingen 75 tot 80 leerlingen van Haarlemmermeerse scholen en van de Jeugdtheaterschool uit het repertoire van ZangExpress.
ZangExpress is een partner van Pier K, die zang- en muzieklessen geeft in Haarlemmermeer.

Het is voor de derde keer dat kinderen op deze manier de Kerst inluiden. Bij aanvang om 5 uur ’s middags spreekt de burgemeester hen kort toe.

december 14, 2017

Op woensdag 24 januari houdt Derk Loorbach de derde 1852 Lezing in het Fox Theater in Hoofddorp...........

HOOFDDORP - Op woensdag 24 januari houdt Derk Loorbach de derde 1852 Lezing in het Fox Theater in Hoofddorp. Loorbach is professor sociaal-economische transities aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij geeft tijdens de lezing zijn visie op onderwijs met betrekking tot de transitie naar de circulaire samenleving.

december 14, 2017

De gemoederen in seniorenflat De Eijk blijven oplopen.....

HOOFDDORP – De gemoederen in seniorenflat De Eijk blijven oplopen. In de 86 appartementen wonen twaalf migrantenhuishoudens. Andere bewoners mogen de gemeenschappelijke keuken niet gebruiken omdat ze niet halal zijn. Volgens Paul Meijer van Forza is dit onbestaanbaar omdat die keuken door de gemeente geschonken is.Maar wethouder Tom Horn zegt dat de gemeente alleen subsidie heeft gegeven voor het gezamenlijk koken van de bewoners, maar dat Woonzorg eigenaar van het pand is en dus het beheer regelt. Dat zou dan ook geen taak voor de gemeente zijn.

december 14, 2017

Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht.........

VIJFHUIZEN - Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht. Doel van de stichting is bij te dragen aan het in stand houden van het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp op 17 juli 2014. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het verrichten van activiteiten en het verwerven en beheren van fondsen en het verlenen van bijdragen hieruit aan rechtspersonen die een bijdrage leveren aan de instandhouding van het monument.

december 14, 2017

Afgelopen weekend vonden de NK Masters voor spelers boven de 35 jaar plaats bij ‘MeerSquash in Hoofddorp.........

HOOFDDORP - Afgelopen weekend vonden de NK Masters voor spelers boven de 35 jaar plaats bij ‘MeerSquash in Hoofddorp. Dit was een nieuwe locatie voor dit evenement met een lokale organisatie en een ander format. De deelnemers waren blij met de spreiding van de wedstrijden over twee middagen. Gezien de korte voorbereidingstijd en de plaats op de kalender was de organisatie ook zeer tevreden met de ruim 50 deelnemers. Voor de thuisclub waren Ivonne Luijt, Erik Kooijman, Gerry O’Neill en Joop van Gutsem succesvol.