MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Fedor Veltman.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

maart 18, 2018

Raadslid Sophie van de Meeberg is niet doorgedrongen tot de finaleronde van de verkiezing beste raadslid van Nederland......

Raadslid Sophie van de Meeberg is niet doorgedrongen tot de finaleronde van de verkiezing beste raadslid van Nederland.

Ze behoorde wel bij de overgebleven 12, maar is in de laatste schifting afgevallen.

In een Tweet bedankt het HAP-raadslid iedereen die op haar heeft gestemd. Ze zegt trots te zijn op de erkenning die ze heeft gekregen en die haar een plek bij de laatste 12 bezorgde.

Het Haarlems Dagblad publiceerde afgelopen zaterdag een groot interview met het raadslid dat sinds 2014 voor de lokale politieke partij HAP in de raad zit.
 

maart 17, 2018

In een voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden van “Het Oude Raadhuis” in Hoofddorp heeft Haarlemmermeer bekendgemaakt dat er een restaurant onder de naam “Brasserie Raadhuis” in het historische pand zal komen......

In een voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden van “Het Oude Raadhuis” in Hoofddorp heeft Haarlemmermeer bekendgemaakt dat er een restaurant onder de naam “Brasserie Raadhuis” in het historische pand zal komen.

De toekomstige uitbater, Marco Coppens, heeft zijn plannen uit de doeken gedaan. Het wordt een klassiek restaurant voor maximaal 80 personen met één terras.

Hij neemt maatregelen om geluidshinder van het terras te minimaliseren. Om die reden zal er ook geen muziek te horen zijn op het terras.

maart 17, 2018

Een auto wisselde in de richting van Hoofddorp van rijstrook en zag daarbij een andere auto over het hoofd met een botsing tot gevolg......

Bij een ongeval op de N201 bij de A4 zijn afgelopen donderdag twee personen gewond geraakt.

Een auto wisselde in de richting van Hoofddorp van rijstrook en zag daarbij een andere auto over het hoofd met een botsing tot gevolg.

De hulpdiensten werden opgeroepen. Twee personen zijn na de nodige zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval en de afhandeling waren meerdere rijstroken tijdelijk afgesloten.

Beide voertuigen zijn door een bergingsdienst afgevoerd.
 

maart 17, 2018

Het is een wedstrijd waarbij gestreden wordt om projecten die uitvoerbaar en duurzaam zijn; die de buurt vergroenen, energie besparen, of CO2 verminderen,,,,,,

Het centrum voor duurzaamheid NMCX organiseert het Groenste Idee van 2018.

Het is een wedstrijd waarbij gestreden wordt om projecten die uitvoerbaar en duurzaam zijn; die de buurt vergroenen, energie besparen, of CO2 verminderen.

Ideeën kunnen tot 8 april via www.groensteidee.nl worden ingestuurd. Het winnende idee maakt kans op de hoofdprijs van 10.000 euro om het project daadwerkelijk uit te voeren.

maart 17, 2018

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer......

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer.

Door hun inzet worden de overgebleven broodjes van lunchroom BackWERK ter beschikking gesteld aan de plaatselijke voedselbank.

Hoewel de Voedselbank geen bewerkt voedsel inneemt is door de inzet van de leerlingen hier een oplossing voor gevonden.

Het project is uitgevoerd in het kader van een samenwerking tussen Menes als onderdeel van Meerwaarde en het Haarlemmermeer Lyceum.

maart 17, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.......

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogwaardige openbaar vervoer nodig.

De gemeente praat over de visie tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis van Badhoevedorp op 20 maart.

maart 17, 2018

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.....

Politie Haarlemmermeer maakt zich zorgen over de toename van verwarde mensen op straat.

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.

De crisisdienst van GGZ InGeest heeft begrip voor de politie, maar zegt dat niet iedere verwarde persoon op straat een gevaar vormt en opgenomen hoeft te worden.

maart 16, 2018

Donderdagavond is een auto in de sloot gereden aan de IJweg ter hoogte van de parkeerplaats Toolenburgerplas......

Donderdagavond is een auto in de sloot gereden aan de IJweg ter hoogte van de parkeerplaats Toolenburgerplas.

Met hulp van zijn navigatiesysteem wilde de man van het parkeerterrein weer de IJweg oprijden. Door de opdrachten iets te letterlijk op te volgen kwam hij in de sloot terecht.

Omwonenden hebben met hulp van de brandweer de bestuurder uit de auto geholpen en na controle door ambulancepersoneel werd de man door de politie naar huis gebracht.

De auto werd door een bergingsdienst afgevoerd.
 

maart 16, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal”.....

ABBENES/LISSERBROEK - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal” van Hans Christian Andersen.
De eerste keer op zondag 25 maart in dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes.
De tweede voorstelling is in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek op zondag 8 april.

Een voorstelling duurt ongeveer een uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

maart 16, 2018

De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker.....

HOOFDDORP - De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker. Het Spaarne Gasthuis doet mee en organiseert in de week van 19 maart verschillende activiteiten, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding op de afdeling maag-darm-lever en een bezoek aan de opblaasbare darm.

Op de markt zijn stands aanwezig van het inloophuis uit de regio, de medisch speciaalzaken Mathot en Medireva, de stomaleveranciers Dansac en Braun, de stomavereniging en van de stomaverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis.

maart 16, 2018

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen.....

BADHOEVEDORP/AALSMEER - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, het RIVM, is een groot onderzoek gestart naar de gezondheid van kinderen die rondom Schiphol wonen. Met blaastesten en metingen wil het RIVM de mogelijke gezondheidsschade in beeld brengen.

Het is voor het eerst dat er op grote schaal onderzoek wordt gedaan naar de gevolgen van ultrafijn stof op de gezondheid van omwonenden van Schiphol.

maart 16, 2018

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen bezoekt komende zondag in het kader van de Meer voor Elkaar toer het Zondagmiddagpodium Haarlemmermeer in Pier K aan het Harmonieplein.

maart 16, 2018

Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan van Schiphol drie weken dicht voor onderhoud.....

SCHIPHOL - Vanaf zondagavond 25 maart gaat de Polderbaan drie weken dicht voor onderhoud. Tot en met 15 april zullen landende en startende vliegtuigen voornamelijk van drie andere banen gebruik moeten maken, met meer hinder als gevolg.
Vooral de parallelle Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan maar ook de Buitenveldertbaan krijgen tijdelijk meer vliegverkeer.

In 2021 wordt de Polderbaan opnieuw onder handen genomen, maar dan gaat de gehele baan op de schop.
 

maart 16, 2018

Proeflokaal De Polderboom opent volgende maand in Hoofddorp zijn deuren.....

HOOFDDORP - Proeflokaal De Polderboom opent volgende maand in Hoofddorp zijn deuren. Het restaurant komt in het pand waar voorheen Vrienden van Marktzicht zat. De verbouwing is momenteel in volle gang.

Restaurant Vrienden van Marktzicht ging eind januari voorgoed dicht. Horecaondernemer Jos Bölte, onder meer bekend van Bar Bistro Joseph in Hoofddorp, is de man achter De Polderboom.

maart 16, 2018

De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond.....

RIJSENHOUT/AALSMEERDERBRUG - De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol-Oost naar een nog erger vervuild terrein aan de Aalsmeerderweg.

maart 16, 2018

Provincie Noord-Holland laat Haarlemmermeer weten dat de aanleg van het busstation voor hoogwaardig openbaar vervoer - Schiphol-Zuid - minstens vier maanden vertraagd is......

Provincie Noord-Holland laat Haarlemmermeer weten dat de aanleg van het busstation voor hoogwaardig openbaar vervoer - Schiphol-Zuid - minstens vier maanden vertraagd is.

Er dreigt bovendien een budgetoverschrijding tot dertig procent, veroorzaakt door indexering, hogere kosten voor werkzaamheden aan kabels en leidingen en fasering van de werkzaamheden.

Provincie Noord-Holland sluit niet uit dat nog meer vertraging kan ontstaan als ook tijdens de aanleg van dit OV-knooppunt vervuilde grond wordt gevonden.

maart 16, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft een volgende stap gezet in realisering van het bouwplan Wickevoort in Cruquius......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft een volgende stap gezet in realisering van het bouwplan Wickevoort in Cruquius.

Alle fracties waren verheugd over de komst van 756 woningen waarvan 30% sociale huurwoningen.

Er waren zorgen over de verkeersafwikkeling op het kruispunt met de N201 en op de Spieringweg. Er werd ook gevraagd om een vrijliggend fietspad op de Spieringweg.

maart 15, 2018

Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel.....

BADHOEVEDORP - Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel. De werknemers krijgen er de komende jaren zes procent salaris bij.

Ook zijn met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over winstdeling, werkzekerheid, vrijwillige vertrekregeling, vergoeding van verblijfskosten, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en over werk- en rusttijden.

De salarisverhoging wordt de komende jaren als volgt opgebouwd naar zes procent: drie procent per 1 april 2018, twee procent per 1 april 2019 en een procent per 1 januari 2020.

maart 15, 2018

Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente.
Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout en zien hoe de compost gemaakt wordt.

maart 15, 2018

In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd......

CRUQUIUS – In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd.Zangeres Karin Strobos, acteur Sieger Slooten en pianist Thomas Beijer staken de koppen bij elkaar om het op de buitenlandse podia dikwijls uitgevoerde concert in Nederland meer bekendheid te geven. De Legende van Die Schöne Magelone voert terug op de sprookjes van Duizend en één Nacht en werd door Brahms in liedvorm op muziek gezet. Het concert begint om kwart over acht, kaarten zijn te bestellen via www.cruquiusconcerten.nl.