MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about NMCX Centrum voor Duurzaamheid

oktober 18, 2018

Afgelopen zondag vond de 13e editie plaats van de schoonmaakduik in de Haarlemmermeerse Bosplas......

Afgelopen zondag vond de 13e editie plaats van de schoonmaakduik in de Haarlemmermeerse Bosplas. De schoonmaakactie werd georganiseerd door Project Baseline Haarlemmermeer. In een paar uur tijd heeft een team van 30 man maar liefst 194 kilo aan zwerfafval uit en langs de oostzijde van de bosplas gehaald. NMCX Centrum voor Duurzaamheid hielp de organisatie onder andere door het leveren van schoonmaakmaterialen en greep deze gelegenheid aan om met voorbijgangers op zoek te gaan naar ideeën om zwerfafval tegen te gaan.

oktober 3, 2018

Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht. Dat wordt gevierd met een feestweek met het thema “Duurzame Dromen”.......
 

HOOFDDORP - Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht. Dat wordt gevierd met een feestweek met het thema “Duurzame Dromen”.

Het centrum nodigt alle Haarlemmermeerders uit hun duurzame dromen met hem te delen. Hoe dat gebeurt mag de inzender zelf bepalen: tekenen, schrijven, fotograferen, filmen, een collage maken, alles mag.
Uit alle inzendingen kiest NMCX elke dag van de feestweek winnaars, die leuke prijzen winnen.

september 6, 2018

Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht.....

HOOFDDORP - Op 8 oktober 2018 is het 10 jaar geleden dat stichting NMCX Centrum voor Duurzaamheid werd opgericht. Dat wordt gevierd met een feestweek met het thema “Duurzame Dromen”.

Het centrum nodigt alle Haarlemmermeerders uit hun duurzame dromen met hem te delen. Hoe dat gebeurt mag de inzender zelf bepalen: tekenen, schrijven, fotograferen, filmen, een collage maken, alles mag.
Uit alle inzendingen kiest NMCX elke dag van de feestweek winnaars, die leuke prijzen winnen.

september 5, 2018

Vandaag gaan medewerkers van NMCX Centrum voor Duurzaamheid in gesprek met bezoekers en omwonenden van Graan voor Visch over zwerfafval.....

HOOFDDORP - Vandaag gaan medewerkers van NMCX Centrum voor Duurzaamheid in gesprek met bezoekers en omwonenden van Graan voor Visch over zwerfafval. Afgelopen maandag hebben zij dat gedaan bij de P + R bij het station in Nieuw-Vennep.

juni 13, 2018

Dit jaar is er voor het eerst in de geschiedenis van het Groenste Idee een speciale Voedselprijs.....

HAARLEMMERMEER - Dit jaar is er voor het eerst in de geschiedenis van het Groenste Idee een speciale Voedselprijs. En die is dit jaar gewonnen door Niels Beukema met zijn idee “Meer&Deel”.

mei 29, 2018

De Avond4daagsen in Haarlemmermeer staan weer voor de deur, of zijn net begonnen.....

HAARLEMMERMEER - De Avond4daagsen in Haarlemmermeer staan weer voor de deur, of zijn net begonnen.
Dit jaar zet de gemeente Haarlemmermeer zich extra in voor zogenaamde “Schone” Avond4daagsen.

Zo worden er afvalzakken uitgedeeld en extra afvalbakken geplaatst door afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden. Verder trakteren winkeliers deelnemende kinderen op een gezonde snack als dank voor het schoonhouden van de route.

maart 21, 2018

In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant........

NIEUW-VENNEP – In het kader van de Nationale Boomfeestdag heeft burgemeester Onno Hoes woensdag samen met de kinderen van basisschool Bommelstein in Nieuw-Vennep de eerste bomen en struiken van het Voedselbos geplant. Volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een groene schoolomgeving en contact met de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen.

februari 16, 2018

De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst.....

HOOFDDORP - De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst. Er zijn inmiddels 2.800 aanmeldingen ontvangen.
Tot dusver zijn ruim 600 sets zonnepanelen aangeschaft; ruim 100 woningen zijn voorzien van isolatiemaatregelen.
NMCX heeft berekend dat deze maatregelen een jaarlijkse besparing van ruim 700.000 euro opleveren voor de inwoners van Haarlemmermeer.

januari 19, 2018

De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP/RIJSENHOUT - De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer. Onder de noemer Flora Fauna Actie planten de raadsleden vrijdag 19 januari bomen in PARK21 en in Rijsenhout.

Ook ruimen zij zwerfafval op. Zij worden daarbij geholpen door de Kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt.
De organisatie is in handen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

oktober 18, 2017

Zondag 22 oktober vindt voor de 12e keer een schoonmaakduik plaats in de Haarlemmermeerse Bosplas. Sinds 2012 duiken vrijwillige duikers van Project Baseline de plas in om zwerfafval op te halen......

Zondag 22 oktober vindt voor de 12e keer een schoonmaakduik plaats in de Haarlemmermeerse Bosplas. Sinds 2012 duiken vrijwillige duikers van Project Baseline de plas in om zwerfafval op te halen.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid levert verschillende benodigdheden zoals vuiltangen, vuilniszakken en een partytent. De organisatoren roepen vrijwilligers op zich aan te sluiten bij de oeverploeg, de duikploeg of oppervlakte support.

Aanmelden kan via de website van Project Baseline Haarlemmermeer.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

 

september 14, 2017

NMCX Centrum voor Duurzaamheid start met de meest veelzijdige gezamenlijke inkoopactie van Nederland.......

HAARLEMMERMEER - NMCX Centrum voor Duurzaamheid start met de meest veelzijdige gezamenlijke inkoopactie van Nederland. In het najaar gaat er een nieuwe ronde van start voor de grootschalige inkoop van zonnepanelen, spouwmuur– en vloerisolatie.

augustus 25, 2017

Bij een schoonmaakactie rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp zijn ruim 1.300 stuks zwerfafval geraapt.....

HOOFDDORP - Bij een schoonmaakactie rond de Toolenburgerplas in Hoofddorp zijn ruim 1.300 stuks zwerfafval geraapt. Het grootste deel ervan bestond uit kleine stukjes plastic.

Eerder deze zomer hielden medewerkers van het centrum voor duurzaamheid NMCX al een schoonmaakactie in en om winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep.
Later deze zomer volgt nog een derde actie.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

maart 31, 2017

Haarlemmermeerse basisscholen zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.....

HAARLEMMERMEER - Basisscholen verspreid over de polder zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.
De afgelopen maanden werden bij 16 verschillende basisscholen fruitbomen geplant. De laatste bomen zijn afgelopen woensdag geplant bij basisschool De Klippeholm in Hoofddorp.

februari 7, 2017

In de maand februari en maart gaan de Repaircafés in Haarlemmermeer samenwerken met Energiecafés.....

HAARLEMMERMEER – In de maand februari en maart gaan de Repaircafés in Haarlemmermeer samenwerken met Energiecafés.

Bezoekers krijgen bij deze cafés tips over het snel en eenvoudig besparen op de energierekening en het repareren van kapotte apparaten.

De Repair- en Energiecafés zijn een aantal jaar geleden gestart door NMCX Centrum voor Duurzaamheid en worden geleid door vrijwilligers.

oktober 7, 2016

Woensdag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, wordt in PARK 21 een vliegerfestival georganiseerd voor leerlingen van basisscholen uit Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP - Woensdag 12 oktober 2016, in de week van de duurzaamheid, wordt in PARK 21 een vliegerfestival georganiseerd voor leerlingen van basisscholen uit Haarlemmermeer.
Twaalf klassen, van zeven basisscholen, doen mee aan deze eerste editie.

NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind brengen met dit festival windenergie op een speelse manier onder de aandacht bij jongeren.

augustus 10, 2016

De 'BespaarMEER' actie die NMCX Centrum voor Duurzaamheid onlangs heeft georganiseerd, krijgt dit najaar een vervolg.........

HAARLEMMERMEER - De 'BespaarMEER' actie die NMCX Centrum voor Duurzaamheid onlangs heeft georganiseerd, krijgt dit najaar een vervolg. Tijdens de actie krijgen bedrijven kosteloos en vrijblijvend inzicht in de investering, besparing en terugverdientijd van energiebesparende verlichting. Tijdens de eerste actie zijn tien bedrijven in Haarlemmermeer overgestapt op energiezuinige LED verlichting.

mei 4, 2016

Twee jongeren van NMCX staan in de DJ100.......

HOOFDDORP - Twee jongeren van NMCX Centrum voor Duurzaamheid staan in de Duurzame Jonge 100, kortweg DJ100, een lijst van de honderd meest inspirerende jonge en duurzame koplopers van Nederland. Het zijn Chiel de Block en Pepijn de Veer die deel uitmaken van een groep jongerenambassadeurs binnen de NMCX die zichzelf de Young Sustainables hebben genoemd. Deze groep Young Sustainables, die zich nu nog aan het vormen is, zal in het najaar officieel van start gaan met het overdragen van informatie en kennis aan organisaties binnen de gemeente en aan scholen.

april 21, 2016

NMCX introduceert volgende schooljaar een nieuw lesprogramma.........

HAARLEMMERMEER - Na een succesvolle pilot bij de groepen 8 op basisschool De Optimist in Hoofddorp Floriande introduceert NMCX Centrum voor Duurzaamheid het volgende schooljaar een nieuw bijzonder lesprogramma voor scholen over klimaatadaptatie. Tijdens het lesprogramma genaamd ‘Justdiggit’ krijgen de leerlingen eerst drie lessen over de inleidende thema`s grond, water en biodiversiteit. Tijdens elke les worden educatiefilmpjes getoond die zijn ingesproken door André Kuipers.

oktober 28, 2015

Zaterdag 31 oktober is het weer opruimdag in Het Oude Buurtje en de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp.....
 

HOOFDDORP - Zaterdag 31 oktober is het weer opruimdag in Het Oude Buurtje en de wijk Graan voor Visch in Hoofddorp.

Deze actie van ‘SuperSchoon Haarlemmermeer’ is een initatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en gemeente Haarlemmermeer.

In beide wijken steken deze dag vrijwilligers de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen.

oktober 27, 2015

Het NMCX Centrum voor Duurzaamheid in Hoofddorp organiseert vrijdag 6 november de workshop 'Natuurouder worden'..... 

HOOFDDORP - Het NMCX Centrum voor Duurzaamheid in Hoofddorp organiseert vrijdag 6 november de workshop 'Natuurouder worden'.

In deze workshop wordt uitgelegd hoe ouders en grootouders kinderen kunnen begeleiden bij het ontdekken van de natuur, het belang van voedsel en het plezier van het verbouwen ervan.

Geïnteresseerden kunnen zich tot 4 november aanmelden voor deze gratis workshop die van 09.00 tot 11.30 uur zal plaatsvinden bij NMCX in Hoofddorp.
 

oktober 14, 2015

Afgelopen zondag zijn vrijwillige duikers van Project Baseline de westzijde van de Haarlemmermeerse Bosplas ingedoken om zwerfafval te verzamelen.....

HOOFDDORP – Afgelopen zondag zijn vrijwillige duikers van Project Baseline de westzijde van de Haarlemmermeerse Bosplas ingedoken om zwerfafval te verzamelen. 

In ruim 90 minuten tijd is hierbij 248,5 kilo zwerfafval uit de Bosplas gehaald.

Omdat zij eerder dit jaar al 381 kilo zwerfafval uit het water hebben gehaald, heeft men in 2015 in totaal 629,5 kilo opgehaald in slechts 2.45 uur tijd.

september 22, 2015

NMCX Centrumvoor Duurzaamheid gaat huiseigenaren én huurders met een woning in Haarlemmermeer van vóór 1976 helpen. Deze bewoners betalen volgens NMCX namelijk onnodig veel voor hun energierekening......

HAARLEMMERMEER – NMCX Centrumvoor Duurzaamheid gaat huiseigenaren én huurders met een woning in Haarlemmermeer van vóór 1976 helpen.

Deze bewoners betalen volgens NMCX namelijk onnodig veel voor hun energierekening.

Hun huizen zijn vaak slecht of niet geïsoleerd, waardoor zij teveel energie gebruiken om de huizen warm te houden.

Door isolatie van de spouwmuur of vloer kan het energieverbruik echter flink omlaag. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

september 9, 2015

16 september zal wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid de website Groene Kapstok lanceren. Bij de Groene Kapstok zetten scholen een grote stap in het verduurzamen van schoolgebouw en de omgeving......
 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 16 september zal wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid de website Groene Kapstok lanceren.

Bij de Groene Kapstok zetten scholen een grote stap in het verduurzamen van schoolgebouw en de omgeving.

De Groene Kapstok is een lokaal programma voor en door de basisscholen van de Haarlemmermeer en biedt inspiratie, ondersteuning en een klankbord.

Verder is De Groene Kapstok een samenwerking tussen de gemeente Haarlemmermeer, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en basisscholen in de Haarlemmermeer.

augustus 28, 2015

Woensdag 2 september zal onder de naam Superschoon.tv de campagne en community tegen zwerfafval gelanceerd worden......
 

HOOFDDORP – Woensdag 2 september zal onder de naam Superschoon.tv de campagne en community tegen zwerfafval gelanceerd worden.

Deze start zal om 15.45 uur plaatsvinden in Restaurant Lieveling in Hoofddorp.

Verantwoordelijk wethouder Marjolein Steffens-van de Water zal tijdens deze bijeenkomst de campagneambassadeurs voorstellen. Superschoon.tv is een initiatief van NMCX Centrum voor Duurzaamheid en de gemeente Haarlemmermeer.