MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Minister Cora van Nieuwenhuizen

november 24, 2018

De A4 tussen Burgerveen en Den Haag gaat versneld aangepakt worden.......

De A4 tussen Burgerveen en Den Haag gaat versneld aangepakt worden.

Minister van infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen stelt 80 miljoen euro extra tot de beschikking om het fileknelpunt aan te pakken.

De minister wil de A4 tussen knooppunt Burgerveen en de N14 verbreden tot vier rijbanen.

Als het aan Nieuwenhuizen ligt start de aanleg de verbreding niet in 2028, maar al in 2024.

De verbreding moet ervoor zorgen dat er minder files zullen ontstaan op deze weg.
 

augustus 4, 2018

Luchtvaartmaatschappij Emirates krijgt een derde dagelijkse vlucht op Schiphol. Per 1 december 2018 worden dat er vier en in januari 2019 vijf......

Luchtvaartmaatschappij Emirates krijgt een derde dagelijkse vlucht op Schiphol. Per 1 december 2018 worden dat er vier en in januari 2019 vijf.

Het totale aantal wekelijkse vluchten van Emirates tussen Dubai en Schiphol komt daarmee op negentien.

Op de twee huidige vluchten zet Emirates het grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A380, in. De nieuwe vluchten worden uitgevoerd door de Boeing 777-300ER.

De uitbreiding van het aantal vluchten is niet onomstreden. Emirates groeit enorm, omdat het financieel gesteund wordt de overheid in Dubai.

juni 21, 2018

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren....

DEN HAAG - Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren.
Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur worden onderworpen aan een 'functiescheiding'. Hiermee wordt de schijn van partijdigheid voorkomen.

maart 23, 2018

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt niet verlaagd, dat zei luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen donderdag in de Tweede Kamer.......

Het aantal nachtvluchten op Schiphol wordt niet verlaagd, dat zei luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen donderdag in de Tweede Kamer.

Omliggende gemeenten van Schiphol vinden dat het aantal moet worden teruggebracht naar de afgesproken 29.000 nachtvluchten. Volgens hen ligt sinds 2015 het werkelijke aantal nachtelijke vliegbewegingen boven de 32.000; in 2016 waren het er zelfs 33.000.

Volgens de minister is er in de Omgevingsraad Schiphol nog discussie gaande over maximaal 29.000 of 32.000 nachtvluchten.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 21, 2018

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld......

SCHIPHOL - De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld. Minister Van Nieuwenhuizen wil het vertrouwen van omwonenden terugwinnen en meer onderzoek doen naar overlast. Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden, maar er is veel verzet. In meerdere provincies zijn actiegroepen opgezet om de uitbreiding tegen te houden. Die zijn bezorgd over het milieu en geluidsoverlast. Ook in de Kamer is kritiek en binnen de coalitie heeft de CU aangedrongen op uitstel.

februari 3, 2018

Haarlemmermeer is één van de 15 gemeentes die van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur mag starten met een proef met het digitaal aanvragen van rijbewijzen.....

Haarlemmermeer is één van de 15 gemeentes die van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur mag starten met een proef met het digitaal aanvragen van rijbewijzen.

De proef moet aantonen of digitalisering leidt tot vereenvoudiging van het aanvraagproces.

De minister heeft voor het experiment erkenningseisen vastgesteld voor fotografen.

januari 26, 2018

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.....

Luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen laat onderzoeken of schonere en stillere vliegtuigen voorrang kunnen krijgen bij het toewijzen van slots op Schiphol.

Veiligheid en hinderbeperking zijn voorwaarden voor groei van Schiphol na 2020.
Tweede Kamerleden benadrukten dat vrachtvluchten en vluchten met een grote bijdrage aan de hubfunctie van Schiphol voorrang moeten krijgen.

januari 13, 2018

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol......

Luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van biobrandstof kunnen in de toekomst voorrang krijgen bij het toedelen van slots op Schiphol.

In het weekblad Elsevier zegt minister Cora van Nieuwenhuizen
van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat daardoor de luchtvaart milieuvriendelijker zal worden.

Volgens de minister is de verdere ontwikkeling van
biobrandstoffen onvermijdelijk om de klimaatdoelstellingen van het kabinet te halen. Ze is bereid om deze ontwikkeling mede te financieren.

december 20, 2017

Het kabinet blijft erbij dat Lelystad Airport vluchten moet overnemen van het overvolle Schiphol........

SCHIPHOL - Het kabinet blijft erbij dat Lelystad Airport vluchten moet overnemen van het overvolle Schiphol. Het is de bedoeling dat dat per 1 april 2019 gebeurt, zei minister Cora van Nieuwenhuizen in een debat met de Tweede Kamer. De minister zegt wel dat die startdatum wordt losgelaten als er meer tijd nodig is om alle procedures af te ronden. Zij wil geen risico’s nemen met de veiligheid. Er komt begin 2018 een nieuw onderzoek naar gevolgen voor de omgeving, nadat er in het vorige onderzoek fouten waren gemaakt.