MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Luchtvaartnieuws

december 20, 2018

TUI fly Nederland heeft de eerste Boeing 737 MAX vernoemd naar Boa Vista, één van de Kaapverdische Eilanden. Woensdagochtend landde deze op Schiphol.....

TUI fly Nederland heeft de eerste Boeing 737 MAX vernoemd naar Boa Vista, één van de Kaapverdische Eilanden. Woensdagochtend landde deze op Schiphol.

Binnen de TUI-groep worden alle Boeing 737 MAX’en voorzien van de naam van een populaire bestemming.

Op dit moment is de PH-TFN het tweede Nederlandse vliegtuig van TUI dat een naam heeft. De Boeing 767 en de 787 Dreamliners die voor TUI vliegen hebben geen officiële naam.
 

december 19, 2018

Vanaf 5 mei 2019 gaat KLM het aantal vluchten naar Gdansk in Polen met een derde dagelijkse vlucht toevoegen aan de dienstregeling......

Vanaf 5 mei 2019 gaat KLM het aantal vluchten naar Gdansk in Polen met een derde dagelijkse vlucht toevoegen aan de dienstregeling.

Deze vluchten zullen worden uitgevoerd met een Embraer 175’s en 190’s van KLM Cityhopper.

In mei 2017 begon KLM met een dagelijkse lijndienst naar de Poolse havenstad. Een half jaar later werd de frequentie verdubbeld.

In Polen vliegt KLM ook op Warschau en Krakau. Op 6 mei 2019 start een dagelijkse lijndienst naar het zuidelijk gelegen Wroclaw.

 

december 14, 2018

EasyJet voegt volgend jaar zomer drie nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk vanaf Schiphol......

EasyJet voegt volgend jaar zomer drie nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk vanaf Schiphol.

De luchtvaartmaatschappij begint vluchten naar Genua en Verona in Italië en naar Pula in Kroatië.

Vanaf 25 juni tot en met 1 september 2019 worden vluchten naar Genua en Pula elke dinsdag en zondag ingezet.

Verona krijgt tussen 2 april en 26 oktober 2019 vluchten op dinsdag, donderdag en zaterdag.
 

december 11, 2018

KLM lijkt het voorgenomen aantal passagiers in 2018 te gaan halen......

KLM lijkt het voorgenomen aantal passagiers in 2018 te gaan halen.

In november had de luchtvaartmaatschappij 3 procent meer passagiers aan boord in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens topman Pieter Elbers zetten deze KLM-vervoercijfers ook in de tweede maand van het vierde kwartaal voor.

Inclusief de maand november heeft KLM de afgelopen maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers aan boord gehad.

Elbers laat hiermee weten dat het behalen van het doel, 34 miljoen passagiers in 2018, goed in zicht komt.
 

november 20, 2018

Het evenement “Amsterdam Aviation Collectors Fair” dat op zondag 24 februari 2019 plaats zal vinden, belooft groter te worden dan ooit......

Het evenement “Amsterdam Aviation Collectors Fair” dat op zondag 24 februari 2019 plaats zal vinden, belooft groter te worden dan ooit.

Het zal de tweede editie zijn. Organisator Patrick van Rooijen zegt dat er al meer dan 250 tafels door standhouders zijn geboekt.

Vorig jaar startte Van Rooijen het initiatief samen met Rutger van Hasselt en Arjan Vaarwater voor een grote Nederlandse luchtvaartverzamelbeurs.

november 19, 2018

Afgelopen zaterdag 17 november mochten tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap een rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers bijwonen......

Afgelopen zaterdag 17 november mochten tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap een rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers bijwonen.

De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

Het hele jaar door worden Hoogvliegersdagen georganiseerd, zowel individueel als grootschalig.

Een Boeing 737 van KLM vloog onder vluchtnummer KL1 een rondje over Nederland, waarbij de passagiers een goed uitzicht werd geboden op de Efteling, Zeeland en Rotterdam.
 

november 12, 2018

Dick Benschop, directeur van Schiphol, kijkt met een open blik naar de mogelijkheid om de luchthaven in zee uit te breiden......

Dick Benschop, directeur van Schiphol, kijkt met een open blik naar de mogelijkheid om de luchthaven in zee uit te breiden.

Dit bleek uit een bijeenkomst met inwoners in Haarlemmermeer afgelopen weekend.

Benschop zegt ervoor open te staan en vindt het een goed initiatief dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat de haalbaarheid onderzoekt.

Begin december praat de Tweede Kamer over de nieuwe plannen. Het onderzoek van het ministerie wordt in januari afgerond. Daarna wordt er een definitieve keuze gemaakt.
 

november 9, 2018

Vanaf volgend jaar gaat de NS langere treinen inzetten naar Schiphol Airport......

Vanaf volgend jaar gaat de NS langere treinen inzetten naar Schiphol Airport.

Dit omdat de treinen vooral in de spits vaak propvol zitten, wat tot vele irritaties kan leiden bij reizigers die hun koffers niet kwijt kunnen en geen zitplaats hebben.

Vandaag maakte staatssecretaris Stientje van Veldhoven bekend dat station Nijmegen vervroegd aan gepast zal worden, zodat vanaf 2019 de treinen op traject Nijmegen-Schiphol verlengd kunnen worden.

Tien wagons zullen dan twaalf wagons worden wat leidt tot zo’n 200 stoelen extra per trein.
 

november 7, 2018

Bij luchtvaartmaatschappijen Ryanair, EasyJet en Norwegian is het aantal vervoerde passagiers in oktober flink gegroeid, ten opzichte van 2017......

Bij luchtvaartmaatschappijen Ryanair, EasyJet en Norwegian is het aantal vervoerde passagiers in oktober flink gegroeid, ten opzichte van 2017.

Bij elkaar hebben ze zo’n 25 miljoen reizigers vervoerd. Ryanair heeft in oktober de meeste reizigers gehad, wel zo’n 13,1 miljoen. Dat zijn er 11 procent meer dan een jaar eerder.

EasyJet sloot de maand af met 8,5 miljoen reizigers, 14,1 procent meer ten opzichte van 2017. Norwegian vervoerde 3,4 miljoen passagiers, 8 procent meer.