MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

december 14, 2018

Een gedeelte van Schiphol is donderdagavond 13 december ontruimd nadat een man verschillende mensen met een mes bedreigde.....

Een gedeelte van Schiphol is donderdagavond 13 december ontruimd nadat een man verschillende mensen met een mes bedreigde.

Volgens omstanders zou de man hebben geschreeuwd dat er iets in zijn tas zat zou zitten.

Hij is door de marechaussee aangehouden en meegenomen.

In de tas van de man is niks gevaarlijks aangetroffen.

Er zijn geen gewonden gevallen.
 

december 13, 2018

Om te zorgen dat vooral zakenlieden met KLM en partners blijven vliegen, opent het bedrijf deze week op Schiphol een nieuwe ruimere en luxere wachtkamer......

Om te zorgen dat vooral zakenlieden met KLM en partners blijven vliegen, opent het bedrijf deze week op Schiphol een nieuwe ruimere en luxere wachtkamer.Met een toprestaurant, bar, vergaderkamers, werkruimtes, douches en volgend jaar zelfs slaapkamers, wil KLM het beste van het beste bieden aan de business class passagiers.Chef-kok Joris Bijdendijk, bekend van het Rijksmuseum, gaat zorgen voor sterrenniveau in het restaurant.

november 22, 2018

Vanaf woensdag 21 november staan zeven verdachten terecht voor de spraakmakende roof op Schiphol in februari 2005......

Vanaf woensdag 21 november staan zeven verdachten terecht voor de spraakmakende roof op Schiphol in februari 2005. Bij deze overval, bijna 14 jaar geleden, werd voor 75 miljoen euro aan diamanten buitgemaakt. Een groot deel, met een waarde van rond de 40 miljoen euro, is nooit teruggevonden. In het onderzoek naar de overval werden in januari 2017 zeven verdachten aangehouden. Van die groep werden er drie kort na de diamantroof ook al gearresteerd, maar toen kreeg justitie het bewijs niet rond. Er staan twaalf zittingsdagen gepland voor de rechtszaak.

november 16, 2018

In de avond van 15 november is er een aanrijding geweest op de oprit naar de A4, komende vanaf Schiphol.....

In de avond van 15 november is er een aanrijding geweest op de oprit naar de A4, komende vanaf Schiphol.

Meerdere auto’s kwamen hierbij met elkaar in botsing.

Volgens een ooggetuige is er één persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Het is onbekend hoe erg die eraan toe is.

De bergingsdienst heeft de auto’s afgevoerd.
 

oktober 31, 2018

Na het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en een daaropvolgende veiligheidsanalyse van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum neemt Schiphol maatregelen om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren.......

Na het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en een daaropvolgende veiligheidsanalyse van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum neemt Schiphol maatregelen om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren. Het gaat momenteel om ruim dertig maatregelen die in onderzoek, uitvoering of afgerond zijn. Ze richten zich onder meer op het verminderen van incidenten waarbij een persoon, voertuig of vliegtuig zich onbedoeld op een start- of landingsbaan bevindt.

oktober 30, 2018

Omwonenden van Schiphol ervaren meer geluidshinder dan de luchthaven zelf aangeeft. Het aantal mensen dat overlast ervaart is anderhalf keer hoger dan Schiphol zegt, stelt de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland......

Omwonenden van Schiphol ervaren meer geluidshinder dan de luchthaven zelf aangeeft. Het aantal mensen dat overlast ervaart is anderhalf keer hoger dan Schiphol zegt, stelt de Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland.

Directeur Sijas Akkerman van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaart Instituut is het niet eens met de manier van berekenen en wijst naar de overheid. Hij zegt dat als de overheid naar de werkelijke geluidshinder zou kijken, Schiphol zou moeten krimpen in plaats van groeien.

oktober 26, 2018

Vrijdagochtend reden minder treinen van en naar Schiphol vanwege een gewonde vrouw in de spoortunnel.....

Vrijdagochtend reden minder treinen van en naar Schiphol vanwege een gewonde vrouw in de spoortunnel.

Een machinist van een trein zag het slachtoffer op tijd, waardoor de trein op tijd vaart kon minderen.

De vrouw werd door de machinist meegenomen naar het perron van NS-station Schiphol, waar de hulpdiensten klaarstonden om verder voor haar te zorgen.

Het is nog onbekend wat de verwondingen zijn van het slachtoffer en hoe zij op het spoor terecht is gekomen.

Het treinverkeer kon rond 11 uur weer verder rijden.

Bron: AT5
 

oktober 25, 2018

KLM mag een Cityhopper-piloot ontslaan die met te veel alcohol in zijn bloed op het werk verscheen, zo heeft de kantonrechter in Utrecht geoordeeld.......

KLM mag een Cityhopper-piloot ontslaan die met te veel alcohol in zijn bloed op het werk verscheen, zo heeft de kantonrechter in Utrecht geoordeeld. Bij een alcoholcontrole op de luchthaven van Oslo op 25 mei bleek hij 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl slechts 0,2 promille is toegestaan (één glas). KLM besloot toen na het volgen van een interne beoordelingsprocedure de piloot te ontslaan. Hij zou ernstig verwijtbaar gehandeld hebben en daarmee de vliegveiligheid in gevaar hebben gebracht.

oktober 22, 2018

Afgelopen tien jaar is de hotelcapaciteit rond Schiphol flink gegroeid.....

Afgelopen tien jaar is de hotelcapaciteit rond Schiphol flink gegroeid.

Er zijn sinds 2008 elf nieuwe hotels bijgekomen waardoor de capaciteit is flink gestegen. Namelijk met zo’n ruim 2600 kamers.

In 2018 steeg het aantal kamers met elf procent ten opzichte van 2017. Dit is vooral te danken aan het nieuwe Corendon Village Hotel langs de A4. Door dit hotel kwamen er bijna 700 kamers bij.

Volgend jaar wordt ook uitbreiding van het hotelaanbod rondom Schiphol verwacht.
 

oktober 19, 2018

Op 94-jarige leeftijd is Chipshol-oprichter Jan Poot overleden, die bij Schiphol ten zuiden van Badhoevedorp hightechbedrijven, woningen en kantoren wilde bouwen.....

Op 94-jarige leeftijd is Chipshol-oprichter Jan Poot overleden, die bij Schiphol ten zuiden van Badhoevedorp hightechbedrijven, woningen en kantoren wilde bouwen.

Poot had succes met zijn bedrijf Eurowoningen, en de ontwikkeling van een skidorp in Frankrijk, maar schuwde bij zijn - nooit tot stand gekomen - Airport City-project niet om met krantenadvertenties zijn visie te delen en daarbij regelmatig op de man te spelen.

oktober 18, 2018

Provincie Noord-Holland en gemeenten rond Schiphol willen een einde aan nachtvluchten op de luchthaven....

Provincie Noord-Holland en gemeenten rond Schiphol willen een einde aan nachtvluchten op de luchthaven. Dit zou tot meer draagvlak onder omwonenden moeten leiden voor verdere groei van Schiphol na 2020. Zij willen de nachtvluchten fors beperken, bijvoorbeeld geen enkele vlucht tussen één en zes uur. Volgens gedeputeerde van Noord-Holland Adnan Tekin is het aantal ernstig slaapgehinderden een toenemend probleem.

oktober 16, 2018

Op Schiphol is een van de vier motoren van een Boeing 747-400 van KLM flink beschadigd......

Op Schiphol is een van de vier motoren van een Boeing 747-400 van KLM flink beschadigd.

Het toestel werd gesleept naar een zogenoemde bufferzone, een plek waar vliegtuigen voor een lange tijd geparkeerd worden, toen het tegen een schaarliftvoertuig voor vracht botste.

Eén van de twee motoren is beschadigd geraakt. Er zaten geen passagiers of bemanningsleden in het vliegtuig.

Onbekend is hoe lang deze Boeing 747-400 niet gebruikt kan worden.
 

oktober 15, 2018

Twee mensen zijn vrijdag 12 oktober op Schiphol aangehouden. Ze hadden ongeveer 100 kilo qat in koffers bij zich......

Twee mensen zijn vrijdag 12 oktober op Schiphol aangehouden. Ze hadden ongeveer 100 kilo qat in koffers bij zich.

De marechaussee liet op twitter een koffer zien die volgepropt zat met de stimulerende plant.

Qat is een drug die voornamelijk in Afrika wordt gebruikt. Door te kauwen op de blaadjes en takjes, voelt men zich alert en verdwijnt het hongergevoel.

De twee reizigers hebben beiden een dagvaarding gekregen.
 

oktober 5, 2018

Rijkswaterstaat werkt dit weekend 's nachts aan de Schipholtunnel. Tijdens de werkzaamheden zijn alle tunnelbuizen in beide richtingen afgesloten......

Rijkswaterstaat werkt dit weekend 's nachts aan de Schipholtunnel. Tijdens de werkzaamheden zijn alle tunnelbuizen in beide richtingen afgesloten.

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen via de A5 en de A9 en een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

In de nachten van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag is de afsluiting tussen 21.00 en 08.00 uur.

In de nacht van zondag op maandag zijn er werkzaamheden tussen 21.00 en 05.00 uur, zodat de tunnel weer open is voor de ochtendspits.
 

oktober 5, 2018

Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp werd op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 het luchtruim boven Amsterdam-Zuidoost gesloten.......

Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp werd op donderdagavond tussen 18.00 en 19.00 het luchtruim boven Amsterdam-Zuidoost gesloten.

Dat meldt Luchtverkeersleiding Nederland. Toestellen die van en naar Schiphol vliegen werden in die periode omgeleid.
Op 4 oktober 1992 stortte even na 18.30 uur een vracht-Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij EL AL neer op de flats Klein-Kruitberg en Groeneveen in de Bijlmermeer.

Daarbij kwamen 43 mensen om, onder wie de vier bemanningsleden van de Boeing.

oktober 4, 2018

Van een parkeerbedrijf op Schiphol heeft een medewerker zonder toestemming het huis van klanten in Friesland gebruikt......

Van een parkeerbedrijf op Schiphol heeft een medewerker zonder toestemming het huis van klanten in Friesland gebruikt.

Toen de klanten uit Gorredijk op vakantie gingen hadden zij niet alleen hun auto, maar ook auto- en huissleutel, bij het bedrijf achtergelaten.

Een buurman van de vakantiegangers vond het raar dat er ineens vreemde mensen in de woning logeerden.

Hij vertrouwde het niet en nam contact op met de huiseigenaren op hun vakantieadres.

oktober 3, 2018

KLM en vakbonden CNV, De Unie, FNV, NVLT en VKP hebben een akkoord bereikt over een verbeterde CAO voor het grondpersoneel.........

KLM en vakbonden CNV, De Unie, FNV, NVLT en VKP hebben een akkoord bereikt over een verbeterde CAO voor het grondpersoneel. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over loonsverhoging, werkdrukverlaging en opleidingsmogelijkheden. In juni meldde de FNV al een deal met KLM te hebben gesloten, maar de andere bonden wilden verder onderhandelen over de CAO die betrekking heeft op circa 14.000 grondmedewerkers.

oktober 1, 2018

De storing vanochtend in het bagagesysteem van Terminal 3 op Schiphol, is verholpen......

De storing vanochtend in het bagagesysteem van Terminal 3 op Schiphol, is verholpen.

Vanochtend zorgde de storing voor grote drukte in zowel de vertrek- als aankomsthallen.

Volgens een woordvoerder was het niet mogelijk bagage in te checken, en werkten een verdieping lager de bagagebanden niet.

De oorzaak van de storing is een korte stroomdip in Terminal 3 en het transferfilter.

De storing in het bagagesysteem komt kort nadat TNO eindconclusies heeft bekengemaakt over de grote stroomstoring van april.

september 29, 2018

Schiphol sluit komend jaar zijn inlichtingenbalies, waardoor 60 baliemedewerkers hun baan kwijtraken......

Schiphol sluit komend jaar zijn inlichtingenbalies, waardoor 60 baliemedewerkers hun baan kwijtraken.

De klandizie van de informatiebalies daalt, en de luchthaven gaat zich alleen nog richten op ’nieuwe’ communicatiekanalen.

Uit klantonderzoek blijkt dat reizigers op Schiphol meer gebruik willen maken van onlinekanalen en chat om aan informatie te komen.

De baliewerknemers zijn woedend; zij geven aan dat er altijd reizigers aan de balie staan.

september 28, 2018

Naar aanleiding van de stroomstoring op Schiphol op 29 april 2018 heeft TNO onderzoek gedaan naar de noodstroomvoorzieningen en de telecominfrastructuur op de luchthaven.....

Naar aanleiding van de stroomstoring op Schiphol op 29 april 2018 heeft TNO onderzoek gedaan naar de noodstroomvoorzieningen en de telecominfrastructuur op de luchthaven.

Het onderzoeksbureau beveelt Schiphol aan om voor tijdelijke systemen dezelfde strenge eisen te hanteren als voor permanente systemen. Ook zouden de noodsystemen vaker moeten worden getest onder (zgn.) ‘gangbare bedrijfscondities’.

september 27, 2018

Schiphol heeft toestemming nodig van de gemeente Haarlemmermeer om geld te vragen voor het ophalen en afzetten van reizigers vlak bij de terminal.......

Schiphol heeft toestemming nodig van de gemeente Haarlemmermeer om geld te vragen voor het ophalen en afzetten van reizigers vlak bij de terminal. Dat zegt Onno Hoes,  waarnemend burgemeester van Haarlemmermeer. De zogenoemde kiss & ride is nu nog gratis. Schiphol overweegt parkeergeld te heffen om mensen ertoe te bewegen met bus of trein naar de luchthaven te komen. Het plan leidde bij reizigers tot verontwaardiging. Hoes zegt dat het kiss & ride-deel tot de openbare weg hoort. Daarom is een akkoord van de gemeente nodig. Schiphol zegt dat het plan nog niet concreet is.

september 25, 2018

De KLM gaat een dienst starten waarmee reizigers hun bagage kunnen volgen......

De KLM gaat een dienst starten waarmee reizigers hun bagage kunnen volgen.

Dit om het lange wachten bij de bagageband te voorkomen en om te kunnen controleren of de koffer mee is gegaan naar de juiste bestemming.

Via de KLM-app kunnen reizigers zien of hun spullen zijn ingecheckt en bij aankomst krijgen zij het nummer van de bagageband.

Doordat de KLM de bagage kan volgen, kan de koffer sneller opgespoord worden.

Passagiers hoeven dan niet meer te wachten bij de band als hun koffer vermist is.

september 21, 2018

Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven. Vooral in de ochtend zijn er in heel Noord-Holland buien en windstoten van 80 tot 85 kilometer per uur. Vanwege de stormachtige weersvoorspelling, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten.......

21 SEPTEMBER 2018 - Het KNMI heeft voor vandaag code geel afgegeven. Vooral vanochtend zijn er in heel Noord-Holland buien en windstoten van 80 tot 85 kilometer per uur.

Vanmiddag zijn er opklaringen en is er minder wind, zegt NH-weerman Jules Geinaerdt.

Vanavond gaat het weer harder waaien en zijn er mogelijk ook onweersbuien.

Vanwege de stormachtige weersvoorspelling, annuleert KLM uit voorzorg honderd retourvluchten.

"Er wordt een dusdanig heftige wind verwacht dat Schiphol minder baancapaciteit heeft voor het starten en landen.

september 21, 2018

De Oostbaan op Schiphol is in de periode van 22 tot en met 30 september gesloten voor vliegverkeer......

De Oostbaan op Schiphol is in de periode van 22 tot en met 30 september gesloten voor vliegverkeer.

De korte start- en landingsbaan op de luchthaven die vooral door zakenjets wordt gebruikt, krijgt een onderhoudsbeurt.

Tijdens het onderhoud wordt achtergebleven rubber van de baan verwijderd, krijgen de verlichting en de afwatering een opfrisbeurt en worden waar nodig reparaties uitgevoerd aan het asfalt en beton.

Het vliegverkeer dat op Schiphol-Oost wordt in de genoemde periode over de overige start- en landingsbanen op Schiphol verdeeld.