MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Lisserbroek

december 6, 2018

Dit jaar geen kerstmarkt in Dorpshuis De Meerkoet te Lisserbroek omdat een andere organisatie het heeft laten afweten.......

Dit jaar geen kerstmarkt in Dorpshuis De Meerkoet te Lisserbroek omdat een andere organisatie het heeft laten afweten. Na spoedberaad heeft KoetActief besloten tot een Kerstspecial: gezellig bij elkaar zijn met optredens van verschillende groepen van MLX Musical & Dance uit Lisse. De kinderen kunnen kerstspullen knutselen en zich laten schminken.Neem uw fototoestel mee, met de foto’s zijn leuke prijzen te winnen. Er is van alles te eten en te drinken, van oliebollen tot zelfgemaakte boerenkool. Als klap op de vuurpijl zal Cardol Lisserbroek een vuurwerkdemonstratie geven.

november 16, 2018

Donderdagavond 15 november is er een auto in de sloot beland in de Kalmoesstraat te Lisserbroek......

Donderdagavond 15 november is er een auto in de sloot beland in de Kalmoesstraat te Lisserbroek.

Volgens de bestuurder schoot de auto ineens in het stuurslot en was het dus niet meer mogelijk om van richting te veranderen.

Er raakte gelukkig niemand gewond.

De auto is door de bergingsdienst meegenomen.
 

november 15, 2018

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek............

Vanaf 21 november exposeren Elles de Jong en Carin van der Putten acrylschilderijen in Medisch Centrum De Meerkoet in Lisserbroek. Zij schilderen al vele jaren en ook vaak samen op locatie. Elles woont in Nieuw-Vennep en Carin in Hillegom. De geëxposeerde schilderijen zijn zowel figuratief als abstract en hangen in de centrale hal van het Medisch Centrum.Dit is elke werkdag geopend, behalve woensdagmiddag. De expositie is vrij toegankelijk en te zien tot 23 januari. Het wordt op prijs gesteld als men na het bezoek een notitie achterlaat.

november 7, 2018

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe......

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe.

Naast de sinterklaasintocht in het centrum van Hoofddorp op zondag 18 november, komt Sinterklaas met zijn Pietenclub ook naar het dorp van Lisserbroek toe.

Vanaf 2 uur ’s middags kunnen ouders en hun kinderen de goedheiligman komen verwelkomen op de hoek van de Struikheidestraat en de Muntstraat.

Zondag 25 november kan men meedoen aan een Pieten Vossenjacht door het dorp van Lisserbroek.

november 2, 2018

Op vrijdagavond 9 november wordt de traditionele jaarvergadering van de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek gehouden......

Op vrijdagavond 9 november wordt de traditionele jaarvergadering van de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek gehouden.

In hun eigen clubgebouw aan de Hillegommerdijk in Lisserbroek staat het vaststellen van de jaarrekening van het afgelopen seizoen op de agenda, maar onder andere ook de begroting voor het komende jaar.

Een bijzonder onderdeel tijdens deze avond zal de uitreiking van de vrijwilligersprijs zijn met aan het eind ook een verloting met kans op meer prijzen.

Leden en belangstellenden worden om 8 uur ’s avonds uitgenodigd.

november 1, 2018

Op dinsdag 13 november vertelt Lisserbroeker Lex Niekel in het dorpshuis van Lisserbroek over zijn reis met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing......

Op dinsdag 13 november vertelt Lisserbroeker Lex Niekel in het dorpshuis van Lisserbroek over zijn reis met de Trans Mongolië Express van Moskou naar Beijing. Over deze reis schreef Niekel zijn boek “Van Rode Plein naar Chinese Muur, een reis met de Trans Mongolië Express”. Tijdens zijn presentatie zal hij diverse passages uit dit boek voorlezen. Voor wie wel wil reizen maar daarvoor niet het dorp wil verlaten is deze presentatie een absolute aanrader.

oktober 30, 2018

Maandagavond 29 oktober is een automobilist gewond geraakt in Lisserbroek......

Maandagavond 29 oktober is een automobilist gewond geraakt in Lisserbroek.

Hij werd naar het ziekenhuis gebracht na een kettingbotsing met twee andere auto’s op de Lisserbroekerweg.

Het ongeluk gebeurde toen een auto af wilde slaan.

Het slachtoffer zat in de middelste auto, de andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

De voorste auto kon zelfstandig zijn weg vervolgen. De twee andere auto’s zijn door een berger afgevoerd.
 

oktober 25, 2018

Een aantal brandweerkorpsen in de regio Kennemerland zet zaterdag 27 oktober de deuren open......

Een aantal brandweerkorpsen in de regio Kennemerland zet zaterdag 27 oktober de deuren open. Zo willen de korpsen nieuwe brandweermannen en -vrouwen werven die zich in willen zetten bij incidenten.

oktober 11, 2018

Zaterdag 13 oktober om vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Wijnhout om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum....

Zaterdag 13 oktober om vier uur bezoekt burgemeester Onno Hoes echtpaar Wijnhout om het te feliciteren met zijn 60-jarig huwelijksjubileum. De echtelieden (79 en 78 jaar oud) leerden elkaar kennen op de ijsbaan aan de Oranjelaan in Lisse. Het grootste deel van hun huwelijk woonden zij in Lisserbroek: ze hebben vele jaren een eigen bloemen- en plantenkwekerij gehad. Ze hebben drie dochters, zes kleinkinderen en één achterkleinkind.

september 13, 2018

De Olmenhorst viert dit jaar de 25e editie van de Zelfpluk van biologische appels en peren, samen met extra activiteiten......

De Olmenhorst viert dit jaar de 25e editie van de Zelfpluk van biologische appels en peren, samen met extra activiteiten.

Op het landgoed in Lisserbroek kan van 15 september t/m 12 oktober iedere woensdagmiddag van 1 tot 5 uur fruit geplukt worden.

Dit kan gedaan worden in een grote tas of krat van thuis of met de boulder kar.

Tassen kunnen eventueel ook op het landgoed gekocht worden.

Qua fruit kan de keuze uit bijvoorbeeld: Elstar, Jonagold, Santana, Conference worden gemaakt.
 

september 1, 2018

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 september 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur houdt ijs- en skeelerclub Lisserbroek de traditionele skeeleravondvierdaagse voor kinderen tot en met 12 jaar.......

Van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 september 2018 van 19.00 uur tot 20.00 uur houdt ijs- en skeelerclub Lisserbroek de traditionele skeeleravondvierdaagse voor kinderen tot en met 12 jaar.

De afsluitende avond op vrijdag 14 september wordt een feest. Vanaf 18.00 uur worden er spelletjes gedaan en een gezamenlijke maaltijd genuttigd.

Er wordt in het donker geskeelerd waarbij prijzen te winnen zijn voor de leukst verlichte deelnemers.

augustus 30, 2018

“Kunst in de Polder” aan Turfspoor in Lisserbroek biedt gepassioneerde beeldhouwers de mogelijkheid om wekelijks onder begeleiding aan een beeld te werken........

“Kunst in de Polder” aan Turfspoor in Lisserbroek biedt gepassioneerde beeldhouwers de mogelijkheid om wekelijks onder begeleiding aan een beeld te werken. Men kan intuïtief of conceptueel werken, begeleider Gert-Jan van Maris staat u met raad en daad bij. Ervaring of vooropleiding is niet vereist. Op www.kunstindepolder.com staan de vele mogelijkheden genoemd om een cursus te volgen. Daar is ook veel werk te zien van vorige cursussen en er wordt vermeld hoe men zich kan opgeven.

augustus 29, 2018

In Lisserbroek is altijd wat te doen. Op zaterdag 1 september is het Repair Café Lisserbroek open waar men terecht kan voor diverse klusjes......

In Lisserbroek is altijd wat te doen. Op zaterdag 1 september is het Repair Café Lisserbroek open waar men terecht kan voor diverse klusjes.

Het café vindt om half een plaats in de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat, daarna iedere eerste zaterdag van de maand.

In hetzelfde dorpshuis kan men vanaf 18 september een 10-delige cursus pastel schilderen volgen, die gegeven wordt door Dick Stolp.

augustus 21, 2018

Op 1 september neemt Cok van Beek afscheid van De Meerkoet in Lisserbroek. Hij heeft ruim 37 jaar in het Dorpshuis, waarvan vele jaren als beheerder en clustermanager......

Op 1 september neemt Cok van Beek afscheid van De Meerkoet in Lisserbroek.

Hij heeft ruim 37 jaar in het Dorpshuis, waarvan vele jaren als beheerder en clustermanager.

Van Beek zal worden opgevolgd door Sandy Goezinne, die al enkele weken meedraait om de overgang van beheerders geruisloos te laten verlopen.

Inwoners van Lisserbroek en belangstellenden kunnen op 1 september op een informele manier afscheid nemen van Cok van Beek en kennismaken met Sandy Goezinne.
 

augustus 21, 2018

De Kindervakantiedagen van Lisserbroek zijn gisteren van start gegaan en duren t/m vrijdag 24 augustus voor Dorpshuis de Meerkoet......

De Kindervakantiedagen van Lisserbroek zijn gisteren van start gegaan en duren t/m vrijdag 24 augustus voor Dorpshuis de Meerkoet.

Het is de 40st keer en heeft als thema “Feest” tijdens het jubileum jaar.

Er vinden diverse activiteiten plaats zoals sport en spel, huttenbouw, rad van avontuur, luchtkussen en trampolinespringen, een vossenjacht, een viswedstrijd en een disco.

Kosten bedragen dit jaar € 2,50 per kind per dag.

Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Coby den Butter van Dorpshuis de Meerkoet.
 

juli 28, 2018

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp...........

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp. Volgens de Ondernemersvereniging Lisserbroek zijn zij op zich niet tegen groei van het dorp maar dreigen bedrijven nu ingesloten te worden door nieuwbouw. Bovendien zijn de plaatselijke ondernemers helemaal niet gehoord in het driehoeksoverleg tussen dorpsraad, gemeente en projectontwikkelaars. Volgens wethouder Elzakalai zijn de ondernemers wel degelijk uitgenodigd voor het overleg maar is daar geen gebruik van gemaakt.

juli 17, 2018

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.......

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.

Voor het doorgaande fietsverkeer is daarom een omleidingsroute ingesteld die voert over de Rotonde IJweg, de Lisserbroekerweg, via Turfspoor, het Pieter Boekelpad en Langerak naar de brug over de Hoofdvaart.

Vervolgens kan via het vrij liggende fietspad langs de Hoofdweg oostzijde de rotonde in de Lisserweg worden bereikt.

juni 20, 2018

Er is een nieuwe generatie Ambassadeurs van Schoon voor Lisserbroek aangetreden.....

LISSERBROEK - Er is een nieuwe generatie Ambassadeurs van Schoon voor Lisserbroek aangetreden. Eveline van de Reiger en Thijs en Guido van de Zilvermeeuw treden in de voetsporen van Rosanne Hulsbos. Vier jaar geleden – op haar elfde – ging Hulsbos in op het verzoek van Lily Nieuwenhuizen van de werkgroep Duurzaamheid van Lisserbroek Samenmeer om Ambassadeur te worden. Ze was de eerste namens de jeugd.

juni 7, 2018

Het college van B&W Haarlemmermeer heeft dinsdag 5 juni het raadsvoorstel voor de Gebiedskaart Lisserbroek 2040 goedgekeurd.......

Het college van B&W Haarlemmermeer heeft dinsdag 5 juni het raadsvoorstel voor de Gebiedskaart Lisserbroek 2040 goedgekeurd.

In dit document liggen de kaders vast voor de toekomstige ontwikkeling van Lisserbroek.

Onderdeel hiervan is een grootschalig woningbouwtraject met twee nieuwe wijken: Binnenturfspoor en Lisserbroek-Noord.

Er is grote behoefte aan woningen in Haarlemmermeer. Met de bouw van woningen in de twee gebieden in Lisserbroek verdrievoudigt het aantal inwoners in het dorp van 3500 naar ruim 10.000.

mei 31, 2018

Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen aanstaande vrijdag tijdens de uitvaart van hun omgekomen plaatsgenoot Willem van Woerden de vlag halfstok te hangen......

Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen aanstaande vrijdag tijdens de uitvaart van hun omgekomen plaatsgenoot Willem van Woerden de vlag halfstok te hangen.

Van Woerden kwam afgelopen vrijdag om bij een ongeluk bij Den Helder. De auto waarin Willem reed botste frontaal op een Duitse auto. Alle inzittenden overleefden het ongeluk niet.

Mathieu Croese, de initiatiefnemer van de actie, zegt in NH Nieuws: “Het ongeluk heeft een behoorlijke impact gehad in Lisserbroek.".

mei 29, 2018

Maandag 11 juni start in De Meerkoet, onderdeel van Maatvast, een 7 weken durende wereld - kookcursus voor beginners.......

Maandag 11 juni start in De Meerkoet, onderdeel van Maatvast, een 7 weken durende wereld - kookcursus voor beginners.

Onder leiding van chef-kok en gecertificeerd leermeester Herman van der Pavert worden in eerste instantie allerlei vaardigheden geleerd, maar bereiden de deelnemers zelf ook al enkele gemakkelijke gerechten.

Tijdens de cursus worden vooral wereldgerechten gekookt worden, zoals nasi, spaghetti, oosterse soepen, kebab, rib eye met roquefortsaus, Javaanse kip en kip piri.

mei 16, 2018

Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden..... 

LISSERBROEK/BURGERVEEN - Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Op de fiets maken zij kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder.

Nieuw dit jaar is een overtocht met de pont naar Kaageiland, waar Kaasmuseum, B&B en kaasmakerij De Kaagse Boer de deuren opent.

Kijk voor meer informatie op www.blikoplisse.nl.
 

mei 8, 2018

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.......

Vrijdagavond 11 mei wordt tijdens de competitieavond van de dartsclub Lisserbroek gegooid in een zogenaamd poule systeem. Dit betekent dat elke deelnemers minimaal 4 partijen speelt.

Aanvang van de avond is 20.00 uur, de zaal is om 19.00 uur open. Inschrijven kan tot 19.45 uur; deelname kost € 3,00.

De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Plaats van handeling is de Meerkoet, gelegen aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek. Meer informatie via de website www.dartclublisserbroek.nl
 

mei 2, 2018

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop......

Op de jaarlijkse Appelparade met Pinksteren op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt dit jaar een fair trade modeshow gehouden, en een eetbare plantenwandeling met kookworkshop.

Op het grote veld van De Olmenhorst staan op 20 en 21 mei tientallen pop up-winkeltjes opgesteld met allerlei, vaak handgemaakte, artikelen.

Op het wellnessveld kan de bezoeker zich laten verwennen door een handmasseuse, en naar pianomuziek luisteren. Maar ook “stoere” dingen zijn er te doen, zoals: skelters racen, slow biken, pony rijden en hout bewerken.