MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Lelystad Airport

juli 13, 2018

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen........

Lelystad Airport doet zijn best om van de luchthaven een aantrekkelijk vakantievliegveld te maken om in de toekomst vluchten van Schiphol over te nemen. Vorig jaar werd de start- en landingsbaan verlengd. Daarnaast wordt er ook een nieuwe terminal gebouwd om het groeiend aantal passagiers goed kunnen faciliteren. Donderdag werd de verkeerstoren weer officieel in gebruik genomen door de Verkeersinformatiedienst van de luchthaven na een verhoging van 9 naar 22.4 meter. De toren biedt door deze dertien extra meters nu meer en beter zicht over het gehele luchthaventerrein.

juli 11, 2018

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden........

Opening van Lelystad Airport met lage vliegroutes is „niet acceptabel”, oordeelt de Regiegroep die door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is ingesteld naar aanleiding van de testvlucht op 30 mei jongstleden. De milieueffectrapportage (MER) bevat mogelijk weer fouten. Lelystad Airport kan pas worden geopend voor commerciële vluchten nadat het Nederlandse luchtruim opnieuw is ingedeeld en lage vliegroutes boven de Veluwe en Noordoost-Nederland niet langer nodig zijn.

mei 16, 2018

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.......

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.Voor de VVD is een slot op de luchtvaart geen optie omdat dat funest zou zijn voor het vestigingsklimaat, voor de economie en omdat het banen kost.

Volgens Kamerlid Dijkstra was uitstel van Lelystad Airport wel een terechte beslissing, maar dan moet er een alternatief komen.

april 19, 2018

De onafhankelijke Commissie MER heeft geoordeeld dat de milieueffectrapportage over de uitbreiding van Lelystad Airport voldoet.....

LELYSTAD/SCHIPHOL  -  De onafhankelijke Commissie MER heeft geoordeeld dat de milieueffectrapportage over de uitbreiding van Lelystad Airport voldoet.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 21, 2018

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld......

SCHIPHOL - De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld. Minister Van Nieuwenhuizen wil het vertrouwen van omwonenden terugwinnen en meer onderzoek doen naar overlast. Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden, maar er is veel verzet. In meerdere provincies zijn actiegroepen opgezet om de uitbreiding tegen te houden. Die zijn bezorgd over het milieu en geluidsoverlast. Ook in de Kamer is kritiek en binnen de coalitie heeft de CU aangedrongen op uitstel.