MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about KLM

december 13, 2018

Om te zorgen dat vooral zakenlieden met KLM en partners blijven vliegen, opent het bedrijf deze week op Schiphol een nieuwe ruimere en luxere wachtkamer......

Om te zorgen dat vooral zakenlieden met KLM en partners blijven vliegen, opent het bedrijf deze week op Schiphol een nieuwe ruimere en luxere wachtkamer.Met een toprestaurant, bar, vergaderkamers, werkruimtes, douches en volgend jaar zelfs slaapkamers, wil KLM het beste van het beste bieden aan de business class passagiers.Chef-kok Joris Bijdendijk, bekend van het Rijksmuseum, gaat zorgen voor sterrenniveau in het restaurant.

december 11, 2018

KLM lijkt het voorgenomen aantal passagiers in 2018 te gaan halen......

KLM lijkt het voorgenomen aantal passagiers in 2018 te gaan halen.

In november had de luchtvaartmaatschappij 3 procent meer passagiers aan boord in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens topman Pieter Elbers zetten deze KLM-vervoercijfers ook in de tweede maand van het vierde kwartaal voor.

Inclusief de maand november heeft KLM de afgelopen maanden in totaal 31,5 miljoen passagiers aan boord gehad.

Elbers laat hiermee weten dat het behalen van het doel, 34 miljoen passagiers in 2018, goed in zicht komt.
 

november 28, 2018

Volgend jaar wordt een oude KLM Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp geplaatst........

Volgend jaar wordt een oude KLM Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp geplaatst, waar ze als museum en trekpleister zal functioneren. Corendon vraagt luchtvaartliefhebbers nu om te helpen bij de herinrichting van het toestel. De Jumbojet, met de registratie PH-BFB, vloog 29 jaar voor KLM en voerde maandag de laatste commerciële vlucht uit.

november 19, 2018

Afgelopen zaterdag 17 november mochten tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap een rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers bijwonen......

Afgelopen zaterdag 17 november mochten tientallen kinderen met een chronische ziekte of handicap een rondvlucht van KLM en Stichting Hoogvliegers bijwonen.

De stichting zet zich al jaren in om kinderen hun aandoening voor even te laten vergeten.

Het hele jaar door worden Hoogvliegersdagen georganiseerd, zowel individueel als grootschalig.

Een Boeing 737 van KLM vloog onder vluchtnummer KL1 een rondje over Nederland, waarbij de passagiers een goed uitzicht werd geboden op de Efteling, Zeeland en Rotterdam.
 

oktober 25, 2018

KLM mag een Cityhopper-piloot ontslaan die met te veel alcohol in zijn bloed op het werk verscheen, zo heeft de kantonrechter in Utrecht geoordeeld.......

KLM mag een Cityhopper-piloot ontslaan die met te veel alcohol in zijn bloed op het werk verscheen, zo heeft de kantonrechter in Utrecht geoordeeld. Bij een alcoholcontrole op de luchthaven van Oslo op 25 mei bleek hij 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben, terwijl slechts 0,2 promille is toegestaan (één glas). KLM besloot toen na het volgen van een interne beoordelingsprocedure de piloot te ontslaan. Hij zou ernstig verwijtbaar gehandeld hebben en daarmee de vliegveiligheid in gevaar hebben gebracht.

oktober 24, 2018

KLM Cityhopper denkt erover na meer stoelen te plaatsen in de Embraer 190......

KLM Cityhopper denkt erover na meer stoelen te plaatsen in de Embraer 190.

Directeur Warner Rootliep zegt dat KLM de cabines een complete facelift willen geven door onder meer de stoelen vervangen, grotere bagagebakken installeren en LED-verlichting aanbrengen.

Ook wil KLM in het toestel een oplaadpunten.

Op dit moment heeft de Embraer bijna 200 stoelen, na de upgrade kunnen dit er meer worden.

De ruimte kan gecreëerd worden door de kledingkast voorin het toestel te verwijderen en dunnere stoelen te introduceren.
 

oktober 18, 2018

KLM heeft twee overeenkomsten afgesloten met Chinese partijen......

KLM heeft twee overeenkomsten afgesloten met Chinese partijen. Eén met Xiamen Airlines voor het onderhoud van vliegtuigmotoren en een tweede met Ctrip.com, het Chinese equivalent van booking.com. KLM-topman Pieter Elbers blijft echter op zijn hoede voor de bescherming van zijn bedrijf. De samenwerking mag geen gemakkelijke manier voor China worden om “intellectueel eigendom” in huis te halen.

oktober 16, 2018

Op Schiphol is een van de vier motoren van een Boeing 747-400 van KLM flink beschadigd......

Op Schiphol is een van de vier motoren van een Boeing 747-400 van KLM flink beschadigd.

Het toestel werd gesleept naar een zogenoemde bufferzone, een plek waar vliegtuigen voor een lange tijd geparkeerd worden, toen het tegen een schaarliftvoertuig voor vracht botste.

Eén van de twee motoren is beschadigd geraakt. Er zaten geen passagiers of bemanningsleden in het vliegtuig.

Onbekend is hoe lang deze Boeing 747-400 niet gebruikt kan worden.
 

oktober 3, 2018

KLM en vakbonden CNV, De Unie, FNV, NVLT en VKP hebben een akkoord bereikt over een verbeterde CAO voor het grondpersoneel.........

KLM en vakbonden CNV, De Unie, FNV, NVLT en VKP hebben een akkoord bereikt over een verbeterde CAO voor het grondpersoneel. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over loonsverhoging, werkdrukverlaging en opleidingsmogelijkheden. In juni meldde de FNV al een deal met KLM te hebben gesloten, maar de andere bonden wilden verder onderhandelen over de CAO die betrekking heeft op circa 14.000 grondmedewerkers.

september 25, 2018

De KLM gaat een dienst starten waarmee reizigers hun bagage kunnen volgen......

De KLM gaat een dienst starten waarmee reizigers hun bagage kunnen volgen.

Dit om het lange wachten bij de bagageband te voorkomen en om te kunnen controleren of de koffer mee is gegaan naar de juiste bestemming.

Via de KLM-app kunnen reizigers zien of hun spullen zijn ingecheckt en bij aankomst krijgen zij het nummer van de bagageband.

Doordat de KLM de bagage kan volgen, kan de koffer sneller opgespoord worden.

Passagiers hoeven dan niet meer te wachten bij de band als hun koffer vermist is.

september 25, 2018

De KLM heeft voorlopig de laatste lijnvlucht naar Teheran uitgevoerd. Vlucht KL434 landde zondagochtend op Schiphol......

De KLM heeft voorlopig de laatste lijnvlucht naar Teheran uitgevoerd. Vlucht KL434 landde zondagochtend op Schiphol.

Ook besloten Air France-dochter Joon en British Airways om Teheran voor gezien te houden.

Door de politieke en economische spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten wordt het voor luchtvaartmaatschappijen steeds moeilijker om commercieel verantwoord naar het land te vliegen.

september 7, 2018

Een 45-jarige pilote bij KLM is op non-actief gesteld door haar werkgever.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Een 45-jarige pilote bij KLM is op non-actief gesteld door haar werkgever. De pilote stapte naar de rechter, maar die gaf KLM gelijk.

De vrouw werkte al jaren als tweede co-piloot op langere vluchten. Zij wilde een promotie naar eerste piloot, maar bij testen voor deze functie kwam aan het licht dat de vrouw niet zelfstanding kon vliegen. Ondanks drie kansen zich door trainingen te verbeteren, bleef haar vliegvaardigheid ondermaats.

De pilotenbond VNV overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.
 

september 6, 2018

De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM....

PARIJS/SCHIPHOL/AMSTELVEEN - De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM. De maatschappij bereikte maandagavond een voorlopig cao-akkoord met vakbond VNV. De daarin opgenomen loonsverhoging steekt de Fransen.
Air France ligt namelijk al tijden overhoop met de bonden, die meer salaris eisen. Om druk te zetten werd dit jaar al op vijftien dagen gestaakt, met honderden miljoenen euro’s schade tot gevolg.

september 5, 2018

KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd.
De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

augustus 22, 2018

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict........

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september de tijd om dit voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen. Volgens de VNV is het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk nu de KLM er na een aantal lastige jaren weer beter voorstaat.

augustus 22, 2018

KLM stelt Vincent van Hooff per 1 september aan als nieuw Hoofd Vliegdienst, door de maatschappij Executive Vice President Flight Operations genoemd.......

KLM stelt Vincent van Hooff per 1 september aan als nieuw Hoofd Vliegdienst, door de maatschappij Executive Vice President Flight Operations genoemd. Van Hooff heeft de afgelopen twintig jaar verschillende functies binnen KLM bekleed en is op dit moment Senior Vice President Airframe / Operations bij KLM Engineering & Maintenance en tevens gezagvoerder op de Boeing 737. Hij is de opvolger van Bart de Vries, die vorige maand aftrad nadat het arbeidsconflict met de piloten escaleerde.

augustus 9, 2018

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden........

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in vijf maanden licht met 0.3 procent naar 91,3 procent. In de vakantiemaand juli verwelkomde KLM in totaal ruim 3,1 miljoen passagiers aan boord. Volgens topman Pieter Elbers hebben de KLM-medewerkers hiermee ondanks de hoge zomerse temperaturen met elkaar een mooie prestatie neergezet. Budgetdochter Transavia verwelkomde in juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

juli 27, 2018

Het gifje waarin KLM-piloot Richard Plange zijn duim opsteekt is pas een week op sociale media te vinden, maar inmiddels is het al miljoenen keren bekeken..........

SCHIPHOL - Het gifje waarin KLM-piloot Richard Plange zijn duim opsteekt is pas een week op sociale media te vinden, maar inmiddels is het al miljoenen keren bekeken. De piloot had dit succes niet verwacht. De gifjes, bewegende plaatjes waar een beweging in een oneindige loop herhaald wordt, zijn nu ruim een week 'live' en al razend populair. De KLM maakte gifs van enkele medewerkers uit de cockpit en cabine. Ook het social media team van KLM was verrast door het grote succes van de gifs.

juli 13, 2018

KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen. Sinds 2017 is in de vervanging al 34 miljoen euro geïnvesteerd.

Recent nam KLM twee elektrisch aangedreven overdekte vliegtuigtrappen in gebruik, die ingezet kunnen worden voor de grootste vliegtuigen in de vloot. Door de zomerdrukte moeten steeds meer widebodies worden afgehandeld aan gates zonder aviobrug.

juni 28, 2018

De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagavond toegezegd na een voorstel van D66 en de ChristenUnie.

Jaarlijks landen en vertrekken er rond de 2500 vluchten op Schiphol die in het lawaaiigste deel van de zogenaamde 'Hoofdstuk 3'-categorie vallen.
KLM is de afgelopen jaren al begonnen met het vervangen van de grootste lawaaimakers uit de vloot.

mei 9, 2018

De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.
Norwegian vloog al tussen Schiphol en de Scandinavische steden Kopenhagen, Oslo en Stockholm.

Met de nieuwe route gaat de prijsvechter de concurrentie aan met KLM en partner Delta Air Lines, die tot nu toe alleenheersers waren op deze verbinding.
Norwegian gaat vier keer per week tussen Schiphol en New York vliegen. KLM vliegt twintig keer per week naar New York, Delta doet dat veertien keer vanuit Amsterdam.

mei 2, 2018

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao.......

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao. Deze geldt voor ongeveer 2800 piloten. Er is maandenlang onderhandeld over salariëring, werkdruk en de duur van de overeenkomst.De twee partijen maken pas later deze week bekend wat de inhoud van het akkoord is.

Bron: nos.nl

april 13, 2018

KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.....

SCHIPHOL - KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.
Door passagiers zowel via de voor- als de achterdeur te laten instappen, hoopt de maatschappij tijdwinst te boeken.

Vorig jaar al testte KLM het uitstappen door zowel de voorste als achterste deur van het toestel. Die pilot was succesvol en dit gebeurt nu op steeds meer vluchten.

maart 23, 2018

Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.
Het vliegtuig is eigendom van het Chinese Deer Jet, dat het ultraluxe toestel verhuurt aan rijke klanten. Kostprijs: zo’n 59.000 dollar per uur.