MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp.

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.....

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.

Thema van deze dag is “Beleef de veiligheid”. Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal hiervoor tussen 10 en 4 uur deels worden opengesteld voor het publiek.

Er worden meerdere demonstraties gegeven door onder andere politiebikers, politiehondengeleiders en de Buitenbewaking Schiphol.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zich te laten fotograferen op een politiemotor.

mei 21, 2018

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.......

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.

De opbrengst van deze collecte gaat voor de helft naar de organisatie en voor de andere helft naar andere Oranjefonds projecten in Noord-Holland.

Namens de Heimanshof gaan de GreenTeens – een groep jongeren met hart voor de natuur – collecteren. Zij worden vergezeld door andere Heimanshoffers, om als vereniging de hoogste opbrengst van Nederland te realiseren.

mei 8, 2018

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten........

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten.

Uit een onderzoek in Duitsland blijkt dat sinds 1989 het aantal vliegende insecten met ruim 75 procent is afgenomen.

Gelden die cijfers ook in Nederland en voor alle soorten insecten? Wat zijn de gevolgen van die terugloop? En wat kunnen we doen om die teruggang tegen te gaan?

mei 7, 2018

Zondagavond 6 mei rukte de brandweer omstreeks 10 uur in de avond uit naar de Antareslaan in Hoofddorp voor een automatisch brandalarm.....

Zondagavond 6 mei rukte de brandweer omstreeks 10 uur in de avond uit naar de Antareslaan in Hoofddorp voor een automatisch brandalarm.

Hoewel het adres bekend was van meerdere loze alarmen, bleek het dit keer welk te gaan om een incident.

Het betrof een kleine brand. De brandweer had de situatie snel onder controle.

De brand werd veroorzaakt door een loodzwaar elektronische apparaat. De spuitgasten hebben de machine naar buiten getild om deze goed te kunnen blussen.
 

mei 7, 2018

Op de Hoofdweg nabij de Weg om de Noord in Hoofddorp is vrijdagmiddag een 17-jarige vrouw gewond geraakt......

Op de Hoofdweg nabij de Weg om de Noord in Hoofddorp is vrijdagmiddag een 17-jarige vrouw gewond geraakt.

Het slachtoffer fietste komende vanuit het centrum richting de Weg om de Noord. Vlakbij de verkeerslichten bedacht de vrouw zich en wilde terug richting het centrum.

Ze draaide tussen een rij wachtende wagens terug, maar vergat het verkeer dat van rechts kwam.

Een auto kon de fietsster niet mee ontwijken.

Ze is ter plaatse behandeld in een ambulance en aansluitend naar het ziekenhuis vervoerd.
 

mei 7, 2018

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.......

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.

De familie deed een oproep via Facebook om naar het meisje uit te kijken. Ze was voor het laatste gezien op de bushalte van lijn 300.

Niet veel later kwamen er berichten dat ze was gezien met een jongen bij een bushalte in Hoofddorp.

Later op de zondagavond werd ook weer via Facebook bekend dat ze gevonden was. Hoe het met Rochana gaat, is niet duidelijk.
 

mei 4, 2018

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.
Bewoners kunnen die dag dus niet bij de gemeentelijke loketten terecht en de gemeenten zijn ook niet telefonisch bereikbaar.

Vrijdag 11 mei is de dienstverlening als normaal.
 

mei 2, 2018

Eric van Limpt heeft als deelnemer aan de A’ Design Award and Competition een prestigieuze prijs in de wacht gesleept......

Eric van Limpt heeft als deelnemer aan de A’ Design Award and Competition een prestigieuze prijs in de wacht gesleept.

De Hoofddorpse goudsmid deed mee met een bijzondere ring qua edelmetaal, steen en slijpvorm.

Het behalen van een A’ Design Award in deze categorie is uniek, want nog nooit viel een Nederlander in de sieradencategorie in de prijzen.

De 52-jarige Van Limpt, die al 32 jaar in het sieradenvak zit, heeft sinds 1993 zijn Goudsmit Atelier in Hoofddorp.

april 30, 2018

Hulpdiensten zijn zaterdagochtend massaal uitgerukt naar de Van Heuven Goedhartlaan nabij de Parellaan in Hoofddorp omdat iemand een scooter in het water zag liggen.......

Hulpdiensten zijn zaterdagochtend massaal uitgerukt naar de Van Heuven Goedhartlaan nabij de Parellaan in Hoofddorp omdat iemand een scooter in het water zag liggen.

Politie, brandweer, brandweerduikers, ambulance en traumahelikopter werden gealarmeerd omdat onduidelijk was of er mogelijk een slachtoffer in het water zou liggen.

Na eerste onderzoek werd duidelijk dat het hier vermoedelijk om een gedumpte scooter ging, alhoewel de scooter nog niet als gestolen was opgegeven.

april 28, 2018

Zaterdag 5 mei is in de grote zaal van schouwburg De Meerse in Hoofddorp de familievoorstelling “Hans & Grietje De Musical” te zien......

Zaterdag 5 mei is in de grote zaal van schouwburg De Meerse in Hoofddorp de familievoorstelling “Hans & Grietje De Musical” te zien.

De rol van Grietje wordt vertolkt door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids.

Daarnaast staan Michael van Hoorne en Esther van Santen garant voor hilarische scenes die jong en oud tranen van het lachen zullen bezorgen.

De familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.demeerse.nl
 

april 28, 2018

Een jongen van rond de 12 jaar is donderdagavond ernstig gewond geraakt toen hij met zijn fiets onderuit ging op de Hoofdweg in Hoofddorp. Het ongeval gebeurde nabij de Calatavabrug de Harp.......

Een jongen van rond de 12 jaar is donderdagavond ernstig gewond geraakt toen hij met zijn fiets onderuit ging op de Hoofdweg in Hoofddorp. Het ongeval gebeurde nabij de Calatavabrug de Harp.

Meerdere politie-eenheden, twee ambulances en de traumahelikopter met het mobiel medisch team kwamen hulp bieden aan het slachtoffer.

De traumahelikopter landde op een naastgelegen weiland.

Na de nodige medische zorg in de ambulance, is het slachtoffer met spoed en onder begeleiding van politiemotoren naar het VUmc in Amsterdam overgebracht.
 

april 27, 2018

Een fietser is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij op de kruising Van Heuven Goedhartlaan met het Mercuriusplein in Hoofddorp in botsing was gekomen met een lijnbus.....

Een fietser is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt nadat hij op de kruising Van Heuven Goedhartlaan met het Mercuriusplein in Hoofddorp in botsing was gekomen met een lijnbus.

Na de eerste zorg ter plekke, is het slachtoffer die ernstig hoofdletsel had opgelopen, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De gealarmeerde traumahelikopter was niet nodig.

De Verkeersongevallen Analyse van de politie onderzoekt hoe de aanrijding precies heeft kunnen gebeuren.
 

april 27, 2018

Henk Koning, oud -directeur van de Hoofddorpse Courant, heeft zijn archief aan Haarlemmermeermuseum De Cruquius/Meer-Historie geschonken........

Henk Koning, oud -directeur van de Hoofddorpse Courant, heeft zijn archief aan Haarlemmermeermuseum De Cruquius/Meer-Historie geschonken.

Het gaat hierbij niet om een paar mappen, maar om een paar meter historisch materiaal, bestaande uit 27 ingebonden jaargangen van het Weekblad voor Badhoevedorp van 1945 tot 1972 en de ingebonden jaargangen van de Hoofddorpse Courant van 1924 tot 2010.

april 23, 2018

De politie hield zondagavond in de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een opvallend inbrekerstrio aangehouden......

De politie hield zondagavond in de J.C. Beetslaan in Hoofddorp een opvallend inbrekerstrio aangehouden.

Rond half elf bleken er op een omheind terrein aan die straat drie mensen rond te lopen die daar niet hoorden te zijn.

Toen agenten poolshoogte gingen nemen, troffen ze er een man en een vrouw aan met in hun kielzog een 11-jarig kind.

Het stel bleek inbrekerswerktuig bij zich te hebben.
 

april 14, 2018

Zwembad Het Spectrum in Hoofddorp is deze week definitief met de grond gelijkgemaakt. Op de plek van het zwembad aan de Assumburg gaat het wijkje Sterkenburg met 55 woningen ontwikkeld worden......

Zwembad Het Spectrum in Hoofddorp is deze week definitief met de grond gelijkgemaakt. Op de plek van het zwembad aan de Assumburg gaat het wijkje Sterkenburg met 55 woningen ontwikkeld worden.

Aan de andere kant van de Assumburg komt het appartementencomplex Monarch. Het Spectrum verdwijnt niet helemaal, want de sporthal wordt gerenoveerd.

Zwembad Het Spectrum heeft ruim 25 jaar dienstgedaan als recreatie- en prestatiebad.

Plannen uit 2014 om het zwembad te behouden als activiteitencentrum bleken uiteindelijk onhaalbaar.

april 9, 2018

De traumaheli landde zondag op een speelveld tussen de Lemenburg en de Hazenburglaan in Hoofddorp met aan boord het mobiel medisch team, dat was opgeroepen om assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie......

De traumaheli landde zondag op een speelveld tussen de Lemenburg en de Hazenburglaan in Hoofddorp met aan boord het mobiel medisch team, dat was opgeroepen om assistentie te verlenen bij een medische noodsituatie.

De persoon waar de hulpverlening voor opgeroepen was, is met spoed en onder begeleiding van marechaussee en de politie overgebracht naar het ziekenhuis.

De arts van het traumateam is met de ambulance meegereden. De landing en de acties van de hulpdiensten trokken veel bekijks.
 

april 6, 2018

Voetbalclub SV Hoofddorp krijgt als eerste in Nederland een kunstgrasveld gemaakt met een nieuw procedé waar geen schadelijke stoffen in zijn verwerkt......

Voetbalclub SV Hoofddorp krijgt als eerste in Nederland een kunstgrasveld gemaakt met een nieuw procedé waar geen schadelijke stoffen in zijn verwerkt.

De leverancier geeft aan dat hiermee de discussie over de veiligheid van kunstgras tot het verleden behoort. Het bestuur van SV Hoofddorp geeft aan dat het grote waarde hecht aan kwaliteit, veiligheid en voetbalplezier.

De vereniging is ervan overtuigd dat met dit nieuwe veld aan die belangrijke voorwaarden wordt voldaan. De aanleg van het veld is op 3 april gestart.
 

maart 24, 2018

Als één van de laatste forten van de Stelling van Amsterdam heeft het Fort bij Hoofddorp nu definitief zijn herbestemmingsvergunning gekregen. De renovatiewerkzaamheden van het forteiland gaan deze zomer van start.....

Als één van de laatste forten van de Stelling van Amsterdam heeft het Fort bij Hoofddorp nu definitief zijn herbestemmingsvergunning gekregen. De renovatiewerkzaamheden van het forteiland gaan deze zomer van start.

De initiatiefnemers van het project hebben zich verenigd in Stichting Fort van Hoofddorp. Het plan van de stichting transformeert het forteiland tot een openbaar stadspark met ruimte voor horeca, werkplekken en een openluchttheater.

maart 24, 2018

Sportvereniging Hoofddorp is de komende twee jaar Ster Partnerclub van Ajax. De vereniging heeft al jaren een samenwerkingsverband met de Amsterdamse topclub......

Sportvereniging Hoofddorp is de komende twee jaar Ster Partnerclub van Ajax. De vereniging heeft al jaren een samenwerkingsverband met de Amsterdamse topclub.

Afgelopen week ontving SV Hoofddorp bericht van Ajax dat de vereniging ook de komende twee seizoenen in de hoogste categorie partnerclub is ingedeeld.

De samenwerking houdt o.a. in dat de jeugdopleiding van S.V. Hoofddorp wordt uitgenodigd voor voetbaltechnische bijeenkomsten, train-de-trainersessies, deelname aan toernooien bij Ajax en ondersteuning op bijvoorbeeld het vlak van video-analyse.

maart 20, 2018

Zaterdag 24 maart, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een doe- het- zelf workshop in de GAMMA- bouwmarkt in Hoofddorp op industrieterrein Noord......

Zaterdag 24 maart, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een doe- het- zelf workshop in de GAMMA- bouwmarkt in Hoofddorp op industrieterrein Noord.

In de bouwmarkt kunnen bezoekers insecten- of bijenhotels bouwen. De workshop wordt verzorgd door Stichting MEERGroen.

Iedereen mag een bijen- of insectenhotel komen bouwen en vullen voor de eigen tuin.

Ouders met kinderen krijgen speciale aandacht. Er zijn 3 formaten hotels beschikbaar.

maart 20, 2018

KSH

KSH

maart 20, 2018

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.......

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren.

De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider en kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken.

Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen.

maart 17, 2018

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer......

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer.

Door hun inzet worden de overgebleven broodjes van lunchroom BackWERK ter beschikking gesteld aan de plaatselijke voedselbank.

Hoewel de Voedselbank geen bewerkt voedsel inneemt is door de inzet van de leerlingen hier een oplossing voor gevonden.

Het project is uitgevoerd in het kader van een samenwerking tussen Menes als onderdeel van Meerwaarde en het Haarlemmermeer Lyceum.

maart 13, 2018

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten. Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven……

Politie Haarlemmermeer heeft de afgelopen tijd diverse meldingen gekregen van gebruik van valse bankbiljetten.

Ze waarschuwen om voorzichtig te zijn en bankbiljetten goed te controleren.

Het gaat in de meeste gevallen om vijftig euro biljetten die in Hoofddorp zijn uitgegeven.

De politie geeft aan dat de valse biljetten voornamelijk door jongeren zijn gebruikt bij betalingen.

De recherche doet momenteel onderzoekt en roept mensen om betalingen met vals geld te melden op 0900 88 44.