MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Hoofddorp

maart 16, 2018

Proeflokaal De Polderboom opent volgende maand in Hoofddorp zijn deuren.....

HOOFDDORP - Proeflokaal De Polderboom opent volgende maand in Hoofddorp zijn deuren. Het restaurant komt in het pand waar voorheen Vrienden van Marktzicht zat. De verbouwing is momenteel in volle gang.

Restaurant Vrienden van Marktzicht ging eind januari voorgoed dicht. Horecaondernemer Jos Bölte, onder meer bekend van Bar Bistro Joseph in Hoofddorp, is de man achter De Polderboom.

maart 15, 2018

Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis.......

HOOFDDORP - Voor patiënten die in 2016 of 2017 opgenomen zijn geweest op de intensive care in Hoofddorp houdt het Spaarne Gasthuis op vrijdag 23 maart vanaf 13.00 uur een speciale ‘terugkomdag’ in het ziekenhuis. Volgens IC-verpleegkundige Corine Warmerdam kunnen mensen na hun ontslag klachten ontwikkelen die zich later openbaren. Voor ex-patiënten is zo’n terugkomdag met erkenning van de klachten en herkenning bij anderen heel waardevol. Er is een afwisselend, deels interactief programma samengesteld.

maart 14, 2018

Het in Hoofddorp gevestigde Basic-Fit zag de omzet en het bedrijfsresultaat het afgelopen jaar groeien.........

HOOFDDORP – Het in Hoofddorp gevestigde Basic-Fit zag de omzet en het bedrijfsresultaat het afgelopen jaar groeien. Er werd een flink aantal nieuwe vestigingen uit de grond gestampt en ook dit jaar verwacht Basic-Fit weer ruim honderd nieuwe sportscholen te openen in de landen waar het actief is. De Europees marktleider timmerde vooral in Frankrijk aan de weg. In dat land groeide het aantal sportscholen in een jaar tijd van 87 naar 160. Basic-Fit denkt uiteindelijk minstens 600 Franse clubs te kunnen openen.

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart vanaf 9.15 uur houdt de gemeente Haarlemmermeer in het raadhuis het jaarlijkse event 'De Dag van de Leerplicht'...........

HOOFDDORP - Op donderdag 15 maart vanaf 9.15 uur houdt de gemeente Haarlemmermeer in het raadhuis het jaarlijkse event 'De Dag van de Leerplicht'. Dit jaar staat die in het teken van social media. Tijdens het event spreken jongeren over social media en de gevolgen daarvan voor hun leerprestaties. Twee HBO-stagiairs bij de gemeente hebben dit onderwerp opgepakt met #7daysofflineafter7: geen social media meer na 7 uur ‘s avonds, om zo een nieuwe balans te vinden in het gebruik van de hedendaagse communicatie.

maart 9, 2018

Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Door de aanhoudende griepepidemie liggen veel spoedeisende hulpen in Noord-Holland helemaal vol. Zelfs zo vol, dat een aantal ziekenhuizen sinds dinsdag een groot aantal geplande niet-acute operaties heeft geschrapt en een opnamestop heeft afgekondigd.

maart 8, 2018

Zondagmiddag 18 maart van twee tot vier uur is er in Winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp een casting dag .........

HOOFDDORP – Zondagmiddag 18 maart van twee tot vier uur is er in Winkelcentrum Polderplein in Hoofddorp een casting dag voor iedereen die kans wil maken om tijdens het Fashion Event als model mee te lopen. Op het plein voor de HEMA ligt dan een rode loper en de deelnemers krijgen handige tips. Een jury bepaalt uiteindelijk de winnaars. Er is een modefotograaf aanwezig die van alle deelnemers foto’s maakt. De winnaars lopen samen met professionele modellen mee tijdens het Fashion Event op 23, 24 en 25 maart.

maart 8, 2018

Een fietser is donderdagochtend in Hoofddorp ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van het fontein bij het Beursplein.....

HOOFDDORP - Een fietser is donderdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde van het fontein bij het Beursplein.

De fietser kreeg op de rotonde geen voorrang van een personenwagen en kwam hard ten val. Omdat het slachtoffer niet aanspreekbaar was, werd het mobiel medisch team met de traumahelikopter opgeroepen.

Na de eerste zorg op straat is het slachtoffer onder escorte van drie politiemotoren overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de personenwagen is volgens protocol aangehouden voor verhoor op het politiebureau.

maart 8, 2018

Mantelzorg & Meer start een tweedelige training ‘Omgaan met Dementie’ voor kinderen van iemand met dementie..........

HOOFDDORP - Mantelzorg & Meer start een tweedelige training ‘Omgaan met Dementie’ voor kinderen van iemand met dementie. De training geeft inzicht in hoe met de veranderende vader of moeder om te gaan, het contact met hem of haar te behouden en wat het voor het kind inhoudt. Er is ook ruimte voor het delen van ervaringen. De training vindt plaats op 10 en 17 april van 19.30 tot 21.30 in Zorgcentrum De Horizon aan de Kruislaan in Hoofddorp.

maart 8, 2018

Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed.....

HOOFDDORP - Een 26-jarige Zeeuw is donderdagochtend in de kraag gevat door de politie van Haarlemmermeer, omdat hij zonder toestemming in de auto van zijn oma reed. Hij werd aangehouden op de A4 bij Hoofddorp.

Na oma’s melding werd haar voertuig als gezocht geregistreerd. Hierdoor kon het gebeuren dat de politie van Haarlemmermeer de kleinzoon van de weg heeft gehaald.

De man wordt door de politie gehoord.
 

maart 7, 2018

Maandagavond 12 maart houdt de Wijkraad Floriande weer zijn bewonersvergadering........

HOOFDDORP – Maandagavond 12 maart houdt de Wijkraad Floriande weer zijn bewonersvergadering in Restaurant "First Place" in het Sportcomplex Koning Willem Alexander. Op de bijeenkomst wordt de nieuwe gebiedsmanager voorgesteld en komen diverse zaken aan de orde zoals de Inrichting Openbare Ruimte, het probleem van buslijn 341 in de Fanny Blankers Koenlaan, de Duinpolderweg en de fluittoon van de brug over de Bennebroekerweg. Iedereen is welkom, de vergadering begint om half acht.

maart 7, 2018

VVD Haarlemmermeer heeft maandagavond unaniem Jurgen Nobel als lijsttrekker gekozen.......

VVD Haarlemmermeer heeft maandagavond unaniem Jurgen Nobel als lijsttrekker gekozen. Nobel gaf aan dat de verkiezingen over veilige buurten, schone straten en meer betaalbare woningen moeten gaan. Onder luid applaus gaf hij aan een einde te willen maken aan 8 jaar PvdA woonbeleid, wat volgens hem een obsessie betekent voor een verplicht percentage sociale huurwoningen. De lijstrekker pleitte bovendien voor lage lasten, goede bereikbaarheid en een gunstig ondernemersklimaat.

maart 2, 2018

Op de Kruisweg, ter hoogte van de kruising met Vuursteen, is woensdagmiddag een personenwagen in botsing gekomen met een lijnbus.....

HOOFDDORP - Op de Kruisweg, ter hoogte van de kruising met Vuursteen, is woensdagmiddag een personenwagen in botsing gekomen met een lijnbus.
De lijnbus schampte de voorzijde van de personenwagen die hierbij flinke
schade opliep. Geen van de bestuurders hoefde naar het ziekenhuis.

Volgens meerdere ooggetuigen had de personenwagen "groen" licht.

De bus heeft maar een paar krassen aan het ongeluk overgehouden. De personenwagen moest door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.
 

maart 2, 2018

“Oorlogsgeheimen”, de succesvolle theaterproductie naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, keert terug.....

HOOFDDORP - “Oorlogsgeheimen”, de succesvolle theaterproductie naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, keert terug. Zowel in het theater als op scholen.

Het stuk werpt een blik op een zwarte bladzijde van Neerlands vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.
Het is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat.

Tot eind mei zal de voorstelling zo’n 70 keer door het hele land gespeeld worden.

maart 1, 2018

Een 35-jarige man uit Hoofddorp is woensdag opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij het neerleggen op 18 januari van een onthoofde pop bij de Emir Sultan-moskee .....

HOOFDDORP - Een 35-jarige man uit Hoofddorp is woensdag opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij het neerleggen op 18 januari van een onthoofde pop bij de Emir Sultan-moskee in Amsterdam-Noord.

Vooral het feit dat de bloederige pop dicht in de buurt van een basisschool was neergelegd, zorgde voor veel onrust in de moslimgemeenschap.

Van de verdachte is niet veel meer bekendgemaakt dan dat hij gedreven wordt door ideologische motieven. Hij heeft geen verleden als geweldpleger.
 

maart 1, 2018

In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland......

HOOFDDORP - In maart staat Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein helemaal in het teken van de zesde editie van Route 65 Engeland. Dit Seniorenprogramma omvat workshops, lezingen, films en voorstellingen. Op woensdag 7 maart wordt in Het Oude Raadhuis om 14.00 uur gestart met een thuisbakkerscompetitie en een pubquiz. De winnende bakker krijgt de Route 65 Engeland Thuisbakker Award. De toegang voor de  startbijeenkomst bedraagt tien euro, voor de thuisbakkers geldt een speciale toegangsprijs van vijf euro. De kaarten zijn online verkrijgbaar of bij de kassa in Het Cultuurgebouw.

februari 23, 2018

De brug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het Sportcomplex Koning Willem Alexander en het honkbalcomplex van Pionier, is al geruime tijd onderwerp van discussie.....

HOOFDDORP - De brug over de Nieuwe Bennebroekerweg tussen het Sportcomplex Koning Willem Alexander en het honkbalcomplex van Pionier, is al geruime tijd onderwerp van discussie.

Volgens D66-fractievoorzitter Joost Koomen is sinds de plaatsing in 2014 door omwonenden geklaagd dat de brug bij harde wind veel overlast veroorzaakt door hoge fluittonen af te geven.

De zoektocht naar een oplossing voor de “fluitbrug” heeft inmiddels al 90.000 euro gekost.

februari 23, 2018

Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.....

HOOFDDORP - Maandag 26 februari geeft burgemeester Onno Hoes het startsein voor de jaarlijkse collecte van Amnesty International.

Opnieuw zullen vele tientallen vrijwilligers op pad gaan om giften in te zamelen voor de mensenrechtenorganisatie.
Dat haar werk noodzakelijk is, blijkt onder andere uit het Jaarboek
2017-2018 dat deze donderdag is verschenen.

Niet alleen in oorlogsgebieden, maar ook in vele andere landen worden mensenrechten geschonden en staat de rechtsstaat onder druk.

februari 23, 2018

De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.....

HOOFDDORP - De politie van Haarlemmermeer laat via facebook weten, dat woensdagmiddag 2 mannen van 18 en 20 jaar op heterdaad zijn betrapt bij een woninginbraak.
De mannen, die in Hoofddorp wonen, zijn aangehouden en ingesloten.
De recherche doet verder onderzoek.
 

februari 22, 2018

Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen........

HOOFDDORP - Dinsdag 20 februari kwamen vijf leerlingen van basisschool Icarus in Heemstede naar het Spaarne Gasthuis om geluk te brengen. Dat deden zij met zelfgemaakte bloemen in het kader van de lessen in geluk die zij op school krijgen.De leerlingen gaven de bloemen aan patiënten om ze beterschap te wensen. Ook de medewerkers van het ziekenhuis verdienden een bloem, omdat ze zo hard werken. De leerlingen vonden het eerst spannend om in het ziekenhuis te lopen, maar uiteindelijk vonden ze het allemaal leuk.

februari 16, 2018

Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 24 februari in De Meerse haar programma ‘Balans in mijn fado’.....

HOOFDDORP - Daisy Correia, de ambassadrice van de Portugese fado in Nederland, brengt op 24 februari in schouwburg De Meerse haar programma ‘Balans in mijn fado’.

In haar nieuwe theaterreeks balanceert de in Amsterdam geboren fadozangeres tussen haar twee culturen, twee landen en twee talen.
In beide talen laat zij nieuw repertoire horen die over het leven en de saudade, ofwel weemoed, gaan.

Correia zingt bestaande fado’s in een Nederlandse vertaling en, andersom, Nederlandse liedjes in het Portugees.

februari 16, 2018

De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst.....

HOOFDDORP - De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst. Er zijn inmiddels 2.800 aanmeldingen ontvangen.
Tot dusver zijn ruim 600 sets zonnepanelen aangeschaft; ruim 100 woningen zijn voorzien van isolatiemaatregelen.
NMCX heeft berekend dat deze maatregelen een jaarlijkse besparing van ruim 700.000 euro opleveren voor de inwoners van Haarlemmermeer.

februari 16, 2018

Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk, waar ook burgemeester Onno Hoes bij aanwezig zal zijn.
Vanaf de dag van oprichting in 1968 tot nu repeteert Odyssee op de zolder van het parochiehuis in Hoofddorp, waar het een eigen honk heeft gekregen.

februari 15, 2018

Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan..........

HOOFDDORP – Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan. Dit wordt voor alle (oud-)leden gevierd op zaterdag 26 mei met een dag waarop natuurlijk veel getafeltennist wordt, maar waarop men zich ook bij vele andere activiteiten met elkaar kan meten. Het ligt in de bedoeling om die dag ook een receptie te houden voor genodigden, bestuurders en belangstellenden. De accommodatie van HTC bevindt zich aan de Lutulistraat 142, waar nu zo’n negen jaar getafeltennist wordt.

februari 15, 2018

Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan........

HOOFDDORP – Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan. Op het kruispunt met de Schweitzerstraat werd de fietser door een automobilist over het hoofd gezien door de laagstaande zon. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Klasgenoten van de scholier hebben de fiets meegenomen.