MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about HC Nieuws

december 18, 2018

De gemeente gaat de mogelijkheid van een zogenaamde kartonklep op papiercontainers onderzoeken......

De gemeente gaat de mogelijkheid van een zogenaamde kartonklep op papiercontainers onderzoeken.
Raadslid Pablo Meegdes uitte eerder zorgen over het groeiend aantal kartonnen zwerfdozen bij brengparkjes, omdat die niet gemakkelijk in de papiercontainers passen. Met de toename van online bestellingen in kartonnen dozen zal het probleem alleen maar toenemen.

december 14, 2018

De politiepost aan de Julianastraat in Halfweg is na ruim 50 jaar opgeheven. De post is in 1966 door de Rijkspolitie gebouwd en in gebruik genomen......

De politiepost aan de Julianastraat in Halfweg is na ruim 50 jaar opgeheven. De post is in 1966 door de Rijkspolitie gebouwd en in gebruik genomen.

Na het vertrek van de ambtelijke organisatie van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude was er ruimte vrij gekomen voor een politiepost in het historische gemeentehuis.

Onder begeleiding van een band gingen de genodigden naar het dichtbij gelegen gemeentehuis. Daar werd de vlag gehesen ten teken dat de nieuwe post in gebruik genomen werd.
 

december 12, 2018

Bij zes brengparkjes waar sinds kort bloemetjestapijten zijn neergelegd, wordt minder afval bijgeplaatst als de containers vol zitten......

Bij zes brengparkjes waar sinds kort bloemetjestapijten zijn neergelegd, wordt minder afval bijgeplaatst als de containers vol zitten.

Dat zei wethouder Marjolein Steffens vorige week tijdens de raadsvergadering in antwoord op mondelinge vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Volgens Meegdes dumpen mensen toch gewoon hun afval neer, als de containers vol zijn. Hij vroeg zich af of Meerlanden met de feestdagen in aantocht de afvalcontainers wat vaker gaat legen.

Meerlanden heeft aangegeven om het afval in de feestmaand vaker te gaan ophalen.
 

december 11, 2018

De gemeente moet apart beleid gaan maken dat gericht is op toeristen......

De gemeente moet apart beleid gaan maken dat gericht is op toeristen.

Dat bepleitte VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel vorige week in de gemeenteraad tijdens een discussie over de financiële Najaarsrapportage.

De aanleiding voor de oproep was het bedrag dat de gemeente ieder jaar binnenhaalt met de toeristenbelasting.

Toeristen betalen namelijk de hoofdprijs in de gemeente. Dit jaar levert het in totaal 2.3 miljoen euro op.

Het college van burgemeester en wethouders wilt volgend jaar met reddingsvoorstellen naar de nieuwe gemeenteraad komen.

december 10, 2018

De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen KLM. De organisatie wil dat KLM stopt met het no-show beleid......

De Consumentenbond dreigt met een rechtszaak tegen KLM. De organisatie wil dat KLM stopt met het no-show beleid.

Met dit beleid zou KLM reizigers onrechtmatig op kosten jagen. Als KLM de clausule niet uit de voorwaarden schrapt, stapt de Consumentenbond naar de rechter.

De Consumentenbond schrijft dit in een brief aan KLM. De belangenorganisatie krijgt regelmatig klachten over het no-showbeleid.

KLM liet in een reactie weten op de hoogte te zijn van de brief en deze wordt momenteel door de maatschappij bestudeerd.
 

december 10, 2018

Esmee Visser heeft maandag bij de wereldbeker haar status als olympisch kampioene op de 5.000 meter waargemaakt......

Esmee Visser heeft maandag bij de wereldbeker haar status als olympisch kampioene op de 5.000 meter waargemaakt.

De Beinsdorpse schaatsster haalde in het Poolse Tomaszów Mazowiecki een tijd van 7.05,18.

Voor Visser was het haar tweede wereldbeker in haar carrière op het hoogste niveau.

Toch vond ze het niet goed gaan, vertelde ze aan de NOS. Ze had graag met een grotere voorsprong goud gepakt.

Voor de vrouwen was het de eerste en meteen ook laatste race dit seizoen op de 5.000 meter in het wereldbekercircuit.
 

december 10, 2018

Afgelopen zaterdag 8 december stond Lionsclub Haarlemmermeer XXY bij kwekerij Bloemenhof in Zwaanshoek voor een goede doelen actie......

Afgelopen zaterdag 8 december stond Lionsclub Haarlemmermeer XXY bij kwekerij Bloemenhof in Zwaanshoek voor een goede doelen actie.

Doel was om geld bijeen te krijgen voor een nieuw project waarbij de Lions-leden de handen uit de mouwen steken. Het geld wordt gebruik voor financiële ondersteuning.

Voor de actie werd een versierde kerstkraam ter beschikking gesteld waar klanten een warme kop chocolademelk of erwtensoep
Konden kopen.

Als tegenprestatie werden de mensen geholpen hun aangekochte boom in de auto te krijgen.
 

december 6, 2018

Sinds afgelopen week staan er op 51 locaties in Haarlemmermeer wintrackmasten. Dit is een nieuw type hoogspanningsmast......

Sinds afgelopen week staan er op 51 locaties in Haarlemmermeer wintrackmasten. Dit is een nieuw type hoogspanningsmast.

De laatste is geplaatst langs de Driemerenweg.

De masten in Haarlemmermeer zijn verschillend. Zo is er een korte mast van ongeveer 45 meter nabij de Polderbaan, en is er een bijna 80 meter hoge mast bij de Ringvaart in Abbenes.

Ook is er variatie in kleur. Alle masten hebben de kleur grijs van de Nederlands lucht, alleen de masten in de buurt van Schiphol hebben een bijzondere kleur.
 

december 6, 2018

Arthur van Dijk, voormalig wethouder in Haarlemmermeer, is woensdag 5 december door koning Willem-Alexander beëdigd als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland......

Arthur van Dijk, voormalig wethouder in Haarlemmermeer, is woensdag 5 december door koning Willem-Alexander beëdigd als commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland.

Vanaf 1 januari 2019 volgt Van Dijk Johan Remkes op. De plechtigheid vond plaats op Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning.

Van Dijk was jarenlang wethouder in gemeente Haarlemmermeer en vertrok in 2013 om voorzitter van Transport en Logistiek Nederland te worden.

Hij wordt benoemd voor een periode van 6 jaar.
 

december 5, 2018

Meerdere fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over de kwaliteit van de bomen en het groen in het recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep......

Meerdere fracties in de gemeenteraad maken zich zorgen over de kwaliteit van de bomen en het groen in het recreatiegebied Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Dit bleek vorige week tijdens een debat in de raad. Volgens raadslid Michel van Dijk van Forza! is de helft van de aanplanting weer gesneuveld.

Verantwoordelijk wethouder John Nederstigt van Park21 stelde dat het vaker voorkomt dat groen niet wil aanslaan bij grootschalige groengebieden.

Er wordt onderzoek naar gedaan om te kijken hoe het beter kan in Park21.
 

november 30, 2018

Dankzij Accor-bijen kan er een nieuw soort Jopenbier worden gebrouwen......

Dankzij Accor-bijen kan er een nieuw soort Jopenbier worden gebrouwen.

Bij Novotel Amsterdam Schiphol Airport werden er twee jaar geleden op het dak van het hotel ruimte gemaakt voor bijenkasten.
Dit was een voordeel voor het hotel. De honing kon gebruikt worden bij het ontbijt, lunch en diner.

Inmiddels heeft ‘huisimker’ Erik Dolstra al 1.500.000 bijen in totaal tien Accor hotels.

Van deze honing kon de ‘Accor Honeybee-r’ worden gebrouwen.

november 29, 2018

Woensdagavond 28 november was voor ‘MeerSquash een uitstekende avond tijdens de DPD Eredivisie......

Woensdagavond 28 november was voor ‘MeerSquash een uitstekende avond tijdens de DPD Eredivisie.

De Hoofddorpse formatie won de topper tegen Centre Squash Drachten met 9-5.

De zege voor de thuisploeg was voor een groot deel te danken aan Bart Ravelli. De Hoofddorper moest in de openingswedstrijd tegen Thijs Roukens en won uiteindelijk.

In het tweede duel van de avond sloeg kopman Paul Coll de winst binnen.

Door deze overwinning blijf ‘MeerSquash na vier wedstrijden op de tweede positie staan in de DPD Eredivisie.

november 21, 2018

De fontein op het Beursplein in het centrum van Hoofddorp blijft Hódmezövásárhely heten......

De fontein op het Beursplein in het centrum van Hoofddorp blijft Hódmezövásárhely heten.

Raadslid Bert de Ruiter deed een poging om de naam door middel van een motie te veranderen naar Michiel de Ruyter-fontein. De motie kreeg geen meerderheid van de gemeenteraad.

Volgens De Ruiter kan niemand de huidige naam van de fontein foutloos uitspreken. Ook vindt hij dat de stedenband met de Hongaarse zustergemeente Hódmezövásárhely inmiddels verleden tijd is.

november 19, 2018

Afgelopen week is in het Dorpscentrum Spaarndam een receptie gehouden ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van het centrum......

Afgelopen week is in het Dorpscentrum Spaarndam een receptie gehouden ter gelegenheid van het 40 jarige bestaan van het centrum.

Gasten waren o.a. Raymond van Haeften, locoburgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude én Jos Wienen, burgemeester van Haarlem.

Uit handen van voorzitter van het centrum Marti Vink kregen zij het eerste exemplaar van het boek over de 40 jarige geschiedenis van dit centrum.

Het Dorpscentrum kwam mede tot stand door financiële ondersteuning van de gemeenten Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlem.

september 12, 2018

Een deel van de gemeenteraad maakt zich zorgen over een tekort aan parkeerplaatsen in het centrum van Hoofddorp, nu de geplande parkeergarage aan de Binnenweg kleiner wordt dan verwacht......

Een deel van de gemeenteraad maakt zich zorgen over een tekort aan parkeerplaatsen in het centrum van Hoofddorp, nu de geplande parkeergarage aan de Binnenweg kleiner wordt dan verwacht.

Dit bleek vorige week donderdag tijdens een debat in de raad over de ontwikkeling van het zogenoemde stadscentrum.

Het college van B en W heeft besloten voor een kleinere parkeergarage te gaan na bezwaren uit directe omgeving.

Het college komt met een overzicht met parkeerplaatsen op andere locaties in het centrum van Hoofddorp.