MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

februari 18, 2018

Stichting ICT4handicap gaat de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid voor mensen van een beperking. Het doel is te komen tot aanbevelingen.......

Stichting ICT4handicap gaat de website van de gemeente onderzoeken op toegankelijkheid voor mensen van een beperking. Het doel is te komen tot aanbevelingen.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door mensen met een beperking en ouderen.

De Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer, seniorenverenigingen en de Computerwerkplaats Aalsmeer zijn bij het onderzoek betrokken.

Haarlemmermeer juicht het onderzoek toe, omdat het past in het streven naar betere bereikbaarheid voor alle inwoners.

februari 17, 2018

Haarlemmermeerders kunnen op 21 maart 2018 stemmen voor het raadgevend referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten......

Haarlemmermeerders kunnen op 21 maart 2018 stemmen voor het raadgevend referendum over de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn echter pas op 21 november 2018 vanwege de fusie met Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

De vraagstelling voor dit referendum luidt:
“Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten?”.

Haarlemmermeer heeft aangegeven dat stemmen mogelijk is op 21 maart in alle stembureaus in de gemeente vanaf 07.30 uur tot 21.00 uur.
 

februari 15, 2018

PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.....

HOOFDDORP - PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.

februari 14, 2018

De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp...........

HOOFDDORP – De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp. Aanleiding is een persbericht dat de gemeente Amstelveen in samenspraak met Vervoerregio Amsterdam (VRA) op korte termijn verschillende verbeterpunten gaat doorvoeren met betrekking tot de aanhoudende klachten omtrent de nieuwe concessie van Connexxion. De HAP vraagt zich o.a.

februari 13, 2018

IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft in drie avonden en drie excursies een blik op het natuurlijke deel van Haarlemmermeer......

IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft in drie avonden en drie excursies een blik op het natuurlijke deel van Haarlemmermeer.

De Haarlemmermeerpolder bestaat uit meer dan wegen, huizen en een vliegveld.

Het natuurlijke Haarlemmermeer is te vinden op en langs akkers, parken, tuinen, plassen en sloten.

Over dat natuurlijke deel van onze leefomgeving gaat deze cursus.

De cursus vindt plaats aan de Prins Hendriklaan 33 in Hoofddorp.
De avonden zijn op 14 maart, 11 april en 16 mei.

februari 12, 2018

Koos de Vries is door de leden van de ChristenUnie als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar.......

Koos de Vries is door de leden van de ChristenUnie als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar.

De ChristenUnie en de SGP hebben al een aantal jaar een gezamenlijke lijst.

Arjo van Bezooijen is op dit moment de fractievoorzitter van de partij, maar hij heeft aangegeven dat dit zijn laatste termijn is.

De Vries is op dit moment fractie-assistent voor de partij.

februari 9, 2018

Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren in Zwanenburg diverse overtredingen geconstateerd.....

ZWANENBURG - Tijdens een gezamenlijke handhavingsactie van politie, gemeente en belastingdienst zijn deze week op bedrijventerrein De Weeren diverse overtredingen geconstateerd.

In de 7 onderzochte bedrijfspanden werd onder meer illegale bewoning en verbouwing vastgesteld.
In een aantal gevallen bleek de boekhouding geheel of gedeeltelijk niet op orde en stond er een handelsvoorraad auto’s op de openbare weg.

februari 8, 2018

Volgens Han van der Ploeg, bestuurslid van Fietsersbond Haarlemmermeer, is het moeilijk te zeggen of de veiligheid voor de fietsers in de gemeente is verbeterd............

HAARLEMMERMEER - Volgens Han van der Ploeg, bestuurslid van Fietsersbond Haarlemmermeer, is het moeilijk te zeggen of de veiligheid voor de fietsers in de gemeente is verbeterd. Dit komt omdat er door de gemeente niet wordt gerapporteerd hoeveel ongelukken er door paaltjes plaatsvinden.

februari 8, 2018

Gemeente Haarlemmermeer is opgelucht na de uitspraak van de Raad van State over project Hart van Zwanenburg.....

HOOFDDORP - Gemeente Haarlemmermeer is opgelucht na de uitspraak van de Raad van State over project Hart van Zwanenburg. Hierdoor kunnen de bouw van het nieuwe dorpshuis met sporthal en de verplaatsing en verbetering van supermarkt Lidl doorgaan.

De Raad van State verklaarde woensdag de beroepen tegen de bouw van het nieuwe ’Hart van Zwanenburg’ niet ontvankelijk en ongegrond.
De bezwaren kwamen van Albert Heijn aan de Dennenlaan en twee particulieren bezwaarmakers.
 

februari 8, 2018

De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan........

HOOFDDORP – De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan. De normen voor de voedselbank zijn onlangs verruimd en de verwachting is dat dit tot meer cliënten zal leiden. In het verleden kwam het voor dat er flinke achterstanden waren en dat cliënten langer afhankelijk waren van de voedselbank dan afgesproken en wenselijk. Ook nu lijken de wachttijden weer op te lopen.

februari 7, 2018

Inwoners van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer kunnen tot en met 26 februari hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen voor een nieuwe huisstijl........

Inwoners van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer kunnen tot en met 26 februari hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen voor een nieuwe huisstijl.

Uit zes inzendingen zijn drie ontwerpen overgebleven. In de komende weken zijn de logo’s en de uitwerkingen te bekijken op tentoonstellingen die in vrijwel alle dorpshuizen zijn ingericht.

februari 3, 2018

Haarlemmermeer is één van de 15 gemeentes die van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur mag starten met een proef met het digitaal aanvragen van rijbewijzen.....

Haarlemmermeer is één van de 15 gemeentes die van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur mag starten met een proef met het digitaal aanvragen van rijbewijzen.

De proef moet aantonen of digitalisering leidt tot vereenvoudiging van het aanvraagproces.

De minister heeft voor het experiment erkenningseisen vastgesteld voor fotografen.

februari 1, 2018

Naar aanleiding van een artikel in Elsevier Weekblad heeft de fractie van Forza! in de Haarlemmermeerse gemeenteraad aan B en W vragen gesteld .....

HOOFDDORP - Naar aanleiding van een artikel in Elsevier Weekblad heeft de fractie van Forza! in de Haarlemmermeerse gemeenteraad aan B en W vragen gesteld over de naleving van de taaleis-maatregel ten aanzien van mensen die een bijstandsuitkering ontvangen.

Uit onderzoek van het CBS voeren de meeste gemeenten het landelijk beleid, dat iemand op zijn bijstandsuitkering moet worden gekort als hij onvoldoende Nederlands spreekt, niet of onvoldoende uit.

januari 31, 2018

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert op donderdag 1 februari. De meeste tijd zal besteed worden aan de zienswijze van Haarlemmermeer op de voorkeursvariant van de Duinpolderweg………

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vergadert op donderdag 1 februari 2018 over de subsidieverlening voor peuteropvang. Het agendapunt over anoniem solliciteren is uitgesteld. De meeste tijd zal besteed worden aan de zienswijze van Haarlemmermeer op de voorkeursvariant van de Duinpolderweg.

De werkgroep Duinpolderweg - Nieuwe Bennebroekerweg uit Floriande heeft aangegeven te gaan inspreken, omdat zij op een deel van het traject geen 2x2 rijbanen wil.

januari 31, 2018

Het personeelsbestand van gemeente Haarlemmermeer moet een afspiegeling zijn van de samenleving. Haarlemmermeer doet samen met Arnhem, Tilburg en Zaanstad mee aan een onderzoek van de Universiteit van Tilburg, om dat structureel voor elkaar te krijgen......

Het personeelsbestand van gemeente Haarlemmermeer moet een afspiegeling zijn van de samenleving. Haarlemmermeer doet samen met Arnhem, Tilburg en Zaanstad mee aan een onderzoek van de Universiteit van Tilburg, om dat structureel voor elkaar te krijgen.

In het onderzoek wordt gekeken naar de zogenaamde ‘inclusief-werkgever’ die werk biedt aan mensen met een beperking, maar ook aan mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door professor Hans Siebers, die soortgelijke onderzoeken eerder heeft uitgevoerd bij overheidsinstanties.

januari 31, 2018

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.......

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.Volgens wethouder Ap Reinders is ondernemen anno 2018 méér dan het zien van kansen en daarmee het verdienen van geld. Steeds meer ondernemers laten zien dat ze midden in de samenleving staan en denken mee over oplossingen voor maatschappelijke problemen. Op diverse locaties in Haarlemmermeer vinden workshops en inspiratiesessies plaats. Ook vindt er bijvoorbeeld een meet en greet plaats tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking.

januari 30, 2018

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad over 20.000 nieuwe woningen die Haarlemmermeer tot 2040 bouwt. Er moet beter worden gekeken naar toekomstige woonbehoeften van inwoners........

Afgelopen donderdag vergaderde de gemeenteraad over 20.000 nieuwe woningen die Haarlemmermeer tot 2040 bouwt. Er moet beter worden gekeken naar toekomstige woonbehoeften van inwoners.

De PvdA pleitte voor meer sociale woningbouw, de VVD juist voor minder. GroenLinks opperde flexibele, aanpasbare bouw en Forza! wil aanpak van scheefwonen. Sommige fracties vroegen om een onderzoek naar lokale woonbehoeften in Haarlemmermeer.

januari 29, 2018

De eerste artiesten voor de 25ste editie van Mysteryland 2018 zijn bekend. Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell en Paul van Dyk staan bij de eerste tien namen op het affiche van Mysteryland......

De eerste artiesten voor de 25ste editie van Mysteryland 2018 zijn bekend. Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Hardwell en Paul van Dyk staan bij de eerste tien namen op het affiche van Mysteryland, dat van 24 tot 26 augustus 2018 plaatsvindt op het voormalige Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

Ook Headhunterz, Loco Dice, Sunnery James & Ryan Marciano, Sven Väth, Wildstylez en Ronnie Flex met zijn Deuxperience-band zijn erbij.

januari 27, 2018

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2017 acht nieuwe buitenlandse bedrijven mogen verwelkomen.....

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2017 acht nieuwe buitenlandse bedrijven mogen verwelkomen.

Het aantal nieuwe arbeidsplaatsen is het afgelopen jaar gestegen met ruim 700.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai zegt: “We zijn trots op het aanbod aan bedrijven in de regio.

Haarlemmermeer zorgt samen met de partners van Amsterdam inbusiness voor een optimaal vestigingsklimaat voor buitenlandse bedrijven.

januari 26, 2018

Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.....

HOOFDDORP  -  Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.

Met deze Penning wil Haarlemmermeer pioniers voor de circulaire samenleving in de schijnwerpers zetten.

januari 25, 2018

Haarlemmermeer is met twee andere gemeenten genomineerd als meest duurzame gemeente van Nederland.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer is met twee andere gemeenten genomineerd als meest duurzame gemeente van Nederland.
Donderdag 1 februari wordt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het Hoofddorpse Cultuurgebouw bekendgemaakt wie er gewonnen heeft.

De andere twee genomineerden zijn de gemeenten Amsterdam en Ooststellingwerf.

Haarlemmermeer was in 2014 ook al genomineerd, toen met Arnhem en Barneveld.
 

januari 24, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over voorlichting aan expats, die mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen......

D66 Haarlemmermeer heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over voorlichting aan expats, die mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Alle EU-staatsburgers zijn stemgerechtigd voor de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente waar ze als burger ingeschreven staan.

Ook mensen van buiten de EU, die langer dan 5 jaar in Nederland wonen, zijn stemgerechtigd.

Haarlemmermeer heeft, ook door de komst van de internationale school, een steeds groter wordende expatgemeenschap.

januari 17, 2018

Het CDA Haarlemmermeer vindt dat de gemeente met een actieplan moet komen om ook bestaande woningen 'gasloos' te maken..........

HOOFDDORP - Het CDA Haarlemmermeer vindt dat de gemeente met een actieplan moet komen om ook bestaande woningen 'gasloos' te maken. Volgens de partij zijn huizen zonder gasaansluiting een belangrijke doelstelling van het huidige kabinet. Maar het loskoppelen van bestaande woningen van het gasnet kan volgens raadslid Steffe Bak alleen succesvol als we daar nu al mee beginnen. Het CDA vindt dat de gemeente mooie ambities heeft op het gebied van duurzaamheid. Maar wat de christen-democraten betreft mag er best een schepje bovenop met bijvoorbeeld een actieplan.

januari 17, 2018

In een enquête van de Fietsersbond komt Haarlemmermeer tot een gemiddelde score van 3,5 uit vijf...........

HAARLEMMERMEER – In een enquête van de Fietsersbond komt Haarlemmermeer tot een gemiddelde score van 3,5 uit vijf. De bond onderzocht de tevredenheid onder fietsers. Liefst 45.000 fietsers deden mee aan de enquête zodat de bond nu over de gegevens beschikt van 384 van de 388 gemeentes. Onderzocht werd onder meer of men ontspannen kan fietsen, of de fietspaden goed onderhouden worden en welke gemeente het beste voor zijn fietsers zorgt. Houten werd verkozen tot Beste Fietsstad van Nederland.