MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Den Haag

augustus 1, 2018

In Madurodam wordt stoomgemaal De Cruquius op schaal 1 op 2 nagebouwd.....

DEN HAAG - In Madurodam wordt stoomgemaal De Cruquius op schaal 1 op 2 nagebouwd.
Afgelopen week zijn de kenmerkende balansarmen geplaatst, waarmee het hoogste punt van de attractie is bereikt. Zij kunnen straks echt bewegen als onderdeel van de nieuwste indoorattractie Waterwolf.
Binnen kunnen bezoekers de indrukwekkende strijd van Nederland tegen het water ervaren.

De interactieve familieattractie kostte anderhalf miljoen euro en moet nog vóór het komende hoogseizoen in gebruik worden genomen.

juli 12, 2018

De Vijfhuizense hovenier Jan Agterhof heeft dinsdag tijdens een spoedprocedure aan de Raad van State gevraagd om onmiddellijke stillegging van het plan om 1.000 woningen op landgoed Wickevoort in Cruquius te bouwen.....

CRUQUIUS/DEN HAAG  -  De Vijfhuizense hovenier Jan Agterhof heeft dinsdag tijdens een spoedprocedure aan de Raad van State gevraagd om onmiddellijke stillegging van het plan om 1.000 woningen op landgoed Wickevoort in Cruquius te bouwen.

Niet om de woningbouw tegen te houden, zo laat de woordvoerder van de hovenier in het Haarlems Dagblad weten, maar om eerst een oplossing voor de verkeersproblemen te zoeken.

juni 21, 2018

Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren....

DEN HAAG - Ambtenaren van het ministerie van Infrastructuur die zich bezighouden met het opstellen van milieurapporten over Schiphol, mogen deze niet langer ook goedkeuren.
Minister Van Nieuwenhuizen schrijft aan de Tweede Kamer dat de ambtenaren op het ministerie van Infrastructuur worden onderworpen aan een 'functiescheiding'. Hiermee wordt de schijn van partijdigheid voorkomen.

maart 30, 2018

Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam in Den Haag.....

CRUQUIUS/DEN HAAG - Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam. Het attractiepark is begonnen aan de bouw van een replica van het Cruquiusgemaal.
Het historische gemaal wordt op de helft van de ware grootte nagebouwd, compleet met zes bewegende balansarmen.
Het gemaal wordt de vijfde indoorattractie van de miniatuurstad en biedt bezoekers een interactieve show over de drooglegging van het Haarlemmermeer.

januari 12, 2018

Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland.....

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland (Pi-NL). Deze eenheid wordt ondergebracht bij de Koninklijke Marechaussee.

Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft het wetsvoorstel, dat de Nederlandse invulling is van een Europese maatregel, dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het doel hiervan is terrorisme en criminaliteit tegen te gaan.

januari 12, 2018

De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De burgemeester van Haarlemmermeer heeft het paspoort van een 44-jarige Hoofddorpse terecht ingenomen.
Volgens de Raad van State heeft de vrouw stempels op een aantal visumbladen in haar paspoort onleesbaar gemaakt om zodoende haar reisgedrag te maskeren. Het gaat hierbij om stempels van de Verenigde Arabische Emiraten en het geboorteland Egypte van de vrouw.

januari 11, 2018

De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Volgens een in het Haarlems Dagblad geciteerde woordvoerder van de gemeente wordt het geld gebruikt voor trainingen om de bewustwording van jihadisme en radicalisering te vergroten en om daarop effectief te kunnen handelen.
Verder wordt een deel van het budget gebruikt voor het opbouwen van netwerken en het vergroten van de kennis bij functionarissen.

december 15, 2017

Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling.....

DEN HAAG/HOOFDDORP - Veel mensen schijnen niet te weten wat een bezoek aan een arts kost en wat de prijs is van een ziekenhuisbehandeling. Eerst bij het betalen van hun eigen risico krijgen zij daar iets van te zien. Maar checken blijft dan erg lastig.

De Consumentenbond constateert dat er enorme prijsverschillen zijn onder ziekenhuizen. Om de zorgtarieven transparant te maken, voert de bond momenteel een actie. Daarbij roept zij onder meer op om ziekenhuisrekeningen met haar te delen, zodat de kosten openbaar kunnen worden gemaakt.

oktober 20, 2017

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.
Het besluit heeft voorlopig geen gevolgen, omdat het gaat om het rapport dat nodig is om te bepalen hoeveel Schiphol ná 2020 mag doorgroeien.

november 22, 2016

Hoofddorper Sven Koopmans is door de VVD op 33ste plaats van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen geplaatst......

HAARLEMMERMEER – Hoofddorper Sven Koopmans is door de VVD op 33ste plaats van de concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen geplaatst.

De 43-jarige Koopmans is momenteel als jurist betrokken bij vredesonderhandelingen over de hele wereld en geeft daarnaast les aan de Universiteit van Leiden.

Met deze 33e plaats maakt Koopmans volgens de peilingen een goede kans om volgend jaar daadwerkelijk in de Tweede Kamer te komen.