MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jazz op Maandag | 21:00 - 22:00
Share |

Content about De Meerse

december 5, 2018

Na een uitverkocht Concertgebouw komt Marietta Petkova naar Hoofddorp, op donderdag 20 december in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

Na een uitverkocht Concertgebouw komt Marietta Petkova naar Hoofddorp, op donderdag 20 december in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

De Bulgaarse pianiste won in 1978 al op 10-jarige leeftijd de Grand Prix van het Nationale Piano Concours van Bulgarije.

Zij heeft tien jaar lang lessen gevolgd bij pianist György Sebök, die een belangrijke rol in haar muzikale ontwikkeling heeft gespeeld.

Ze zal onder andere Debussy en drie ballades van Chopin spelen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl.

november 28, 2018

Na het succes van de eerste edities organiseren Poppodium Duycker en De Meerse nog een Rollerdisco op zaterdag 8 december......

Na het succes van de eerste edities organiseren Poppodium Duycker en De Meerse nog een Rollerdisco op zaterdag 8 december.

Tijdens dit evenement, wat zich in de kleine zaal van De Meerse afspeelt, kan men dansen op rollerskates onder genot van funky old- en newschool beats van een DJ.

Er is een mogelijkheid om rollerskates te huren, ook is het mogelijk je eigen mee te nemen.

Het event is voor 16 jaar en ouder en de deuren zullen om half 8 open gaan.

Meer informatie is te vinden op www.duycker.nl

november 27, 2018

In de kleine zaal in De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp zal het drama ‘RISHI’ worden gespeeld door theatergroep Firma Mes......

In de kleine zaal in De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp zal het drama ‘RISHI’ worden gespeeld door theatergroep Firma Mes.

In deze voorstelling, die op vrijdagavond 14 december plaatsvindt, is een live-reconstructie te zien geïnspireerd op de noodlottige gebeurtenis van de Surinaams-Hindoestaanse Rishi.

Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door getuigenverslagen en politieverhoren en schreef een tekst waarin zesentwintig betrokkenen terugblikken op deze dramatische gebeurtenis.

november 27, 2018

Woensdagavond 12 en donderdagavond 13 december is in De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de musical ‘Charley’ te zien......

Woensdagavond 12 en donderdagavond 13 december is in De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de musical ‘Charley’ te zien.

Deze musical is gebaseerd op de bekende komedie ‘De Tante van Charlie’ geschreven door Jon van Eerd en West End en Broadwaycomponist Michael Reed.

Vanaf kwart over 8 is in de voorstelling te zien dat Charley gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante dame, om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen.

Tickets of meer informatie is te vinden op www.demeerse.nl.

september 6, 2018

Martijn Koning, erkend stand-upcomedian en cabaretier, presenteert op zondag 9 september de Herfstsonate....

HOOFDDORP - Martijn Koning, erkend stand-upcomedian en cabaretier, presenteert op zondag 9 september de Herfstsonate in De Meerse.

De Herfstsonate is al jaren hét cabaret- en kleinkunstevenement van Hoofddorp waarin het publiek in één lange avond een keur aan cabaretiers aan het werk kan zien. Bezoekers kunnen hierin kennis maken met verschillende nieuwe talenten uit de cabaret- en kleinkunstwereld, maar ook ‘oude’ bekenden staan op de planken.

juni 22, 2018

Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien .....

HOOFDDORP - Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien met de sterren van de Mariinsky- en Mikhailovsky-theaters.
Opgevoerd worden de balletten Les Sylphides en De Schone Slaapster.

Les Sylphides is een romantisch fantasieballet dat voor het eerst werd opgevoerd in het Mariinsky Theater in St. Petersburg in 1908.
De Schone Slaapster is geïnspireerd op een sprookje en werd voor het eerst opgevoerd in 1890 in het Mariinsky Theater.

april 25, 2018

Op 22 april vonden in Poppodium Duycker de audities plaats voor Bootcamp 7.0, waarbij ook nog een internationale prijs te winnen viel........

HOOFDDORP - Op 22 april vonden in Poppodium Duycker de audities plaats voor Bootcamp 7.0, waarbij ook nog een internationale prijs te winnen viel. De getalenteerde deelnemers Isis Kleef, Wessel Bijlsma, Jordi Budvytis, Rebecca Schelkers, Claire van Dijk en Larissa Weilenmann hebben een scholarship in Atlanta t.w.v. 1200 dollar gewonnen. Naast deze unieke theaterreis zullen zij met de andere uitgekozen deelnemers meedoen aan Bootcamp 7.0.

april 17, 2018

Zondag 22 april staan de dansleerlingen van Pier K op het podium van schouwburg De Meerse in Hoofddorp .....

HOOFDDORP - Zondag 22 april staan de dansleerlingen van Pier K op het podium van schouwburg De Meerse tijdens het traditionele jaarlijkse eindoptreden.

Pier K biedt danscursussen voor jong en oud. De leerlingen krijgen les van professionele docenten en werken toe naar een gezamenlijke voorstelling aan het einde van het seizoen.
Dit jaar dansen zij delen uit het bestaande klassieke repertoire zoals Giselle, en bewerkingen van choreografen als Jerome Robbins en Hans van Manen.

maart 2, 2018

“Oorlogsgeheimen”, de succesvolle theaterproductie naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, keert terug.....

HOOFDDORP - “Oorlogsgeheimen”, de succesvolle theaterproductie naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, keert terug. Zowel in het theater als op scholen.

Het stuk werpt een blik op een zwarte bladzijde van Neerlands vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment.
Het is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat.

Tot eind mei zal de voorstelling zo’n 70 keer door het hele land gespeeld worden.

november 30, 2017

Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp..........

HOOFDDORP - Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp. De expositie toont de afstudeerprojecten van negen studenten van de Fotovakschool Amsterdam. ‘Ogenblik’ is een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen. Van scheepvaart tot stadsontwikkeling, van eeneiige tweelingen tot donorvaders en van vissen op het droge tot jagende vrouwen. De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur.

oktober 10, 2017

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.......

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.

'Schatjes & Schoffies' is de jubileumshow waar in de afgelopen twee jaar intensief voor is getraind.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 12 euro 50 en kunnen worden besteld via www.demeerse.nl.

september 27, 2017

Het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap bestaat dit jaar 85 jaar.....

HOOFDDORP - Het Haarlemmermeers Mannenkoor Zang en Vriendschap bestaat dit jaar 85 jaar. Om dat te vieren geeft het koor op zaterdag 28 oktober 2017 een concert in schouwburg De Meerse.

Daarnaast biedt het koor een drietal concerten aan aan verzorgingstehuizen in Hoofddorp, Badhoevedorp en Nieuw-Vennep.

De kaartverkoop voor het jubileumconcert is van start gegaan; raadpleeg hiervoor de websites van Zang en Vriendschap en De Meerse.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 15, 2017

Pophelden.nl is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling.....

HOOFDDORP - Pophelden.nl is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Waar uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop hun medewerking aan verlenen.

oktober 15, 2016

De alweer vijfde editie van het Haarlemmermeers Ondernemerscongres vindt op 1 november plaats in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De alweer vijfde editie van het Haarlemmermeers Ondernemerscongres vindt op 1 november plaats in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Met als thema “wat maakt het verschil” belooft het congres ook dit jaar weer inspirerend voor ondernemers te worden.

Want hoe kun je je als ondernemer onderscheiden in een voortdurend veranderende markt waarin soms niets hetzelfde lijkt te zijn als gisteren?

Deze keer vertellen vijf vrouwelijke en twee mannelijke ondernemers hoe zij dat doen.

oktober 13, 2016

Op dinsdag 8 november van acht uur ’s avonds tot twee uur vindt in de kleine zaal van De Meerse de President’s Night plaats.......

HOOFDDORP - Op dinsdag 8 november van acht uur ’s avonds tot twee uur vindt in de kleine zaal van De Meerse de President’s Night plaats. Op deze dag van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten wordt gediscussieerd over de toekomst van de democratie en worden de exit polls in Amerika gevolgd. Het debat over democratie staat o.l.v. Jerry Helmers van De Nederlandse Debatclub. Er vindt een opgetreden plaats van Dolly P en er kan er tot laat in de nacht gedanst worden op swingende muziek van Big Band Haarlemmermeer.

juli 29, 2016

Stichting MÉT zet in april volgend jaar in schouwburg De Meerse de musical “Urinetown” op de planken. Hiervoor zullen eind augustus en begin september audities worden georganiseerd.....

HOOFDDORP – Stichting MÉT zet in april volgend jaar in schouwburg De Meerse de musical “Urinetown” op de planken. Hiervoor zullen eind augustus en begin september audities worden georganiseerd.

Urinetown vertelt het absurde verhaal van een grauw stadje waar water schaars is. Privé-toiletten zijn verboden en het boosaardige bedrijf dat de wc’s uitbaat, floreert door torenhoge toegangsprijzen te vragen.

mei 5, 2016

Het programma van De Meerse voor het komende seizoen is bekend..........

HOOFDDORP – Het programma van De Meerse in Hoofddorp voor het komende seizoen is bekend. Het is een gevarieerd theateraanbod met vele bekende namen van Jochem Myjer tot  Herman van Veen.

Ook de theaterhit ‘Intouchables’ speelt komend seizoen in De Meerse, evenals de nieuwste voorstelling in de serie De Verleiders. In september staat de feestelijke ‘Polderparade’ op het programma, een soort Haarlemmermeerse Uitmarkt met optredens en nog veel meer.

januari 26, 2016

Op woensdag 27 januari om 16.00 uur opent wethouder Reneman in Galerie De Meerse de expositie WERKLUST van fotograaf Theo Baart..... 

HOOFDDORP - Op woensdag 27 januari om 16.00 uur opent wethouder Reneman in Galerie De Meerse de expositie WERKLUST van fotograaf Theo Baart.

Tevens neemt de wethouder het eerste exemplaar van de publicatie ‘Werklust Dialogen’ in ontvangst.

Dit is een verslag van de reeks expertmeetings die Podium voor Architectuur in samenwerking met Theo Baart organiseerde.

De verbindingen die Theo Baart fotografeerde vormden de aanleiding voor presentaties en debatten.

augustus 10, 2015

Voor komend seizoen heeft De Meerse in Hoofddorp weer uiteenlopende dansvoorstellingen geprogrammeerd.........

HOOFDDORP – Voor komend seizoen heeft De Meerse in Hoofddorp weer uiteenlopende dansvoorstellingen geprogrammeerd.
Er zullen voorstellingen te zien zijn van o.a. choreograaf David Middendorp, bekend van televisieprogramma ‘America’s Got Talent’, de iLL Skill Squad die op Lowlands stond en de opening van het vernieuwde Cultuurgebouw in Hoofddorp opluisterde en vaste dansgezelschappen als Krisztina de Châtel, de Junior Company van het Nationale Ballet en het Internationaal Danstheater.

november 17, 2014

Zondag 30 november treden Ernst en Bobbie op in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp met hun show genaamd ‘Pimp de Sint Show’....

HOOFDDORP – Zondag 30 november treden Ernst en Bobbie op in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp met hun show genaamd ‘Pimp de Sint Show’.
Sinterklaas is een kleding restyling ondergaan en gedraagt zich hierdoor anders dan normaal. Ernst en Bobbie doen er, samen met alle jongens en meisjes uit de zaal, alles aan om er achter te komen wat er met Sint is gebeurd en zetten alles op alles om Sinterklaas te redden.
De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.demeerse.com