MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Forgotten Faces | 21:00 - 22:00
Share |

Content about De Heimanshof

mei 23, 2018

Op 3 juni 2018 opent ’s middags om 1 uur De Heimanshof in Hoofddorp haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.....

HOOFDDORP - Op 3 juni 2018 opent om 13:00 uur De Heimanshof haar poorten voor het jaarlijks terugkerende Lentefestival.
Op het programma staat een rondleiding door een van de natuurgidsen langs de tientallen biotopen met vele honderden soorten wilde planten.

Verder zijn er onder meer twee leerzame speurtochten en een expositie en workshop over botanisch tekenen in de bibliotheek.
In de struintuin worden pizza’s gebakken in de houtgestookte leemoven en zijn er voor de kinderen tal van activiteiten.
Rond half 6 gaat het hek weer dicht.
 

mei 22, 2018

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.......

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.

In onze gemeente doet De Heimanshof in Hoofddorp mee. Zaterdag 26 en zondag 26 mei zijn bezoekers tussen 1 en 5 uur gratis welkom om een kijkje te nemen bij onder meer de kassen, de akkers, de kruidentuin, de bijenkasten en de onderwater ontdekwereld.

Met het Fête de la nature wordt aandacht gevraagd voor de natuur die volgens de initiatiefnemers in deze periode bovendien op haar mooist is.
 

mei 21, 2018

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.......

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.

De opbrengst van deze collecte gaat voor de helft naar de organisatie en voor de andere helft naar andere Oranjefonds projecten in Noord-Holland.

Namens de Heimanshof gaan de GreenTeens – een groep jongeren met hart voor de natuur – collecteren. Zij worden vergezeld door andere Heimanshoffers, om als vereniging de hoogste opbrengst van Nederland te realiseren.

mei 8, 2018

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten........

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten.

Uit een onderzoek in Duitsland blijkt dat sinds 1989 het aantal vliegende insecten met ruim 75 procent is afgenomen.

Gelden die cijfers ook in Nederland en voor alle soorten insecten? Wat zijn de gevolgen van die terugloop? En wat kunnen we doen om die teruggang tegen te gaan?

april 3, 2018

Woensdag 11 april wordt het Struintuinseizoen in De Heimanshof in Hoofddorp geopend. De Struintuin is een natuurontdektuin waar kinderen spelenderwijs de natuur en hun grenzen leren verkennen.......

Woensdag 11 april wordt het Struintuinseizoen in De Heimanshof in Hoofddorp geopend. De Struintuin is een natuurontdektuin waar kinderen spelenderwijs de natuur en hun grenzen leren verkennen.

De opening is om 15.00 uur op de Wieger Bruinlaan 7 in Hoofddorp met een spelletjes- en activiteitenprogramma en de onthulling van de nieuwe 11 meter hoge totempaal.

De totempaal is versierd met wensen van kinderen en vrijwilligers van de vereniging zoals ‘Delen is beleven’, ‘Let nature be your teacher’ en ‘Liever moe dan lui’.

april 2, 2018

Dinsdag 17 april start een basiscursus determineren van planten op De Heimanshof in Hoofddorp. In de cursus wordt geleerd een plant op naam te brengen en te kijken naar de belangrijkste kenmerken van een plant.......

Dinsdag 17 april start een basiscursus determineren van planten op De Heimanshof in Hoofddorp. In de cursus wordt geleerd een plant op naam te brengen en te kijken naar de belangrijkste kenmerken van een plant.

Cursisten kunnen met die kennis de belangrijkste plantenfamilies onderscheiden en weten van veel planten in welke familie ze thuishoren.

De cursusdata zijn dinsdag 17 april, 1 mei, 15 mei en 29 mei van 19.30 tot 22.00 uur. Locatie: de Kijkdoos van De Heimanshof, Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.

maart 20, 2018

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.......

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren.

De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider en kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken.

Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen.

maart 6, 2018

Op 9 en 10 maart is het weer NLDoet. Bij de Heimanshof in Hoofddorp kun je op vrijdag 9 maart meehelpen met een divers pakket aan werkzaamheden, en er wordt gezorgd voor soep en vlaai als ‘extra brandstof’.....

Op 9 en 10 maart is het weer NLDoet. Bij de Heimanshof in Hoofddorp kun je op vrijdag 9 maart meehelpen met een divers pakket aan werkzaamheden, en er wordt gezorgd voor soep en vlaai als ‘extra brandstof’.

Op de Heimanshof kun je meehelpen met wilgen knotten, het opknappen van de beheerderskamer, bordjes maken voor aan de nieuwe totempaal, insectenhotels vogelkastjes bouwen en nog veel meer.

Op zaterdag 10 maart kun je meehelpen bij projecten van onze samen­werk­ingspart­ner Sticht­ing M.E.E.RGroen, de samenwerkingspartner van de Heimanshof.

februari 13, 2018

IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft in drie avonden en drie excursies een blik op het natuurlijke deel van Haarlemmermeer......

IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft in drie avonden en drie excursies een blik op het natuurlijke deel van Haarlemmermeer.

De Haarlemmermeerpolder bestaat uit meer dan wegen, huizen en een vliegveld.

Het natuurlijke Haarlemmermeer is te vinden op en langs akkers, parken, tuinen, plassen en sloten.

Over dat natuurlijke deel van onze leefomgeving gaat deze cursus.

De cursus vindt plaats aan de Prins Hendriklaan 33 in Hoofddorp.
De avonden zijn op 14 maart, 11 april en 16 mei.

januari 5, 2018

Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof in Hoofddorp veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen.....

HOOFDDORP - Ook in de wintermaanden is er in De Heimanshof veel te zien en te beleven, zowel buiten in de heemtuin aan de Wieger Bruinlaan als in de kassen. Hier staan juist nu veel mediterane en tropische planten in bloei.
Dat alles kan op zondag 7 januari bezichtigd worden, tijdens een winterwandeling, die ’s middag om 2 uur begint.

Vanaf half 4 staan in de Kijkdoos voor de bezoekers warme en koude drankjes klaar om met elkaar te toosten. Dan zal ook de win¬naar van de vier-seizoenenfotowedstrijd van 2017 bek¬end wor¬den gemaakt.

december 28, 2017

Zondagmiddag 7 januari wordt in de Heimanshof om twee uur de winterwandeling gehouden.......

HOOFDDORP - Zondagmiddag 7 januari wordt in de Heimanshof om twee uur de winterwandeling gehouden. Mede door het warme weer is er ook in de wintermaanden in De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan veel te zien en te beleven. Aansluitend is er gelegenheid elkaar het beste te wensen voor nieuwe jaar. Iedereen die iets met De Heimanshof of de natuur in Haarlemmermeer heeft is van harte welkom. Tijdens de receptie wordt de winnaar van de 4 seizoenenfotowedstrijd bekend gemaakt.

september 23, 2017

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.......

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.

Gezocht wordt naar mensen die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen, koffie, thee en limonade willen schenken, bezoekers enthousiast willen maken voor de tuin en de vereniging en daarnaast toezicht willen houden.

Gastheren en –vrouwen in de dop hoeven geen groene vingers te hebben, wel enige affiniteit met groen.

augustus 15, 2017

Bij kruidenthee is het is niet altijd duidelijk welke soort voor iemand geschikt is. Het hangt af van hoe men zich voelt, maar ook van het seizoen en wat voorhanden is.......

HOOFDDORP - De Heimanshof in Hoofddorp organiseert een workshop over kruidenthee op donderdag 17 augustus.

Bij kruidenthee is het is niet altijd duidelijk welke soort voor iemand geschikt is.
Het hangt af van hoe men zich voelt, maar ook van het seizoen en wat voorhanden is.

Tijdens de workshop van 14.00 tot 16.00 uur worden acht soorten kruidenthee gemaakt en geproefd. Linda Smilde vertelt daarbij hoe deze theesoorten worden gebruikt in China.

juli 4, 2017

Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp.

De toevoeging “Buitengewoon” heeft alles te maken met de locatie en het karakter van deze heemtuin met buitengewone bloemen, planten en dieren.

Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers gratis meedoen aan onthullingen, rondleidingen, workshops en andere verrassende activiteiten voor jong en oud.

Verder is er een plantenmarkt met een koffie- en theehoek en een speciaal kinderprogramma van de Struinkids.
 

juni 28, 2017

Deze woensdagavond is er in De Heimanshof in Hoofddorp een speciale avondrondleiding voor de sponsoren van het nieuwe bomenpad.......

HOOFDORP – Deze woensdagavond is er in De Heimanshof in Hoofddorp een speciale avondrondleiding voor de sponsoren van het nieuwe bomenpad.

Om het nieuwe hangende bomenpad te kunnen renoveren is nu in totaal 22.500 euro beschikbaar.

Daarbij is 12.500 euro is bijeengebracht met de actie “Help onze kids de boom in” terwijl de Heemtuin zelf een bedrag van 10.000 euro heeft kunnen sparen.

De avondwandeling in de in volle bloei staande Heemtuin is van 19.30 tot 21.00 uur.
 

juni 12, 2017

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp ondersteunt de landelijke actie “Taxus voor Hoop”.

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof.

Het gaat hierbij alleen om de jonge eenjarige scheuten van de struik waarvan het medicijn tegen kanker Taxol gemaakt kan worden.

De Heimanshof wil met het inzamelen van deze grondstof voor dit medicijn, mensen met kanker helpen in hun strijd tegen deze ziekte.
 

mei 17, 2017

Zo wordt er voor de 21ste keer een cursus pesto maken van ingrediënten uit het wild gegeven en kan meedoen aan het Fête de la Nature waarbij men een rondleiding in de heemtuin krijgt......

HOOFDDORP - In het weekend van 20 en 21 mei is het dubbel feest bij De Heimanshof in Hoofddorp.

Zo wordt er voor de 21ste keer een cursus pesto maken van ingrediënten uit het wild gegeven en kan meedoen aan het Fête de la Nature waarbij men een rondleiding in de heemtuin krijgt.

Fête de la Nature is omgaan met de natuur dat een jaar of 4 geleden uit Frankrijk is komen overwaaien.

Voor aanmelding of meer informatie kan men mailen met Jeroen Warmerdam via: j.b.warmerdam@quicknet.nl
 

april 8, 2017

De Heimanshof in Hoofddorp heeft voldoende geld kunnen ophalen om een nieuw hangend bomenpad te kunnen realiseren.....

HOOFDDORP – De Heimanshof in Hoofddorp heeft voldoende geld kunnen ophalen om een nieuw hangend bomenpad te kunnen realiseren.

Met onder andere de crowdfundingactie ‘Help onze kids de boom in’ heeft men nu ruim 3.000 euro opgehaald.

De gemeente Haarlemmermeer legde daar 2.500 euro bovenop, zodat De Heimanshof nu genoeg geld heeft voor een nieuw bomenpad.

Het oude bomenpad was destijds door de gemeente afgekeurd, omdat het niet aan alle veiligheidseisen zou voldoen.

maart 29, 2017

Met de crowdfundingsactie “Help onze kids de boom in” heeft De Heimanshof is nu al bijna 5000 euro opgehaald......

HOOFDDORP – Met de crowdfundingsactie “Help onze kids de boom in” heeft De Heimanshof is nu al bijna 5000 euro opgehaald.

Met deze actie wil men geld ophalen voor een veilig hangend loop- en klimpad tussen de bomen

Met deze tussenstand komt deze actie nu ook in aanmerking voor een bonus van de gemeente van 2.500 euro via het project Nieuwe Pioniers.

Nieuwe Pioniers is een platform voor inwoners en organisaties in Haarlemmermeer waarmee men bekendheid kan geven aan een project en de crowdfunding die daarbij nodig is.
 

maart 15, 2017

Aanstaande zaterdag zal bij De Heimanshof in Hoofddorp de jaarlijkse boomweggeefactie worden gehouden.......

HOOFDDORP – Aanstaande zaterdag zal bij De Heimanshof in Hoofddorp de jaarlijkse boomweggeefactie worden gehouden.

Deze actie vindt plaats in aanloop van de Nationale Boomplantdag van woensdag 22 maart.

De Heimanshof houdt deze boomweggeefactie samen met Stichting MEERGroen om de nieuwe aanplant van bomen en struiken in de gemeente Haarlemmermeer te stimuleren.

Voor belangstellenden die hun tuin willen vergroenen staan zo’n 25.000 boompjes klaar.

maart 8, 2017

22 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen bij De Heimanshof in Hoofddorp weer van start. Kinderen leren hierbij spelenderwijs hoe zij zelf groenten moeten inzaaien, planten, verzorgen en oogsten......

HOOFDDORP - Woensdag 22 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen bij De Heimanshof in Hoofddorp weer van start.

Kinderen leren hierbij spelenderwijs hoe zij zelf groenten moeten inzaaien, planten, verzorgen en oogsten.

Verder gaan zij op onderzoek uit om te ontdekken hoe alles groeit, hoe vogels leven wat er allemaal in de sloot zit.

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids waarbij ze onder begeleiding de natuur ingaan en mogen tuinieren in hun eigen tuintje op De Heimanshof.
 

februari 24, 2017

De Heimanshof in Hoofddorp heeft druivenpergola’s en een aantal boomgaarden met zowel jonge als oude fruitbomen.....

HOOFDDORP - De Heimanshof aan de Wieger Bruinlaan heeft druivenpergola’s en een aantal boomgaarden met zowel jonge als oude fruitbomen.

Een boomgaard heeft onderhoud nodig.
Op zondag 5 maart kun je op de heemtuin de basisregels van het snoeien van fruitbomen en druiven leren.

Wie zich “geknipt” voelt voor dit werk, kan vanaf half 11 meedoen aan de snoeicursus onder leiding van docenten Franke van der Laan en Jeroen Warmerdam.

februari 17, 2017

Op zaterdag 25 februari kunnen kinderen van 6 tot 11 jaar natuurgeheimen ontdekken, samen met Ninja. 

HOOFDDORP - Op zaterdag 25 februari kunnen kinderen van 6 tot 11 jaar natuurgeheimen ontdekken, samen met Ninja.

Het Ninja-avontuur wordt georganiseerd door Masha van der Heijde, die bij voldoende belangstelling een vaste Ninja-club op De Heimanshof wil starten. Masha is schrijfster van het boek ‘Ik de Ninja’.

Het Ninja-avontuur begint ’s middags om 2 uur en duurt 4 uur.
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.
De uiterste aanmelddatum is zondag 19 februari; kijk hiervoor op de website van De Heimanshof.
 

januari 10, 2017

De Heimanshof gaat een cursus ontwikkelen over natuurtuinen..... 

HOOFDDORP - De Heimanshof gaat een cursus ontwikkelen over natuurtuinen.

De heemtuin wil hiermee op deskundige wijze laten zien hoe er natuurvriendelijk kan worden gewerkt in de tuin

Ze leren hoe tuinen omgetoverd kunnen worden tot natuurtuinen.

De Heimanshof laat in de cursus zien dat het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen niet nodig is.

Er wordt veel aandacht gegeven aan de samenhang tussen mens, flora en fauna.

Op dinsdag 14 maart start de cursus van drie dagen.