MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Cruquius

december 17, 2018

Op het terrein van epileptisch centrum Sein in Cruquius, waar woonwijk Wickevoort gaat komen, zijn woensdag de voorbereidende grondwerkzaamheden begonnen......

Op het terrein van epileptisch centrum Sein in Cruquius, waar woonwijk Wickevoort gaat komen, zijn woensdag de voorbereidende grondwerkzaamheden begonnen.
Omwonenden zijn daarvan geschrokken, omdat zij op diezelfde dag hun bezwaren tegen de bouwplannen bij de Raad van State in Den Haag toelichtten. De bewoners trokken ook aan de bel bij de Omgevingsdienst Noordzeekanaal.
Die heeft echter vastgesteld dat afgraven van de niet-verontreinigde grond zonder vergunning is toegestaan. Voor de illegale bomenkap is wel proces-verbaal opgemaakt.
 

december 6, 2018

In het Cruquius Museum worden in de kerstvakantie weer vier stoompractica gegeven......

In het Cruquius Museum worden in de kerstvakantie weer vier stoompractica gegeven. Kinderen vanaf zes jaar kunnen te weten komen hoe een stoommachine werkt en het zelf uitproberen. Iedereen kan onder deskundige begeleiding een eigen model stoommachientje in beweging brengen met water, vuur en brandstof. Na het stoompracticum is de grote machine van Gemaal De Cruquius in beweging te zien. De kosten bestaan uit de entree tot het museum en 1,50 euro per kind voor de brandstof van het stoompracticum.

november 30, 2018

De Cruquiusbrug richting Heemstede gaat in 2021/2022 vervangen worden......

De Cruquiusbrug richting Heemstede gaat in 2021/2022 vervangen worden.

De verouderde brug uit 1932 gaat vervangen worden door een energiezuinige brug die geen onderhoud nodig heeft.

Omdat de brug breder zal worden, hebben fietsers en voetgangers straks meer ruimte. Het verkeer op de N201 zal daardoor beter doorstromen.

Provincie Noord-Holland wil graag dat bewoners, bedrijven en gebruikers meedenken over het ontwerp van de nieuwe brug.

Tot en met zondag 9 december is het mogelijk suggesties in te dienen via www.cruquiusbrug.nl.
 

november 21, 2018

De winnaars van de kleurplaatwedstrijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november zijn bekend.....

De winnaars van de kleurplaatwedstrijd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november zijn bekend. Voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft Isis van basisschool St. Adalbertus in Spaarnwoude de eerste prijs in de wacht gesleept. In Haarlemmermeer is gewonnen door Nuray van basisschool De Caleidoscoop in Hoofddorp. De kleurplaten van de Waterlelie uit Cruquius kregen een eervolle vermelding.

november 1, 2018

Op zaterdag 10 november geven Joachim Eijlander, Godfried Hoogeveen en Kalle de Bie in het Cruquius Museum een estafetteconcert met 3 cello’s.......

Op zaterdag 10 november geven Joachim Eijlander, Godfried Hoogeveen en Kalle de Bie in het Cruquius Museum een estafetteconcert met 3 cello’s. De drie cellisten willen met de bezoekers hun passie voor de cello delen. Zij worden begeleid door pianiste Anastasia Safonova. Naast werken van Debussy, Rachmaninov en  Shostakovich zullen zij de bijzondere uitvoering van het requiem voor 3 cello’s van David Popper, de Boheemse cellist en componist ten gehore brengen.

oktober 12, 2018

Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 2 november 2018 zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de Cruquiusbrug......

Van maandag 22 oktober tot en met vrijdag 2 november 2018 zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de Cruquiusbrug.

De Bennebroekerdijk en de Cruquiusdijk worden vanaf de N201 afgesloten voor al het wegverkeer, waardoor men rekening moet houden met omleidingen.

Het verkeer zal in beide richtingen over de westelijke brug worden geleid. Om de doorstroming op de N201 zo optimaal mogelijk te houden, wordt het verkeer geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de twee draagtorens van de brug.
 

september 25, 2018

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober, geeft Michiel Roscam Abbing een lezing over ‘Geen plastic in ons water’......

Tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober, geeft Michiel Roscam Abbing een lezing over ‘Geen plastic in ons water’.

Michiel is van de Plastic Soup Foundation en vertelt op zaterdag 7 oktober in het Cruquius Museum in Cruquius over de oorzaken en mogelijke oplossingen van vervuiling door plastic.

De gratis presentatie in de Waterschapszaal, geschikt voor jong en oud, duurt van half 4 tot 5 uur ’s middags.

De missie van de Plastic Soup Foundation is “Geen plastic afval in ons water”.

september 7, 2018

Een inwoner van Cruquius is onlangs verrast met het nieuws dat hij in de trekking van de BankGiro Loterij tienduizend euro heeft gewonnen.....

CRUQUIUS - Een inwoner van Cruquius is onlangs verrast met het nieuws dat hij in de trekking van de BankGiro Loterij tienduizend euro heeft gewonnen.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland: niet alleen deelnemers winnen, ook tal van culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.

Met de helft van ieder lot dragen de ruim 600.000 BankGiro Loterij-deelnemers maandelijks bij aan cultuur in Nederland. Hierdoor kon de Loterij in 2018 ruim 74,8 miljoen euro verdelen onder 78 culturele organisaties.
  

juli 26, 2018

Nu de gemeenteraad een extra bijdrage aan het nieuwe Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft goedgekeurd, gaat het museum zich na een lange periode van intensieve fondsenwerving vanaf het najaar richten op de uitvoering van de plannen.........

Nu de gemeenteraad een extra bijdrage aan het nieuwe Haarlemmermeermuseum De Cruquius heeft goedgekeurd, gaat het museum zich na een lange periode van intensieve fondsenwerving vanaf het najaar richten op de uitvoering van de plannen. De bouw start met aanpassingen van de Waterschapszaal. Voor de nieuwbouw wordt een plan van aanpak gemaakt om te komen tot het eerste circulaire museum ter wereld. Lokale bedrijven worden betrokken bij de uitvoering. Voor de inrichting van het nieuwe museum loopt de fondsenwerving nog door.

juli 25, 2018

De gemeenteraad is afgelopen week unaniem akkoord gegaan met het voorstel om Haarlemmermeermuseum De Cruquius in Cruquius met een miljoen euro extra te steunen.....

HOOFDDORP - De gemeenteraad is afgelopen week unaniem akkoord gegaan met het voorstel om Haarlemmermeermuseum De Cruquius in Cruquius met een miljoen euro extra te steunen om de ver- en nieuwbouwplannen te kunnen realiseren. Het miljoen komt bovenop de twee miljoen die de raad al eerder beschikbaar stelde.

Het plan is om het Cruquiusmuseum en het Haarlemmermeermuseum samen onder te brengen op de locatie van het stoomgemaal. Daarmee zou de hele geschiedenis van Haarlemmermeer op één plek getoond en verteld kunnen worden.

juli 24, 2018

Buurtvereniging Cruquius vindt dat de gemeente Haarlemmermeer de verkeersstromen van en naar Heemstede beter moet regelen.......

Buurtvereniging Cruquius vindt dat de gemeente Haarlemmermeer de verkeersstromen van en naar Heemstede beter moet regelen.

Voorzitter Henny van Zon zegt in een interview het Haarlems Dagblad, dat het verkeer op de N201 richting Heemstede in de avondspits nu al twee uur vast staat.

Volgens haar wordt het er, door de ambitieuze bouwplannen van Haarlemmermeer alleen maar slechter op.

Ze doelt onder meer op de wijk Wickevoort op het Sein-terrein. De buurtvereniging pleit voor een verbindingsweg tussen Cruquius en de Drie Merenweg om de N201 te ontlasten.

juli 12, 2018

De Vijfhuizense hovenier Jan Agterhof heeft dinsdag tijdens een spoedprocedure aan de Raad van State gevraagd om onmiddellijke stillegging van het plan om 1.000 woningen op landgoed Wickevoort in Cruquius te bouwen.....

CRUQUIUS/DEN HAAG  -  De Vijfhuizense hovenier Jan Agterhof heeft dinsdag tijdens een spoedprocedure aan de Raad van State gevraagd om onmiddellijke stillegging van het plan om 1.000 woningen op landgoed Wickevoort in Cruquius te bouwen.

Niet om de woningbouw tegen te houden, zo laat de woordvoerder van de hovenier in het Haarlems Dagblad weten, maar om eerst een oplossing voor de verkeersproblemen te zoeken.

juni 16, 2018

Het Duitse familiebedrijf Bauhaus wil aan de woonboulevard in Cruquius een enorme bouwmarkt vestigen voor particulieren en ondernemers.....

Het Duitse familiebedrijf Bauhaus wil aan de woonboulevard in Cruquius een enorme bouwmarkt vestigen voor particulieren en ondernemers. Er komt ook een drive-in-gedeelte, een tuincentrum en parkeergelegenheid voor 387 auto’s.

Het concept is dat er alle bouwmaterialen verkrijgbaar zijn, desgewenst met de arbeid erbij geleverd, waarvoor lokale vakmensen worden ingehuurd.

mei 26, 2018

De sociale onderneming Paswerk in Cruquius doet de assemblage van watertapapparaten. Deze apparaten zijn ontwikkeld door het Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland (PWN) met als doel om in publieke instellingen, zoals scholen, de consumptie van kraanwater te bevorderen.....

De sociale onderneming Paswerk in Cruquius doet de assemblage van watertapapparaten.

Deze apparaten zijn ontwikkeld door het Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland (PWN) met als doel om in publieke instellingen, zoals scholen, de consumptie van kraanwater te bevorderen.

In de regio Noord-Holland zijn 200 watertapapparaten geïnstalleerd.

Na PWN hebben nu ook de waterbedrijven WML (Limburg), Brabantwater (Noord-Brabant) en Waternet (Amsterdam) stappen gezet met het uitrollen van dit kraanwatersysteem.

mei 18, 2018

Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer…..  

CRUQUIUS - Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer.
Vanaf half 8 ’s avonds is Mighty Mike bij de Keukenconcurrent in Cruquius aanwezig als veilingmeester, om voor het goede doel geld in te zamelen. De totale opbrengst komt ten goede van het kattenverblijf van Dierenopvang Haarlemmermeer.

mei 17, 2018

Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren..........

CRUQUIUS - Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren.  De medewerkers van Paswerk hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar beschikken over passende competenties voor heel veel functies. Het inschakelen van medewerkers op basis van detachering biedt de werkgevers tal van voordelen en combineert effectieve personeelsinzet met sociale werkgelegenheid.

mei 10, 2018

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer.........

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer. De tentoonstelling in het Cruquiusmuseum is ontwikkeld in het kader van de bewustwordingscampagne Haarlemmermeerwaterproof en omvat zes panelen over de uitdagingen die we in de polder hebben met (overtollig) water. Gemalen en riolen hebben moeite om heftige regenbuien en het grondwater goed te verwerken.

mei 2, 2018

Zo zijn er op 2, 3 en 4 mei stoompracticums in Cruquius Museum en zijn er speciale kinderrondleidingen in zowel Cruquius- als Historisch Museum........

In de meivakantie zijn er extra activiteiten in Cruquius Museum en Historisch Museum.

Zo zijn er op 2, 3 en 4 mei stoompracticums in Cruquius Museum en zijn er speciale kinderrondleidingen in zowel Cruquius- als Historisch Museum.

Verder is er het Polderpracticum bij Cruquius Museum op 12 en 13 mei en natuurlijk op elke zondagmiddag Living History in Cruquius.

Voor al deze activiteiten geldt: aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.

Alle informatie over activiteiten, openingstijden en routebeschrijving staan op haarlemmermeermuseum.nl.
 

maart 30, 2018

Bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg N205 zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt,,,,,

CRUQUIUS - Bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg N205 zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt.

Een man, vrouw en een klein kind reden in een personenwagen in de richting van Haarlem toen ter hoogte van de N201 de bestuurster de macht over het stuur verloor en tegen een lichtmast botste.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en het traumateam uit Rotterdam, kwamen hulp bieden. De vrouw en het kindje werden direct opgevangen in een ambulance, terwijl de brandweer de man uit de auto moest bevrijden.

maart 30, 2018

Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam in Den Haag.....

CRUQUIUS/DEN HAAG - Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam. Het attractiepark is begonnen aan de bouw van een replica van het Cruquiusgemaal.
Het historische gemaal wordt op de helft van de ware grootte nagebouwd, compleet met zes bewegende balansarmen.
Het gemaal wordt de vijfde indoorattractie van de miniatuurstad en biedt bezoekers een interactieve show over de drooglegging van het Haarlemmermeer.

maart 27, 2018

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’........

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’.

Living History voorstellingen in Cruquius Museum zijn ‘theatrale rondleidingen’ door het museum.

Tijdens de voorstelling nemen Nicolaus Cruquius, landmeter en waterbouwkundig plannenmaker, en zijn entourage van assistente, stoker en koffielezende dame het publiek via het verhaal, mee door het museum.

maart 27, 2018

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera......

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera.

 Deze unieke fototechniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen.

Bewegende elementen zoals bomen en wolken vervagen door de lange belichtingstijden.

Eén van de foto’s toont de stoommachine van het Cruquius gemaal.

maart 22, 2018

Dit weekend is het Lente Fun op Boulevard Cruquius.....

CRUQUIUS – Dit weekend is het Lente Fun op Boulevard Cruquius. Het plein komt vol te staan met (kermis)attracties voor plezier voor jong & oud. Een zweefmolen, de draaiende theekopjes, een springkussen en de bungeejump. Vanaf een terras kan men kijken naar al dit plezier of genieten van een versnapering van de Foodtruck. Een discjockey zorgt voor zomerse deuntjes om het plezier compleet te maken. De Lente Fun is gratis voor iedereen op Boulevard Cruquius. 

maart 15, 2018

In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd......

CRUQUIUS – In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd.Zangeres Karin Strobos, acteur Sieger Slooten en pianist Thomas Beijer staken de koppen bij elkaar om het op de buitenlandse podia dikwijls uitgevoerde concert in Nederland meer bekendheid te geven. De Legende van Die Schöne Magelone voert terug op de sprookjes van Duizend en één Nacht en werd door Brahms in liedvorm op muziek gezet. Het concert begint om kwart over acht, kaarten zijn te bestellen via www.cruquiusconcerten.nl.