MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Christenunie-SGP

augustus 27, 2018

Rondslingerend vuil is een van de grootste ergernissen van inwoners van Haarlemmermeer......

Rondslingerend vuil is een van de grootste ergernissen van inwoners van Haarlemmermeer.

Enthousiaste leden van de ChristenUnie-SGP hebben daarom afgelopen donderdag afval opgeruimd bij de Toolenburger Plas in Hoofddorp.

De partij heeft gemerkt dat er vooral in de zomermaanden veel vuilnis in het recreatiegebied wordt achtergelaten.

De ‘opbrengst’ van deze avond was zo’n zes goed gevulde vuilniszakken.

juni 30, 2018

De gemeenteraad heeft ingestemd met een door de ChristenUnie/SGP ingediende motie om terughoudend te zijn bij het faciliteren van zonneparken op vruchtbare agrarische grond.......

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft ingestemd met een door de ChristenUnie/SGP ingediende motie om terughoudend te zijn bij het faciliteren van zonneparken op vruchtbare agrarische grond, terwijl er nog volop ruimte is op daken van woningen en bedrijfsgebouwen.

De motie roept verder op om initiatieven te ontwikkelen naar particulieren om meer zonnepanelen te plaatsen.

Bij bedrijfsdaken wordt een streefcijfer van vijftig procent dekking met zonnepanelen genoemd binnen vijf jaar.
 

februari 12, 2018

Koos de Vries is door de leden van de ChristenUnie als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar.......

Koos de Vries is door de leden van de ChristenUnie als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in november van dit jaar.

De ChristenUnie en de SGP hebben al een aantal jaar een gezamenlijke lijst.

Arjo van Bezooijen is op dit moment de fractievoorzitter van de partij, maar hij heeft aangegeven dat dit zijn laatste termijn is.

De Vries is op dit moment fractie-assistent voor de partij.

juli 4, 2017

Volgens ChristenUnie/SGP-raadslid Arjo van Bezooijen is de zogenaamde “adoptierotonde” bij de kruising IJweg-Lisserweg een rommeltje.....

HOOFDDORP - Volgens ChristenUnie/SGP-raadslid Arjo van Bezooijen is de zogenaamde “adoptierotonde” bij de kruising IJweg-Lisserweg een rommeltje.

Bedrijven kunnen in Haarlemmermeer een rotonde adopteren en moeten deze dan inrichten en onderhouden.
Als tegenprestatie mogen ze dan reclameborden op de rotonde plaatsen.

Van Bezooijen vindt de rotonde op de IJweg-Lisserweg echter antireclame voor de gemeente en heeft wethouder Marjolein Steffens hierover vragen gesteld.

juni 14, 2017

Gemeenteraadslid Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP heeft burgemeester Weterings om een overzicht van de Luilak-overlast gevraagd......

HOOFDDORP – Gemeenteraadslid Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP heeft burgemeester Weterings om een overzicht van de Luilak-overlast gevraagd.

De gemeenteraad wilde eerder een verbod op het vervoer van eieren en boter tijdens de Luilak uit de Algemene Plaatselijke Verordening schrappen, maar zag daar op verzoek van de burgemeester van af.

Bij de vorige Luilakviering in Nieuw-Vennep zijn door de politie eieren in beslag genomen om te voorkomen dat tegen ramen gegooid zouden worden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 13, 2016

De fractie van de ChristenUnie-SGP heeft woensdag bij het college van burgemeester en wethouders een gevaarlijke situatie gemeld in winkelcentrum De Vier Meren in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De fractie van de ChristenUnie-SGP heeft woensdag bij het college van burgemeester en wethouders een gevaarlijke situatie gemeld in winkelcentrum De Vier Meren in Hoofddorp.

Fractie-assistent Koos de Vries geeft hierbij te kennen dat de nooduitgang naast kledingzaak Mango geblokkeerd is en heeft het college hierover schriftelijke vragen gesteld.

Volgens De Vries staat de nooduitgang naast de kledingwinkel duidelijk als zodanig aangegeven, maar blijkt deze nooduitgang onbruikbaar.

maart 31, 2016

Veilig Thuis Kennemerland heeft geen wachtlijsten meer..... 

HOOFDDORP – Veilig Thuis Kennemerland heeft geen wachtlijsten meer.

Alle dringende zaken worden onmiddellijk opgepakt.

De ChristenUnie-SGP heeft daar onlangs vragen over gesteld aan de organisatie voor huiselijke geweld en kindermishandeling Haarlemmermeer.

In het najaar van vorig jaar constateerden inspecties nog wachtlijsten, deze zijn per eind januari 2016 verdwenen.

Op dit moment worden alle urgente zaken binnen vijf werkdagen behandeld en hebben zij van al hun cliënten een actueel beeld van hun veiligheid, meldt Veilig Thuis Kennemerland.

maart 18, 2016

Fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP zegt zich zorgen te maken over de wachtlijsten bij Veilig Thuis als regionale organisatie ter bestrijding van kindermishandeling..........

HOOFDDORP – Fractievoorzitter Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP zegt zich zorgen te maken over de wachtlijsten bij Veilig Thuis als regionale organisatie ter bestrijding van kindermishandeling.

Uit recent onderzoek van de inspectie jeugdzorg blijkt dat Veilig Thuis na een melding van kindermishandeling soms te laat in actie komt en onderzoeken niet binnen de gestelde termijn worden afgerond.

Om de situatie in Haarlemmermeer te achterhalen wil Bezooijen van het college van B en W weten hoe de situatie hier is.

december 22, 2015

De adviezen en het uiteindelijke businessplan van de stichting ETO inzake het honkbalcomplex hebben de gemeente Haarlemmermeer 55.000 euro gekost.

De adviezen en het uiteindelijke businessplan van de stichting ETO inzake het honkbalcomplex hebben de gemeente Haarlemmermeer 55.000 euro gekost.

Op verzoek van de gemeente traden er eerder dit jaar drie deskundigen toe tot het bestuur van ETO.

Opzet was het tegengaan van de penibele financiële situatie van de beheerder van het honkbalstadion.

Uit beantwoording van schriftelijke vragen van de ChristenUnie-SGP bleek het hoge bedrag dat de drie extra bestuurders voor hun taak had gedeclareerd.
 

Bron: HC Nieuws

maart 14, 2015

Fractieassistent Koos de Vries van de ChristenUnie-SGP heeft donderdag tijden de raadsvergadering aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie bij de Kruisweg in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Fractieassistent Koos de Vries van de ChristenUnie-SGP heeft donderdag tijden de raadsvergadering aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie bij de Kruisweg in Hoofddorp.

De parallelweg van de Kruisweg, tussen de Nieuweweg en de Beijerinkstraat, zit namelijk vol met diepe gaten waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De Vries ondervond onlangs zelf dat hij in één klap stilstond toen hij met zijn voertuig op een gat stuitte.
 

maart 4, 2015

Voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart staan drie Haarlemmermeerders op de kandidatenlijst van Christenunie-SGP.....  

HOOFDDORP – Voor de verkiezingen van Provinciale Staten op 18 maart staan drie Haarlemmermeerders op de kandidatenlijst van Christenunie-SGP.  Daarbij staat Klaas-Jan Knol op de vijfde plaats, de heer Gerrit van der Spoel op de veertiende plaats en staat gemeenteraadslid Arjo van Bezooijen op nummer veertig. De Christenunie-SGP bezet momenteel één zetel in de Provinciale Staten van Noord-Holland en heeft deze provincie een vrij stabiele aanhang.

januari 28, 2015

Uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Arjo van Bezooijen heeft gesteld aan het college van B & W, blijkt dat de ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad ertegen is dat de gemeente een proefproces uitlokt over de regulering van wietteelt......

HOOFDDORP – Uit schriftelijke vragen die fractievoorzitter Arjo van Bezooijen heeft gesteld aan het college van B & W, blijkt dat de ChristenUnie-SGP in de gemeenteraad ertegen is dat de gemeente een proefproces uitlokt over de regulering van wietteelt.

Burgemeester Theo Weterings behoort tot een groep Nederlandse burgemeesters die het softdrugsbeleid wil wijzigen.

De teelt van hennep zou volgens Weterings legaal moeten worden, waardoor criminelen dan het nakijken hebben.

april 10, 2014

Raadslid Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP wil van het College weten hoeveel softdrugs er momenteel in de gemeente op straat wordt verhandeld.....

HOOFDDORP- Raadslid Arjo van Bezooijen van de Christenunie-SGP wil van het College weten hoeveel softdrugs er momenteel in de gemeente op straat wordt verhandeld.

Van Bezooijen vraagt dit met het oog op de mogelijke sluiting van coffeeshop Superfly aan de Kruisweg in Hoofddorp.

Ook wil hij voortaan van het College van B en W een paar keer per jaar informatie krijgen over de straathandel in softdrugs.

Verder vraagt Van Bezooijen zich af of het niet beter is om alle coffeeshops te sluiten daar legalisering niet mogelijk lijkt.

maart 4, 2014

Als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt op MeerRadio van 3 t/m 18 maart is iedere werkdag van 6 tot 7 uur ’s avonds MeerMagazine Vragenuur uitgezonden. Arjo van Bezooijen van Christenunie-SGP is de eerste gast…..

Als aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt op MeerRadio van 3 t/m 18 maart is iedere werkdag van 6 tot 7 uur ’s avonds MeerMagazine Vragenuur uitgezonden.

In dit programma kunnen luisteraars vragen stellen aan Haarlemmermeerse politici.

Iedere uitzending zal Wim Brik aan de aanwezige politicus deze vragen voorleggen en hem/haar interviewen over de verkiezingscampagne.

Arjo van Bezooijen van Christenunie-SGP is de eerste gast.