MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45

april 3, 2018

Zaterdag 14 april vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 de primeur plaats van de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’......

Zaterdag 14 april vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 de primeur plaats van de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’.

Deze lezing gaat over een dag uit het leven van een Amerikaanse bommenwerperbemanning in de Tweede Wereldoorlog.

De presentatie wordt verzorgd door Erwin de Mooij. Hij vertelt over de dag van een bombardementsmissie in september 1944.

Die dag begint in de vroege ochtenduren wanneer de bemanning wordt gewekt en eindigt in volledige uitrusting. Van ondergoed naar flight gear; de volledige uitrusting.

maart 14, 2018

Zaterdag 24 maart zal er in het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 de lezing ‘Target for tonight’ gegeven worden........

Zaterdag 24 maart zal er in het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 de lezing ‘Target for tonight’ gegeven worden.

De lezing gaat over een nachtvlucht met een Lancaster bommenwerper door Theresia Kloosterboer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog passeerden duizenden geallieerde bommenwerpers ons land op weg naar hun doelen in Duitsland.

De ervaringen van een inmiddels 96-jarige “bommenrichter” vormen de basis voor deze lezing.

februari 27, 2018

Op zaterdag 3 maart houdt het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 de jaarlijkse Spitfiredag......

Op zaterdag 3 maart houdt het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 de jaarlijkse Spitfiredag.

Naast het Spitfire-vliegtuig dat in het museum staat zijn er onderdelen en divers fotomateriaal van een gecrashte Spitfire-toestel te zien.

Ook wordt er een lezing gegeven over de Spitfire, het beroemde Britse oorlogsvliegtuig.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, en is iedere zaterdag geopend van 11 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags.
 

februari 13, 2018

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?......

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?

Op zaterdag 24 februari zal René Ros in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing geven over de Stelling van Amsterdam.

De lezing begint om 2 uur ’s middags.

Het museum is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.
 

februari 6, 2018

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend......

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend.

Het thema dit jaar is de B-17 ‘Flying Fortress’. Er zijn demonstraties van onder meer radiocommunicatie apparatuur uit de B-17 ‘Vliegende Fort’.

Zendamateurs kunnen gedurende dit weekend op gezette tijden verbinding maken met de radiokamer van het museum.

Tijdens de radiodagen is bestaat ook gelegenheid militaire radioapparatuur te koop aan te bieden.

september 13, 2017

Zaterdag 23 september wordt de 16e editie van de ‘Red Ball Express’ georganiseerd. Dit is rondrit met authentieke voertuigen uit de tweede wereldoorlog.....

Zaterdag 23 september wordt de 16e editie van de ‘Red Ball Express’ georganiseerd. Dit is rondrit met authentieke voertuigen uit de tweede wereldoorlog.

Deze rit , die dit jaar ‘Stirling’s End’ is gedoopt, passeert vele gedenkwaardige plaatsen op de route, die direct verbonden zijn met een gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog.

augustus 30, 2017

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 doet ook dit jaar mee aan de Open Monumentendagen. Het museum is op zaterdag 9 en zondag 10 september daarom gratis toegankelijk.......

AALSMEERDERBRUG - CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 doet ook dit jaar mee aan de Open Monumentendagen.

Het museum is op zaterdag 9 en zondag 10 september daarom gratis toegankelijk en geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Tijdens de Open Monumentendagen worden er rondleidingen gegeven en er is een speurtocht voor kinderen.

Er worden verhalen verteld over vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortten en er zijn onder andere wrakdelen te zien die door CRASH geborgen zijn.

augustus 16, 2017

Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45......

AALSMEERDERBRUG - Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45.

Deze bijeenkomst voor IPMS leden is van 11.00 uur tot 16.00 uur ook toegankelijk voor publiek.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer.

Toegang is gratis voor bezoekers.

Toegang tot het CRASH Museum bedraagt € 3,50 voor volwassenen, kinderen van 6 tot 12 € 1,50.

juli 19, 2017

Het museum is al ruim 25 jaar actief en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, dat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam........

AALSMEERDERBURG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderburg zoekt vrijwilligers.

Het museum is al ruim 25 jaar actief en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer, dat deel uitmaakt van de stelling van Amsterdam.

Om het werk goed te kunnen blijven doen, zoekt het museum nu dames en heren die affiniteit hebben met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en die als vrijwilliger een actieve rol willen spelen op het gebied van techniek, administratief en facilitair werk of de ontvangst van bezoekers.
 

april 28, 2017

Ter viering en herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, is het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een aantal extra dagen geopend........

Ter viering en herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, is het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een aantal extra dagen geopend.

Op donderdag 4 mei, vrijdag 5 mei en op de vaste openingsdag zaterdag is het museum geopend van ’s morgens 11 tot ’s middags 4 uur.

Op 4 mei is er ’s- middags een korte ceremonie bij het Missing Man Salute– monument bij het museum.
Vrijdag 5 mei organiseert het 4 en 5 Mei Comité Hoofddorp op het Fortterrein een spelletjesdag.

februari 22, 2017

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag......

Aalsmeerderbrug - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag.

Tijdens de Spitfiredag kunnen bezoekers een echte Spitfire bewonderen, een fototentoonstelling bekijken en kennis nemen van het verhaal van een Spitfirepiloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig bij Abbenes crashte.

Verder kan men in een Flightsimulator met een Spitfire vliegen, een markt met boeken en modelvliegtuigen bezoeken, of een lezing over de Spitfire bijwonen.
 

december 29, 2016

Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’........

AALSMEERDERBRUG - Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’. Het boek behandelt Nieuw-Vennep en Haarlemmermeer in de periode van 1939 tot 1945 en is geschreven door Joost Klootwijk, die in 2016 overleed. De introductie zal worden verzorgd door zijn zoon Hans Klootwijk. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de Royal Air Force Association (RAFA). De aanvang van de presentatie is 12.00 uur.

december 6, 2016

Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.....

AALSMEERDERBRUG – Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.

Op 19 september 1916 landden de eerste drie vliegtuigen op Schiphol en daar zal historicus Jan Willem de Wijn over vertellen.

Aan de hand van tientallen afbeeldingen wordt ‘De geboorte van Schiphol’ weer tot leven gebracht.

Naast de lezing is de tentoonstelling ‘De jaren 1940-1945’ ook nog te zien in het CRASH museum.

oktober 4, 2016

Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.....

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het museum doet deze actie speciaal ter gelegenheid van ‘100 jaar Schiphol, de jaren 1940-1945’.

Kinderen kunnen deze maand meedoen met een kleurplaatwedstrijd of een speurtocht doen door het museum om meer te leren over de verhalen in het museum.

september 7, 2016

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug presenteert aanstaande zaterdag de expositie 100 jaar Schiphol.....

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug presenteert aanstaande zaterdag de expositie 100 jaar Schiphol.

Het museum heeft in het kader van 100 jaar Schiphol een expositie tot stand gebracht welke een speciaal beeld geeft van de luchthaven tijdens de oorlogsjaren.

De expositie bestaat uit oude foto’s en documenten uit de eigen collectie van het museum en uit geheel nieuw materiaal.

augustus 24, 2016

Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”......

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”.

Zij organiseren deze 15e editie van de historische rondrit in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling.

Verschillende authentieke legervoertuigen van Keep Them Rolling zoals Jeeps, Dodges, Chevrolets plus Harley en BSA motoren verzamelen zich s’ morgens bij het CRASH-museum.

Zo’n 45 voertuigen vertrekken hierna om 11.30 uur voor een rondrit door Haarlemmermeer richting de Bollenstreek en Noordwijk.

augustus 16, 2016

Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug......

AALSMEERDERBRUG - Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.

De Nederlandse tak van de International Plastic Modellers Society bestaat dit jaar 45 jaar en organiseert jaarlijks verschillende bijeenkomsten.

Deze traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ is van 11.00 uur tot 16.00 uur voor IPMS leden, maar ook toegankelijk voor publiek.

juni 9, 2016

Crashmuseum is op zoek naar vrijwilligers.......

AALSMEERDERBRUG - Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40 - ’45 in Aalsmeerderbrug is op zoek naar vrijwilligers. Het aantal bezoekers blijft stijgen en het museum in het Fort bij Aalsmeer moet ook nog op orde gehouden worden.

Doordat vrijwilligers verhuizen, andere bezigheden krijgen of door hun leeftijd minder kunnen doen zijn er steeds minder handen om het werk te doen. Omdat er heel verschillende dingen te doen zijn, kunnen de meest uiteenlopende vaardigheden van pas komen.

augustus 26, 2015

IMPS dé Plastic Modelbouwclub van Nederland, houdt op zaterdag 29 augustus de traditionele zomerbijeenkomst “De Start”.......

AALSMEERDERBRUG – IMPS dé Plastic Modelbouwclub van Nederland, houdt op zaterdag 29 augustus de traditionele zomerbijeenkomst “De Start”.

Zij doen dit met de kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH luchtoorlog- en Verzetsmuseum “40-45”.

Deze bijeenkomst voor IPMS-leden is van 11.00 uur tot 16.00 uur en is eveneens toegankelijk voor publiek. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer.
 

april 4, 2015

In het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 wordt op 11 april om 11.00 uur een grote tijdelijke tentoonstelling geopend over de Tweede Wereldoorlog.......

AALSMEERDERBRUG - In het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 wordt op 11 april om 11.00 uur een grote tijdelijke tentoonstelling geopend over de Tweede Wereldoorlog.

In deze tentoonstelling zijn veel voorwerpen en archiefstukken te zien die CRASH in het archief of depot bewaart heeft.

De titel van deze tentoonstelling is dan ook: ‘Wie wat bewaart, die heeft wat te vertellen.’ In de weken na de opening worden ook extra activiteiten georganiseerd.

februari 24, 2015

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderburg houdt op 7 maart haar jaarlijkse Spitfiredag met een tweedehands boeken- en modellenverkoop.....

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderburg houdt op 7 maart haar jaarlijkse Spitfiredag met een tweedehands boeken- en modellenverkoop.

De Supermarine Spitfire 3W-S in de collectie van het museum, is al vele jaren een publiekslieveling en met name bij kinderen heel populair.

Deze reconstructie van het beroemde Engelse jachtvliegtuig, dat zo’n grote rol heeft gespeeld in de Battle of Britain en de bevrijding, maakt die roemrijke geschiedenis zichtbaar.

februari 3, 2015

Op vrijdagavond 6 februari is er in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing over de Hr. Ms. Karel Doorman. De spreker is Hans Seitzinger......

AALSMEERDERBRUG - Op vrijdagavond 6 februari is er in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing over de Hr. Ms. Karel Doorman.

De spreker, Hans Seitzinger heeft op dit beroemde vliegkampschip van de Koninklijke Marine zijn dienstplicht vervuld en kent het schip dan ook van zeer nabij.

Het museum is reeds om half acht ’s avonds geopend en de lezing in het fort aan Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug begint hierna om acht uur.
 

november 4, 2014

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 15 november van elf uur ‘s ochtends tot vier uur ’s middags een boeken- en vliegtuigmodellenverkoop...

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 15 november van elf uur ‘s ochtends tot vier uur ’s middags een boeken- en vliegtuigmodellenverkoop.

Boeken die CRASH krijgt aangeboden en geen plaats krijgen in eigen bibliotheek, worden hierbij te koop aangeboden. Het gaat om historische boeken en oorlogsromans.

Moderne en historische vliegtuigmodellen die aan het museum zijn geschonken en die niet opgenomen kunnen worden in de collectie, worden de dag eveneens te koop aangeboden.

augustus 26, 2014

CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ‘40-’45 in Aalsmeerderbrug, is ter gelegenheid van de Stellingmaand in september zowel op zaterdag als op zondag van elf uur ’s ochtends tot vier uur ‘s middag geopend...

AALSMEERDERBRUG – CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ‘40-’45 in Aalsmeerderbrug, is ter gelegenheid van de Stellingmaand in september zowel op zaterdag als op zondag van elf uur ’s ochtends tot vier uur ‘s middag geopend. Deze maand worden traditioneel extra activiteiten georganiseerd.

Bijvoorbeeld organiseert het museum op 27 september de jaarlijkse Red Ball Express, een rondrit met authentieke legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Het weekend van 13 september zijn er Open Monumentendagen en is het CRASH museum gratis toegankelijk.