MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Badhoevedorp

december 20, 2018

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp is tot en met zondag 3 februari een expositie te zien met werken van Bas van der Poel en Ton van Os........

In Galerie Kunst 2001 in het Dorpshuis van Badhoevedorp is tot en met zondag 3 februari een expositie te zien met werken van Bas van der Poel en Ton van Os. Van der Poel maakt bijzondere fotografische kunst en Van Os stenen beelden. De tentoonstelling wordt zondag 6 januari om vier uur geopend. De openingstijden en meer informatie zijn te vinden op www.galeriekunst2001.nl.

december 18, 2018

Maandagavond 17 december is een auto op een taxi gebotst op de kruising van de N232 met de Loevesteinse Randweg, in Badhoevedorp......

Maandagavond 17 december is een auto op een taxi gebotst op de kruising van de N232 met de Loevesteinse Randweg, in Badhoevedorp.

Van de achterste auto waren de airbags uitgegaan, bij de taxi niet. De taxichauffeur had door de klap last van zijn nek.

Hij is door hulpverleners uit de auto gehaald en in de ambulance nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Onbekend is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Of de andere man ongedeerd is, is niet bekend.

Bron: Haarlems Dagblad
 

december 7, 2018

Woensdag 12 december gaat burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer weer een jubilerend echtpaar bezoeken......

Woensdag 12 december gaat burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer weer een jubilerend echtpaar bezoeken.

Hij gaat om 11.00 uur langs bij Willem Cornelis de Melker en Alberdina Jentina de Melker-Erken in Badhoevedorp.

Meneer de Melker werkte in de jaren vijftig in een smederij, vervolgens ging hij in militaire dienst. Daarna was hij werkzaam bij onder andere de politie.
Mevrouw de Melker heeft in een confectieatelier gewerkt en was daarna huisvrouw.

Hoes gaat langs om de heer en mevrouw Melker met hun 60-jarig jubileum te feliciteren.

december 3, 2018

Rijkswaterstaat is bezig met het planten van ruim 1500 bomen bij knooppunt Badhoevedorp bij de A9 en de A4......

Rijkswaterstaat is bezig met het planten van ruim 1500 bomen bij knooppunt Badhoevedorp bij de A9 en de A4.

Aannemer CBB heeft de afgelopen maand al bijna 400 bomen geplaatst.

In 2019 gaat de aanplant van de zomereiken, esdoorns en meidoorns verder.

Rijkswaterstaat compenseert hiermee alle beplanting die verdwenen is bij de omlegging van de A9.

 

november 28, 2018

Volgend jaar wordt een oude KLM Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp geplaatst........

Volgend jaar wordt een oude KLM Boeing 747 in de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp geplaatst, waar ze als museum en trekpleister zal functioneren. Corendon vraagt luchtvaartliefhebbers nu om te helpen bij de herinrichting van het toestel. De Jumbojet, met de registratie PH-BFB, vloog 29 jaar voor KLM en voerde maandag de laatste commerciële vlucht uit.

november 28, 2018

Iedere woensdag van de maand organiseert ‘De Baddies (Tiener & Jongerenwerk) een speciale Girls Night in Badhoevedorp......

Iedere woensdag van de maand organiseert ‘De Baddies (Tiener & Jongerenwerk) een speciale Girls Night in Badhoevedorp.

Deze avonden zijn geschikt voor jonge meiden tussen de 10 en de 15 jaar die het leuk vinden met andere meiden in contact te komen.

De Girls Nights worden gestart met een high tea waar iedereen elkaar beter kan gaan leren kennen. Verder kunnen er diverse gesprekken plaatsvinden en activiteiten gedaan worden zoals make-uppen, fotoshoots, kokkerellen en workshops.

november 7, 2018

Vier keer per jaar vindt het Kerkcafé in Badhoevedorp plaats, met op vrijdagavond 9 november Annemarie Busser van Amnesty International als gast......

Vier keer per jaar vindt het Kerkcafé in Badhoevedorp plaats, met op vrijdagavond 9 november Annemarie Busser van Amnesty International als gast.

Al bijna 25 jaar zijn kerken in Haarlemmermeer betrokken bij het gesprek over het insluiten van vreemdelingen en asielzoekers zonder papieren op Schiphol.

Busser heeft uitgebreide studie gemaakt van het uitzetbeleid van Nederland van niet toegelaten asielzoekers en van uitgeprocedeerde en ongedocumenteerde mensen in Nederland.

Vanaf kwart over 7 ’s avonds zal Busser het woord voeren.

november 3, 2018

Zondagmiddag 11 november geeft schrijfster Marja Visccher een lezing over het landgoed ‘De Badhoeve’ in de galerie ARTcetera aan de Arendstraat 5 in Badhoevedorp......

Zondagmiddag 11 november geeft schrijfster Marja Visccher een lezing over het landgoed ‘De Badhoeve’ in de galerie ARTcetera aan de Arendstraat 5 in Badhoevedorp.

Via Facebook ontdekte Visccher dat er veel interesse is voor de geschiedenis van Badhoevedorp en veel inwoners niet op de hoogte zijn van deze geschiedenis.

Voor de schrijfster is dit genoeg reden om er een lezing over te geven en hopelijk met elkaar erover in gesprek te raken.

Aanmelden voor deze lezing kan via tanja.kronenberg@live.nl
 

november 1, 2018

Reismedia organiseert voor de achtste keer de Beroepen – en Opleidingenmarkt voor de luchtvaart –en reisindustrie......

Reismedia organiseert voor de achtste keer de Beroepen – en Opleidingenmarkt voor de luchtvaart –en reisindustrie.

Tijdens dit evenement op zaterdag 3 november kunnen studenten en werkzoekenden zich oriënteren op een opleiding en een baan in luchtvaart en reisindustrie.

Het jaarlijkse evenement vindt plaats in het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

Onder andere TUI, KLM Cityhopper en Swissport zijn aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

november 1, 2018

Maandag 5 november rond elf uur bezoekt burgemeester Hoes mevrouw Kroes-Hoogeboom om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Maandag 5 november rond elf uur bezoekt burgemeester Hoes mevrouw Kroes-Hoogeboom om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Kroes woont in Woonzorgcentrum Meerwende in Badhoevedorp en is nog heel goed bij de tijd. Zij heeft negen kinderen en meer dan 20 kleinkinderen. Vier jaar geleden werd zij ernstig ziek, maar knapte na een operatie toch weer op. Mevrouw is al 22 jaar weduwe, haar man overleed kort na het 50-jarig huwelijksjubileum. Haar zoon Paul heeft een boek geschreven waarin vooral de grote liefde van zijn moeder voor alle kinderen staat beschreven.

oktober 26, 2018

Gemeente Haarlemmermeer gaat 15,5 hectare grond in Badhoevedorp afnemen van projectontwikkelaar Kennemerland Beheer......

Gemeente Haarlemmermeer gaat 15,5 hectare grond in Badhoevedorp afnemen van projectontwikkelaar Kennemerland Beheer.

Dit grond gaat gebruikt worden voor de aanleg van sportcomplex De Veldpost langs de Schipholweg.

Op dit sportcomplex gaan voetbalclubs SC Badhoevedorp en Pancratius spelen. Op hun huidige velden worden namelijk woningen gebouwd.

Ook wil de gemeente in Hoofddorp twee winkelpanden in het centrum afnemen in het belang van Kennemerland. Hier deed een wethouder in 2011 toezegging toe.

oktober 23, 2018

De dorpsraad van Badhoevedorp houdt op maandag 29 oktober een politieke avond in het dorpshuis.....

De dorpsraad van Badhoevedorp houdt op maandag 29 oktober een politieke avond in het dorpshuis.

De avond begint om 8 uur en er zal geen debat worden gehouden.

Wel kunnen dorpsbewoners vragen stellen aan lokale politici in voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen.

Deze verkiezingen worden in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede/Spaarnwoude op 21 november worden gehouden.
 

oktober 20, 2018

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.....

De bouw van 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een stuk dichterbij gekomen.

Eerder hield de Raad van State het plan tegen, omdat er te weinig maatregelen waren getroffen om grondlawaai van vliegtuigen tegen te gaan.

Wethouder Reneman noemt het nu voorliggende bestemmingsplan het best onderbouwde ooit. Een grote vernieuwing in het plan is dat een aantal woningen wordt voorzien van zogenoemde dove (geluidsluwe) gevels.

oktober 18, 2018

Er staat niets meer in de weg voor de verhuizing van de ANWB-vestiging in Badhoevedorp.........

Er staat niets meer in de weg voor de verhuizing van de ANWB-vestiging in Badhoevedorp. Op 15 oktober jongstleden is voor de wegenwachters een nieuw pand op het Businesspark Amsterdam Osdorp opgeleverd. De nieuwbouw van de ANWB is een project van Bohemen en is in een recordtijd van 5 maanden gerealiseerd. Met deze verhuizing en de omlegging van de A9 is ruimte vrijgekomen in Badhoevedorp voor de uitgebreide gebiedsontwikkeling waarvan het startsein op 19 juli jl.

oktober 17, 2018

De Repair Cafés in Haarlemmermeer doen mee met de ANWB Verlichtingsactie van 18 - 27 oktober......

De Repair Cafés in Haarlemmermeer doen mee met de ANWB Verlichtingsactie van 18 - 27 oktober. De ANWB heeft een toolbox samengesteld met diverse materialen om fietsen goed te kunnen verlichten. Daarmee checken de vrijwillige reparateurs van het Repair Café Badhoevedorp op woensdag 24 oktober tussen 9.30 en 12.00 uur fietsen op goede verlichting. Het gaat volgens de fietsenreparateurs niet alleen om een mogelijke boete van 55 euro, maar allereerst om de eigen veiligheid.

oktober 11, 2018

Op initiatief van de werkgroep Memento, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties en kerken in Badhoevedorp vindt op zaterdag 3 november een herdenkingsbijeenkomst plaats.......

Op initiatief van de werkgroep Memento, een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, zorgorganisaties en kerken in Badhoevedorp vindt op zaterdag 3 november een herdenkingsbijeenkomst plaats. Titel van de bijeenkomst is "Ik zal je nooit vergeten" en er wordt stilgestaan bij overleden dierbaren van dorpsgenoten, omwonenden, hun familie en vrienden.

oktober 10, 2018

Het 8e Tank- en Autowascentrum ZWART StratenGolfToernooi in Badhoevedorp van vorige maand heeft 24000 euro opgebracht.......

Het 8e Tank- en Autowascentrum ZWART StratenGolfToernooi in Badhoevedorp van vorige maand heeft 24000 euro opgebracht. Bij de dames won Diny Vrees en bij de heren was dat Mark van der Hart. Zijn team, Hart Delicious, ging er bovendien met de prestigieuze teamprijs, de Wim-Eweg-bokaal, vandoor. Het motto van het toernooi is “Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp”.

oktober 10, 2018

De grootste zwemschool ter wereld Water Babies komt naar Badhoevedorp toe......

De grootste zwemschool ter wereld Water Babies komt naar Badhoevedorp toe.

Vanaf november is het mogelijk aan het Water Babies zwemprogramma deel te nemen in het nieuwe Corendon Village Hotel in Badhoevedorp.

Baby’s kunnen al vanaf hun geboorte meedoen en tot vierjarige leeftijd gebruik maken van het veelvuldig bekroonde zwemprogramma.

De lessen zijn op veel manieren goed voor de baby, bijvoorbeeld een verbeterde slaap- en voedingspatroon, fysieke, emotionele en mentale ontwikkeling.

oktober 5, 2018

Eigenaar Danny van Stiphout van brasserie Waterwolf in Badhoevedorp krijgt een omgevingsvergunning ondanks negatief welstandadvies......

Eigenaar Danny van Stiphout van brasserie Waterwolf in Badhoevedorp krijgt een omgevingsvergunning ondanks negatief welstandadvies.

De reden van een negatief welstandadvies was de afvoerbuis van de keuken. Deze zou qua welstand niet goed zijn.

Stiphout heeft zich flink ingespannen om alsnog de vereiste vergunning binnen te halen.
Hij ging in gesprek met twee medewerkers van de afdeling Vergunning en Handhaving en zo kwam er een positieve verandering.

Het college van burgemeester en wethouder besloot toch een vergunning te verlenen.
 

oktober 5, 2018

NH Nieuws weet te melden dat, nu de oude en "ronkende" A9 is verdwenen, het in Badhoevedorp een stuk aantrekkelijker is geworden voor woningzoekers......

NH Nieuws weet te melden dat, nu de oude en "ronkende" A9 is verdwenen, het in Badhoevedorp een stuk aantrekkelijker is geworden voor woningzoekers.

Dat is duidelijk zichtbaar aan de huizenprijzen in het centrum, want die zijn sindsdien flink gestegen. In sommige gevallen zelfs met tien procent, zo merken de makelaars in het dorp.

De sloop van de A9 begon vorig jaar en zal in februari 2019 volledig zijn afgerond. De Badhoevedorpers zien de oude snelweg langzaam uit hun dorp verdwijnen.

oktober 3, 2018

In Galerie Kunst 2001 in het dorpshuis van Badhoevedorp vindt van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 18 november een tentoonstelling van kunstenaar Hans Muller plaats......

In Galerie Kunst 2001 in het dorpshuis van Badhoevedorp vindt van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 18 november een tentoonstelling van kunstenaar Hans Muller plaats.

Tijdens de tentoonstelling 'Extrastrongslowmotionundercoverdeadline' toont Muller een aantal licht- en geluidsinstallaties die een relatie hebben met zijn fascinatie voor onder andere kermisorgels en draaiorgels.

Voor meer informatie kijk op www.galeriekunst2001.nl

 

september 28, 2018

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken......

Burgermeester Onno Hoes gaat maandag 1 oktober een jubilerend echtpaar in Badhoevedorp bezoeken.

Hij gaat langs om Franciscus Adrianus de Ruijter en zijn vrouw Janke Anna de Ruijter-Genee met hun 60-jarig huwelijksjubileum te feliciteren.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen via vrienden. Ze hebben het eerste jaar van hun huwelijk in Amsterdam gewoond voordat ze naar de Haarlemmermeerpolder gingen verhuizen.

Meneer de Ruijter, 85 jaar, en mevrouw de Ruijter, 84 jaar, zijn dankbaar voor hun goede gezondheid.
  

september 22, 2018

Op maandag 24 september om 20.00 uur is in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp een openbare dorpsbijeenkomst.......

Op maandag 24 september om 20.00 uur is in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp een openbare dorpsbijeenkomst.

Het onderwerp voor deze avond is: wat voor nieuw Centrum wil Badhoevedorp.

Op deze avond wordt ook stilgestaan bij het vertrek van de voorzitter Anne Marie Kamevaar.

Op 5 september jl. heeft zij met onmiddellijke ingang het voorzitterschap neergelegd en het bestuur verlaten.

september 18, 2018

Tessa Schönhage uit Badhoevedorp maakt kans op de titel ‘beste vakvrouw van Europa’ in het vakgebied Fashion Technology......

Tessa Schönhage uit Badhoevedorp maakt kans op de titel ‘beste vakvrouw van Europa’ in het vakgebied Fashion Technology.

Zij doet mee met de Europese kampioenschappen voor beroepen op 26 en 28 september in Boedapest.

Tessa heeft alle voorrondes gewonnen. Eerst op haar eigen school, het ROC van Amsterdam MBO College Zuid, en daarna landelijk.

Dit allemaal dankzij de blouse met pofmouwen die zij gemaakt heeft.