MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Badhoevedorp

februari 21, 2018

Een kleine personenwagen met twee inzittenden is woensdagochtend in de sloot tussen de A5 en de Vijfhuizerweg terecht gekomen...........

HOOFDDORP - Een kleine personenwagen met twee inzittenden is woensdagochtend in de sloot tussen de A5 en de Vijfhuizerweg terecht gekomen. De twee vrouwen konden op eigen kracht de wagen verlaten. Beide kletsnatte dames zijn door de brandweer opgevangen. De dames konden in de warme brandweerwagen wachten op controle in de ambulance. De bestuurster is van de weg geraakt door het gladde bevroren wegdek. De wagen werd later door de bergingsdienst uit het water gehaald.

februari 19, 2018

Afgelopen zondagochtend is een vrouw die onwel was geworden in zwembad De Sporthoeve in Badhoevedorp gereanimeerd........

Afgelopen zondagochtend is een vrouw die onwel was geworden in zwembad De Sporthoeve in Badhoevedorp gereanimeerd.

Daarop werden snel de hulpdiensten gealarmeerd. Onder andere een traumateam uit Amsterdam werden naar het zwembad aan de Snelliuslaan gestuurd.

De vrouw is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Over haar toestand is verder niets bekend gemaakt.
 

februari 18, 2018

Vanwege een grote brand in een beddenzaak aan Jan van Gentstraat in Badhoevedorp zijn vannacht enkele woningen ontruimd......

BADHOEVEDORP - Vanwege een grote brand in een beddenzaak aan Jan van Gentstraat in Badhoevedorp zijn vannacht enkele woningen ontruimd.

Om hoe veel huizen het precies gaat, is niet duidelijk. Het gaat om de woningen boven en naast de beddenzaak. Zo'n twintig bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel, meldt de Veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweer vraagt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Wie gebruik maakt van een mechanische ventilatie, moet deze uitzetten.

februari 14, 2018

De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp...........

HOOFDDORP – De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) heeft het college van B en W enige schriftelijke vragen gesteld betreffende de bushaltes en het aanvullend Openbaar Vervoer in Badhoevedorp. Aanleiding is een persbericht dat de gemeente Amstelveen in samenspraak met Vervoerregio Amsterdam (VRA) op korte termijn verschillende verbeterpunten gaat doorvoeren met betrekking tot de aanhoudende klachten omtrent de nieuwe concessie van Connexxion. De HAP vraagt zich o.a.

februari 13, 2018

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 23 februari t/m maandag 2 april 2018 een expositie plaats van Rudy Baeten, waarin hij surrealistische schilderijen en beelden laat zien.......

In Galerie Kunst 2001 vindt van vrijdag 23 februari t/m maandag 2 april 2018 een expositie plaats van Rudy Baeten, waarin hij surrealistische schilderijen en beelden laat zien.

De expositie “Het onzichtbare gezicht van surrealisme” is te zien in het Dorpshuis van Badhoevedorp.

De Galerie is geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie over de expositie en Galerie Kunst 2001 is te vinden op de website www.galeriekunst2001.nl
 

februari 10, 2018

Nu in Badhoevedorp de oude A9 in rap tempo wordt afgebroken verbazen omwonenden zich over de stilte en het toegenomen daglicht.....

Nu in Badhoevedorp de oude A9 in rap tempo wordt afgebroken verbazen omwonenden zich over de stilte en het toegenomen daglicht.

Sinds 1984 keek Jan Pieter Bart op de hoek Adelaarstraat/Sloterweg tegen het groen begroeide talud van de snelweg aan. Hij ervaarde nooit geluidsoverlast, maar verbaast zich toch over de ‘onwezenlijke stilte’ die nu heerst.

februari 9, 2018

Op de Amsterdamse Baan in Badhoevedorp heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ernstig ongeval plaatsgevonden.......

Op de Amsterdamse Baan in Badhoevedorp heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Een motorrijder en een auto kwamen bij de oprit van de A9 met hoge snelheid met elkaar in botsing. De klap was zo hard dat het motorblok van de auto loskwam.

Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse en na medische zorg in de ambulance zijn zowel de motorrijder als de automobilist naar het ziekenhuis overgebracht.

De auto en de restanten van de motor zijn door een bergingsdienst afgevoerd.
 

februari 7, 2018

Vrijdag 9 februari verzorgen Marieke Kelder, Ilze Liebrand en Elisabeth Nanne een workshop met als titel: Met energie de winter door. Plaats van handeling is het dorpshuis in Badhoevedorp......

Vrijdag 9 februari verzorgen Marieke Kelder, Ilze Liebrand en Elisabeth Nanne een workshop met als titel: Met energie de winter door. Plaats van handeling is het dorpshuis in Badhoevedorp.

De workshop richt zich op mensen die zich, onder invloed van de drukte en hectiek in de hedendaagse samenleving, vermoeid of soms zelfs uitgeput voelen.

In de workshop leren zij hun energie weer te versterken. Het uitgangspunt hierbij is dat de mens het beste functioneert als de ziel, hart, bewustzijn, energie in het fysieke lichaam goed samenwerken.

februari 3, 2018

Bij de openbare dorpsraadbijeenkomst afgelopen maandag in Badhoevedorp stonden de slechte verkeersbereikbaarheid en het openbaar vervoer centraal......

Bij de openbare dorpsraadbijeenkomst afgelopen maandag in Badhoevedorp stonden de slechte verkeersbereikbaarheid en het openbaar vervoer centraal.

Inwoners gaven op een kaart de knelpunten Sloterbrug en kruising Kamerling Onneslaan/Zeemanlaan aan.

Scholen in Hoofddorp geven aan problemen te hebben met de dienstregeling van bussen, en ook de wijkraad Hoofddorp-Noord klaagt daarover.

Samen met de dorpsraad Badhoevedorp gaan partijen in gesprek met verkeersdeskundigen en proberen ze de Vervoerregio Amsterdam te beïnvloeden met brieven.

januari 18, 2018

De A9 richting Amstelveen bij Badhoevedorp was donderdagochtend tot twee keer toe bijna helemaal dicht door verschillende ongelukken.....

BADHOEVEDORP - De A9 richting Amstelveen was donderdagochtend ter hoogte van Badhoevedorp tot twee keer toe bijna helemaal dicht door verschillende ongelukken.
Van een vrachtwagen kantelde de aanhanger en kort daarna ontstond er op dit traject nog een ongeval.

De ongelukken veroorzaakten een verkeersinfarct.
Automobilisten moesten omrijden via de A5, A8 of A10, wat tot een vertraging van ruim een uur leidde en een file van twaalf kilometer lang.

januari 16, 2018

Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp raakten zondagavond rond kwart over elf een bromfietser en zijn passagier gewond nadat zij bij een van de wegversmallingen ten val waren gekomen......

Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp raakten zondagavond rond kwart over elf een bromfietser en zijn passagier gewond nadat zij bij een van de wegversmallingen ten val waren gekomen.

Beide betrokkenen werden in een ambulance nagekeken; een van hen was zodanig gewond, dat verdere behandeling in het ziekenhuis gewenst was.
 

januari 3, 2018

De voetballer van SC Badhoevedorp die vorig jaar een speler van VVH Velserbroek keihard tegen het hoofd schopte, is dinsdag veroordeeld tot een half jaar cel.........

BADHOEVEDORP - De voetballer van SC Badhoevedorp die vorig jaar een speler van VVH Velserbroek keihard tegen het hoofd schopte, is dinsdag veroordeeld tot een half jaar cel. Getuigen zeiden dat de 35-jarige man zo hard schopte dat het leek ’alsof hij een penalty nam’. De Haarlemse rechtbank vindt het een poging tot doodslag. De man was in 2015 al geroyeerd door CTO '70 in Duivendrecht wegens geweld tegen een grensrechter. Hij schreef zich echter onder een andere naam in bij SC Badhoevedorp. Die club royeerde de man na het geweld tegen speler Jur Swier van VVH Velserbroek.

december 22, 2017

De politie heeft een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van inbraak en diefstal met geweld in een woning in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van inbraak en diefstal met geweld in een woning in Badhoevedorp.

Een bewoner van de Sperwerstraat kwam op 15 november jongstleden thuis met zijn dochter, toen zij een inbreker in huis aantroffen.
De bewoner en de inbreker raakten met elkaar in gevecht, waarbij de inbreker geweld toepaste, zowel op de bewoner als op de dochter. De inbreker wist te ontkomen.

De verdachte is ingesloten; de recherche zet het onderzoek voort.

december 19, 2017

Het nieuwe Corendon-hotel, gevestigd in het voormalige Sony-kantoor bij Schiphol, krijgt als het aan topman Atilay Uslu ligt een heuse Boeing 747 in de voortuin......

Het nieuwe Corendon-hotel, gevestigd in het voormalige Sony-kantoor bij Schiphol, krijgt als het aan topman Atilay Uslu ligt een heuse Boeing 747 in de voortuin.

Het bedrijf is in onderhandeling met KLM over een toestel. Eerder zette Corendon al een gedeelte van een Boeing 737 in het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam, met daarin een cockpit en veertien stoelen. Uslu gaat nu voor een compleet vliegtuig.

Hij wil van het toestel een museum maken. Het Corendon Village bij Schiphol krijgt 677 kamers en moet daarmee het grootste van de Benelux worden.

december 12, 2017

Zaterdag 16 december wordt in het dorpshuis Badhoevedorp een informatiemarkt georganiseerd over de ontwikkelingen in het dorp......

Zaterdag 16 december wordt in het dorpshuis Badhoevedorp een informatiemarkt georganiseerd over de ontwikkelingen in het dorp.

Gemeente, Rijkswaterstaat, ontwikkelaars AM en Bohemen en de dorpsraad zijn tussen 1 en 4 uur ’s middags aanwezig om antwoord te geven op vragen over onder meer de stand van zaken met de sloop van de A9 en de plannen voor het centrum.

Naast informatie over de projecten van de gebiedsontwikkeling zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en kan onder begeleiding van de projectmanager een bezoekje worden gebracht aan het wandelpark.

december 11, 2017

Dinsdag 12 december vindt in Esperanza, Badhoevelaan 82, vanaf 20.00 uur de officiële kick-off bijeenkomst plaats van editie 2018 van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp........

Dinsdag 12 december vindt in Esperanza, Badhoevelaan 82, vanaf 20.00 uur de officiële kick-off bijeenkomst plaats van editie 2018 van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp.

Esperanza, het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, is net als bij vorige edities nauw betrokken bij de organisatie van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp.

De Samenloop is een jaarlijks terugkerend 24-uurs wandelevenement met als doel het financieel ondersteunen van kankeronderzoek.

december 2, 2017

De deelname van RKSV Pancratius uit Badhoevedorp aan de Energy Battle voor sportverenigingen heeft die club een wel heel profijtelijk resultaat opgeleverd.......

De deelname van RKSV Pancratius uit Badhoevedorp aan de Energy Battle voor sportverenigingen heeft die club een wel heel profijtelijk resultaat opgeleverd.

Bij de vereniging bleek namelijk sprake van een jarenlange onjuiste meting van het stroomverbruik. De club kreeg na herberekening een bedrag van maar liefst 110.000 euro terug.

Pancratius gaat deze enorme meevaller investeren in een nieuw, duurzaam clubhuis.

november 25, 2017

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en de Business Club Badhoevedorp organiseren maandagavond 27 november gezamenlijk een openbare bijeenkomst......

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en de Business Club Badhoevedorp organiseren maandagavond 27 november gezamenlijk een openbare bijeenkomst.

Aan de orde is de vraag welke stappen nodig zijn om te komen tot een gedragen visie voor de toekomst van het dorp.

Komende maanden worden forse stappen gezet in de ontwikkeling en uitvoering van de gebiedsontwikkeling van Badhoevedorp.

november 24, 2017

De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp is gestart.....

BADHOEVEDORP - De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras is gestart. De ontwikkelaars van de in totaal 550 woningen in deze nieuwe wijk zijn AM en Bohemen.

Zaterdag 25 november houdt ontwikkelaar Bohemen een informatiemiddag voor in totaal 28 vrijstaande en half vrijstaande woningen in Park Quatrebras.
Ontwikkelaar AM begint binnenkort met de pre-sale van zijn eerste 150 woningen in Quatrebras.

Het streven is om in 2018 te starten met de bouw van de woningen. Volgens de huidige planning is de woonwijk uiterlijk in 2024 klaar.

november 22, 2017

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto........

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto.

De politie onderzoekt nog of de man aan recentelijke inbraken kan worden gekoppeld. Volgens de Haarlemmermeerse politie is alleen al in de voorbije week 11 keer ingebroken in de polder.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 17, 2017

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.......

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.

Ze troffen de inbreker aan in hun woning. Er ontstond een vechtpartij, waarna de inbreker wist te ontvluchten.

De politie zoekt naar mensen die iets gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 – 8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 8, 2017

Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed............

BADHOEVEDORP – Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed. Agenten in een onopvallende auto op de Sloterweg werden door de motorrijder op het fietspad ingehaald. Collega’s zagen de man zelfs van hen wegrijden terwijl zij 150 kilometer per uur reden. Op de Hoofdweg Oostzijde kon de motorrijder staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Haarlems Dagblad

november 8, 2017

Senioren die wegwijs willen worden gemaakt op het internet zijn 14 november welkom bij de bijeenkomst van de HCC-seniorenacademie. Die vindt tussen half 2 en half 4 plaats in het dorpshuis Badhoevedorp......

Senioren die wegwijs willen worden gemaakt op het internet zijn 14 november welkom bij de bijeenkomst van de HCC-seniorenacademie. Die vindt tussen half 2 en half 4 plaats in het dorpshuis Badhoevedorp.

Bijna iedere tweede dinsdag van de maand geven de vrijwilligers een presentatie over een digitaal onderwerp. Voor de maand november is het onderwerp: Surfen op internet.

oktober 31, 2017

Omstreeks kwart over tien zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan het Lorentzplein in Badhoevedorp.....

Omstreeks kwart over tien zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan het Lorentzplein in Badhoevedorp.

Ook het Mobiel Medische Team werd gealarmeerd. Er bleek op het plein gevochten te zijn.

Daarbij was één persoon gewond geraakt. Hij is ter plaatse in de ambulance door de trauma-arts nagekeken, waarna deze naar het ziekenhuis is vervoerd.

Over de toedracht van de vechtpartij is volgens de politie nog veel onduidelijk. Via nader onderzoek en verhoor wil zij hierover meer te weten komen. Getuigen kunnen zich melden.