MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Amstelveen

september 5, 2018

KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd.
De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

juli 27, 2018

KLM biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid hun reis te zoeken via Google Assistent.....

AMSTELVEEN - KLM biedt klanten vanaf nu de mogelijkheid hun reis te zoeken via Google Assistent. Het is daardoor mogelijk om tablets en smartphones via spraakherkenning een ticket te laten boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij.

juli 7, 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen zegt op vragen van de VVD signalen te ontvangen van ernstige hinder door grondgeluid van Schiphol........

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen zegt op vragen van de VVD signalen te ontvangen van ernstige hinder door grondgeluid van Schiphol.

Grondgeluid is laagfrequent geluid van vliegtuigen, dat eerder wordt gevoeld dan gehoord.

In 2008 werd in Amstelveen nog nauwelijks grondgeluid vastgesteld, maar er komen nu signalen dat mensen last hebben van de trillingen.

Het college van Amstelveen gaat er de ‘volle aandacht’ aan geven, zo antwoordt het op vragen van raadslid Janneke Leegstra van de VVD.

juni 27, 2018

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien......

Air France gaat de benoeming van een nieuwe topman mogelijk over een andere boeg gooien. Overwogen wordt om de functie van topman voor Air France-KLM en dochtermaatschappij Air France te splitsen. Vorige week dook de naam van Philippe Capron op als mogelijk topman van Air France-KLM, wat op kritiek stuitte bij diverse  luchtvaartmaatschappijen en de Franse vakbonden. De kritiek is dat Capron geen ervaring heeft in de luchtvaart en nog nooit aan de leiding stond van een bedrijf.

mei 10, 2018

Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.....

AMSTELVEEN - Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.
Bronnen rondom KLM zeggen de aanstelling van een co-topman van KLM-huize, zoals eerder het geval was, een goed idee te vinden.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

januari 19, 2018

Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning.....

HOOFDDORP - Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn.
De resultaten zijn afgelopen dinsdag gepresenteerd tijdens het Slotsymposium Jong & Zorgend in Hoofddorp.

Voor het onderzoek werden 70 jonge mantelzorgers ondervraagd.
Jonge mantelzorgers zouden baat hebben bij coaching en contact met lotgenoten, zo blijkt uit het onderzoek.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

mei 4, 2017

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vervoerde in het eerste kwartaal meer passagiers en maakte meer omzet, maar legde er per saldo méér op toe.....

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vervoerde in het eerste kwartaal meer passagiers en maakte meer omzet, maar legde er per saldo méér op toe. Het nettoverlies is opgelopen naar 216 miljoen euro, tegen 155 miljoen vorig jaar.
De operationele kosten, waaronder de luchtvloot, brandstof, onderhoud, en personeel, werden weliswaar iets gedrukt, maar de brandstofrekening was hoger en ook pensioenkosten stegen.

maart 31, 2017

Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.....

AMSTELVEEN / HAARLEMMERMEER - Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.
Mantelzorg en Meer kan zich dat goed voorstellen. Daarom biedt zij de aspirant-maatjes graag de training Autisme aan, vrijblijvend en kosteloos.|

De cursus gaat in op vragen als; wat is autisme? Wat is belangrijk in de communicatie. Wat doe ik wel en wat juist niet? Wat is de tijdsinvestering en krijg ik begeleiding en vergoeding?

januari 20, 2017

Maandag 13 maart start Mantelzorg & Meer in Amstelveen de cursus “Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel”......

HAARLEMMERMEER – Maandag 13 maart start Mantelzorg & Meer in Amstelveen de cursus “Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel”.

Niet aangeboren hersenletsel is bijvoorbeeld ontstaan is door een trauma bij een ongeluk of door een hersenbloeding of herseninfarct.

De cursus is bedoelt voor mantelzorgers uit Haarlemmermeer en Amstelland.
Bij de cursus zullen zaken aan de orde komen zoals:

De gevolgen van hersenletsel, waar men steun of goede hulp kan vinden en handvatten hoe om te gaan met de situatie.

november 25, 2016

KLM stopt komende zomer na 33 jaar met rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha, de hoofdstad van Qatar.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - KLM stopt komende zomer na 33 jaar met rechtstreekse vluchten tussen Schiphol en Doha, de hoofdstad van Qatar.
Door de concurrentie van Qatar Airways, dat sinds juni vorig jaar dezelfde route aanbiedt, is de lijndienst van en naar Qatar volgens KLM niet langer rendabel.

Het besluit heeft ook gevolgen voor andere routes naar het Midden-Oosten, zoals die naar Bahrein en de Saudische stad Dammam.

november 11, 2016

Het cabinepersoneel van KLM dreigt komend weekend opnieuw met werkonderbrekingen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Het cabinepersoneel van KLM dreigt komend weekend opnieuw met werkonderbrekingen. Het plan is daarbij om voor elke vlucht het werk voor minstens een uur neer te leggen, tenzij KLM vóór die tijd zijn omstreden besparingsmaatregel van tafel haalt.

Cabinepersoneel van KLM voert al een paar weken actie tegen een bezuinigingsmaatregel die de directie volgens de bonden eenzijdig heeft opgelegd. Sinds vorige week vliegt op een deel van de verre vluchten een steward of stewardess minder mee.

november 3, 2016

Air France-KLM begint een nieuwe dochtermaatschappij om de concurrentie met maatschappijen uit de Golfstaten aan te gaan.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Air France-KLM begint een nieuwe dochtermaatschappij om de concurrentie met maatschappijen uit de Golfstaten aan te gaan.

De nieuwe maatschappij, die zal vliegen vanaf luchthaven Charles de Gaulle in Parijs, richt zich op eerder geschrapte verlieslatende routes, maar ook op nieuwe bestemmingen voor zowel zakelijke- als vakantievluchten.

De maatschappij moet in 2020 beschikken over tien langeafstandsvliegtuigen, die worden bemand door piloten die nu voor Air France werken.

oktober 21, 2016

De ondernemingsraad van KLM wil dat de luchtvaartmaatschappij terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - De ondernemingsraad van KLM wil dat de luchtvaartmaatschappij terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten.

KLM kondigde onlangs aan met ingang van eind oktober het aantal cabinemedewerkers aan boord van sommige lange vluchten te verminderen. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.

oktober 14, 2016

Mantelzorg & Meer biedt een gratis cursus Omgaan met dementie aan. De cursus is bedoeld voor iedereen die overweegt om zich als vrijwilliger in te gaan zetten voor iemand met dementie, maar nog twijfelt......

HOOFDDORP/AMSTELVEEN - Mantelzorg & Meer biedt een gratis cursus Omgaan met dementie aan. De cursus is bedoeld voor iedereen die overweegt om zich als vrijwilliger in te gaan zetten voor iemand met dementie, maar nog twijfelt.

In de tweedelige cursus gaat mantelzorgconsulent Hanneke ten Brinke in op vragen als: wat is dementie, hoe werkt het geheugen, hoe ga je om met iemand met dementie, wat moet je doen en wat juist niet? 

april 11, 2015

Een 26-jarige man uit Nieuw-Vennep is afgelopen donderdag in Amstelveen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het tekenen van een hakenkruis in een lift.......

Een 26-jarige man uit Nieuw-Vennep is afgelopen donderdag in Amstelveen aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij het tekenen van een hakenkruis in een lift.

De Venneper heeft bekend de afgelopen twee weken hakenkruisen te hebben aangebracht op zes plekken in Amstelveen.