MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Adamas Inloophuis

november 7, 2018

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep opent zondag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor iedereen die graag eens op een ongedwongen manier binnen wil kijken en wil ontdekken wat het inloophuis allemaal te bieden heeft.......

Het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep opent zondag 11 november van 13.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor iedereen die graag eens op een ongedwongen manier binnen wil kijken en wil ontdekken wat het inloophuis allemaal te bieden heeft. Het is dan Sint Maarten en kinderen kunnen die middag onder begeleiding van het Kidsteam lampionnen maken, zodat de ouders dan rustig kunnen rondlopen en het huis beleven.

augustus 29, 2018

Donderdag 13 september houdt het Spaarne Gasthuis een informatie-uur voor mensen met klachten van neuropathie in het Adamas Inloophuis......

Donderdag 13 september houdt het Spaarne Gasthuis een informatie-uur voor mensen met klachten van neuropathie in het Adamas Inloophuis.

Tijdens het informatie-uur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie, aanwezig om vragen te beantwoorden, adviezen te geven en tips uit te wisselen met lotgenoten.

Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker.

Het informatie-uur is 14.00 – 15.30 uur aan de Eugenie Prévinaireweg 61 in Nieuw-Vennep.

Aanmelden is verplicht via mail@adamas-inloophuis.nl
 

maart 20, 2018

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker......

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker.

Tijdens het inloopuur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie, aanwezig om vragen te beantwoorden. Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker.

Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, doofheid of veranderd gevoel in handen of voeten. Daarnaast komen kramp en verlies van spierkracht voor.

december 28, 2017

Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker.......

NIEUW-VENNEP – Dinsdagavond 9 januari om half acht vindt in het Adamas Inloophuis aan de Eugenie Prévinaireweg een informatieavond plaats voor partners van mensen met kanker. Sprekers zijn mevrouw E. van Westerop, psycho-oncologisch therapeut en mevrouw N. de Beer, verpleegkundig specialist oncologie van het Spaarne Gasthuis. Er gebeurt veel met de partner van iemand die kanker krijgt, er worden tijdens de bijeenkomst vragen behandeld van en tips gegeven voor de mensen die hiermee te maken krijgen. Belangstellenden moeten zich aanmelden via mail@adamas-inloophuis.

november 8, 2017

Donderdag 23 november organiseert Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een feestelijke Open Chill Avond. Die is bedoeld om nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het inloophuis en met chillers die het huis al bezoeken......

Donderdag 23 november organiseert Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een feestelijke Open Chill Avond.

Die is bedoeld om nieuwe chillers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het inloophuis en met chillers die het huis al bezoeken.

Het inloophuis is een plek waar tieners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in contact kunnen komen met leeftijdsgenoten die ook te maken hebben met kanker in het gezin.

Alle films die de afgelopen 10 jaar zijn gemaakt, worden vertoond.

oktober 24, 2017

Rotaryclub Hillegom-Lisse en Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek houden zaterdag 28 oktober een inloopmarkt in Lisse. De opbrengst van de inloopmarkt is bestemd voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep dat zich inzet voor kankerpatiënten en hun naasten......

Rotaryclub Hillegom-Lisse en Soroptimistclub Lisse-Bollenstreek houden zaterdag 28 oktober een inloopmarkt in Lisse.

De opbrengst van de inloopmarkt is bestemd voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep dat zich inzet voor kankerpatiënten en hun naasten.

Er worden uiteenlopende cadeaus en relatiegeschenken verkocht, kunstenaas exposeren hun werken en er is een proeverij van Bollenstreekwijnen.

Ook schenken de organisatoren de bezoekers koffie en thee met wat lekkers erbij.

mei 27, 2017

Dit blijkt uit het Jaarverslag 2016 dat afgelopen week door het inloophuis is gepresenteerd. Zo’n veertig procent van de bezoekers is tegenwoordig afkomstig van buiten de poldergemeente.....

NIEUW-VENNEP - Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep trekt steeds meer bezoekers van buiten de gemeente Haarlemmermeer.

Dit blijkt uit het Jaarverslag 2016 dat afgelopen week door het inloophuis is gepresenteerd.

Zo’n veertig procent van de bezoekers is tegenwoordig afkomstig van buiten de poldergemeente.

Volgens Adamas komt dit onder meer door de fusie van de ziekenhuizen in Haarlem en Hoofddorp.

Adamas Inloophuis is er voor ondersteuning van mensen met kanker en hun familieleden.
 

mei 20, 2017

Deze Open Dag is voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker, maar ook voor mensen die willen weten wat Adamas doet of daar vrijwilliger willen worden.....

NIEUW-VENNEP - Dinsdagavond 30 mei zal bij het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een Open Dag plaatsvinden.

Deze Open Dag is voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker, maar ook voor mensen die willen weten wat Adamas doet of daar vrijwilliger willen worden.

Van 19.30 tot 21.30 uur is iedereen welkom voor een rondleiding met een bezoek aan de yogastudio, de massagekamer, het schilderatelier en de kids & chillkamer.

mei 3, 2017

Bij deze informatieavond voor kankerpatiënten en hun naasten zal uiteengezet worden wat er komt kijken bij het revalideren en werken tijdens en na de behandeling van kanker......

NIEUW-VENNEP – Dinsdag 16 mei zal bij Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep de informatieavond “Revalideren en werken met kanker” plaatsvinden.

Bij deze informatieavond voor kankerpatiënten en hun naasten zal uiteengezet worden wat er komt kijken bij het revalideren en werken tijdens en na de behandeling van kanker.

Ook krijgt men informatie over de rechten en plichten ten opzichte van een eventuele werkgever.

Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen of het uitwisselen van ervaringen met andere patiënten.
 

april 2, 2017

Zondag 9 april houdt het Adamas Inloophuis de modeshow “Stralend de wereld in” bij het Claus Event Center in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Zondag 9 april houdt het Adamas Inloophuis de modeshow “Stralend de wereld in” bij het Claus Event Center in Hoofddorp.

Deze modeshow wordt gelopen door vrouwen die borstkanker hebben of daarmee te maken hebben gehad.

Volgens coördinator Annelies Osinga mag dit mooie evenement natuurlijk niet ontbreken bij het huidige 10-jarig bestaan van Adamas Inloophuis.

Het jongste model bij de modeshow is 32 jaar en het oudste model 77 jaar en het is daarmee een mooi divers gezelschap”, aldus Annelies Osinga.

februari 11, 2017

Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Adamas bestaat dinsdag precies tien jaar en heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de zorgketen voor mensen met kanker in Haarlemmermeer.

Het inloophuis biedt daarbij psychosociale ondersteuning en begeleiding aan volwassenen en kinderen en hun familie die met kanker geconfronteerd zijn.

januari 31, 2017

Het Adamas Inloophuis in Spaarne Gasthuis Hoofddorp is een succes.....

HOOFDDORP – Het Adamas Inloophuis in Spaarne Gasthuis Hoofddorp is een succes.

Het aantal contactmomenten is door de samenwerking in de afgelopen drie jaar verdubbeld van 2800 naar 6600 contactmomenten per jaar.

Adamas helpt kankerpatiënten en nabestaanden te praten over de ziekte of andere zaken.

Op Wereldkankerdag dat op 4 februari valt, is er een open dag in de vestiging in Nieuw-Vennep.

Tussen 13:00 en 16:00 uur kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen en activiteiten bekijken.

Bron: Haarlems Dagblad

januari 21, 2017

De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas Inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.....

NIEUW-VENNEP - De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.

Burgemeester Theo Weterings was aanwezig om de gemeentelijke erespeld uit te reiken aan José Kortekaas-De Groot.

Zij was een van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis en vervulde de afgelopen jaren vele functies als vrijwilliger.
Zij wordt gezien als een spil van Adamas Inloophuis.

 

september 2, 2016

Dinsdag 13 september zal bij het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een informatieavond plaatsvinden voor mensen met kanker en hun naasten.....

NIEUW-VENNEP - Dinsdag 13 september zal bij het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep een informatieavond plaatsvinden voor mensen met kanker en hun naasten.

Men krijgt hierbij informatie over de gevolgen van kanker en over polyneuropathie, oftewel zenuwpijnen.

Ook komen onderwerpen aan de orde zoals: “Hoe terug te keren naar het werk of wat te doen als dat niet meer gaat”.

Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

mei 23, 2016

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Theo Weterings in het Raadhuis in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan mevrouw Anita Notenboom-van Hassel......

HOOFDDORP – Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Theo Weterings in het Raadhuis in Hoofddorp de gemeentelijke erespeld uitgereikt aan mevrouw Anita Notenboom-van Hassel.

Mevrouw Notenboom werkt al tien jaar als vrijwilliger in Adamas Inloophuis.

Zij werkt daar vooral met kinderen met kanker en regelt hierbij veel zaken die de kinderen enige afleiding bieden.

Ook is zij betrokken bij de productie van voorlichtingsfilms en gaat ze met deze films regelmatig op pad om informatie over kanker op scholen te geven.
 

januari 31, 2016

Het Adamas Inloophuis houdt zondag 7 februari open huis. Dit is gekoppeld aan Wereldkankerdag, die jaarlijks op 4 februari is.......
 

NIEUW-VENNEP - Het Adamas Inloophuis houdt zondag 7 februari open huis.

Dit is gekoppeld aan Wereldkankerdag, die jaarlijks op 4 februari is.
Op die dag wordt wereldwijd stil gestaan bij kanker.

De deuren van het Adamas Inloophuis staan dan open voor een kijkje achter de schermen.

Van 11.00 tot 14.00 uur is iedereen welkom, waarbij men ook kan praten over de ervaringen met de ziekte kanker.
 

december 10, 2015

Annelies Osinga is het nieuwe gezicht van het Adamas Inloophuis........

NIEUW-VENNEP - Annelies Osinga is vanaf 1 januari 2016 het nieuwe gezicht van het Adamas Inloophuis. De in Rijnsaterwoude woonachtige marketingprofessional neemt het stokje over van coördinator Nicky Westerhof die het inloophuis na vier jaar gaat verlaten.
Annelies heeft uitgebreide ervaring in marketing, PR en sponsoring, zowel in het bedrijfsleven als op de consumentenmarkt. Dit sluit goed aan bij datgene wat Adamas nodig heeft.

november 5, 2015

Nadia Perdaan hield zondag een swingende Zumba-marathon.........

NIEUW-VENNEP - Sport-instructeur Nadia Perdaan hield zondag 1 november in SportPlaza in Nieuw-Vennep een swingende Zumba-marathon.
Zes Zumba-docenten verleenden belangeloos hun medewerking en gaven vanaf een groot podium elk een half uur lang les. Er waren ruim 130 deelnemers aan deze Estafette die 2000 euro opbracht voor het Adamas Inloophuis . Nadia wilde graag iets terugdoen voor het Adamas Inloophuis waar ze veel steun ondervond in een moeilijke en onzekere periode in haar leven.
 

juni 4, 2015

De kaartverkoop voor het Adamas Benefiet 2015 is van start gegaan........

NIEUW VENNEP – De kaartverkoop voor het Adamas Benefiet 2015 is van start gegaan.
Dit benefiet vindt plaats op vrijdag 25 september in het Crown Theater in Aalsmeer met een theatervoorstelling vol dans, zang en toneel.
De opbrengst gaat naar het Adamas Inloophuis in Nieuw Vennep waar mensen met kanker en hun naasten terecht kunnen voor ondersteuning.
Kaarten voor de theatervoorstelling kosten 20 euro per persoon, een arrangement inclusief toegang tot de voorstelling, twee-gangendiner en drankjes kost 65 euro.

februari 25, 2015

Nadat de FNV-Bouwbond Haarlemmermeer zich  per 1 januari van dit jaar had opgeheven, is ervoor gekozen om een resterend geldbedrag dat nog in kas was te schenken aan enkele goede doelen in Haarlemmermeer.  .....

HOOFDDORP – Nadat de FNV-Bouwbond Haarlemmermeer zich  per 1 januari van dit jaar had opgeheven, is ervoor gekozen om een resterend geldbedrag dat nog in kas was te schenken aan enkele goede doelen in Haarlemmermeer.  De leden van de bouwbond kozen hierbij eenstemmig voor Hospice Bardo in Hoofddorp en het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. De stichtingen kregen ieder een bedrag van 1192 euro. Van het hierbij aftredende FNV-bestuur waren voormalig voorzitter, de secretaris, penningmeester en een bestuurslid bij de overhandiging van deze schenkingen aanwezig.

december 24, 2014

De GIG-talentenavond die afgelopen zaterdag werd gehouden in schouwburg De Meerse in Hoofddorp heeft ruim vijfduizend euro opgebracht..... 

HOOFDDORP – De GIG-talentenavond die afgelopen zaterdag werd gehouden in schouwburg De Meerse in Hoofddorp heeft ruim vijfduizend euro opgebracht. Het geld is bestemd voor het Adamas Inloophuis en Hospice Bardo. Dit zijn twee instellingen waar kankerpatiënten worden opgevangen. Volgens voorzitter Cindy Fleur van de stichting GIG groeit het bedrag nog voortdurend, omdat er nog steeds giften binnenkomen.

juni 5, 2014

Dinsdagavond 10 juni van zeven tot tien uur vindt in het Adamas Inloophuis een informatieavond plaats over botontkalking bij kanker.........

NIEUW VENNEP - Dinsdagavond 10 juni van zeven tot tien uur vindt in het Adamas Inloophuis een informatieavond plaats over botontkalking bij kanker.
Deze bijeenkomst aan de Eugenie Prévinaireweg 61 in Nieuw Vennep is bestemd voor mensen met kanker en hun naasten.
Bezoekers krijgen deze avond van twee verpleegkundigen informatie over botontkalking en wanneer botontkalking bij kanker ontstaat.
Er zal ook aandacht besteed worden aan wat men zelf kan doen om dit te voorkomen.

november 26, 2013

In samenwerking met het Adamas Inloophuis organiseert het Spaarne Ziekenhuis een informatieavond over het (non-) Hodgkin-lymfoom.....

NIEUW-VENNEP - In samenwerking met het Adamas Inloophuis organiseert het Spaarne Ziekenhuis een informatieavond over het (non-) Hodgkin-lymfoom.
Mevrouw A. Griffioen, internist hemato-oncoloog van het Spaarne Ziekenhuis vertelt wat (non-) Hodgkin is, wat de klachten zijn en welke behandelingen mogelijk zijn.
De heer C. Dercksen, psychosomatisch fysiotherapeut van het Adamas Inloophuis, legt uit waarom bewegen tijdens een behandeling van kanker belangrijk is.
Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

september 28, 2013

Donderdag 26 september zijn de donaties van het Schipholfonds uitgereikt aan sportverenigingen en bewegingsprojecten in de omgeving van Schiphol......

Donderdag 26 september zijn de donaties van het Schipholfonds uitgereikt aan sportverenigingen en bewegingsprojecten in de omgeving van Schiphol.

Dit jaar was Jeugdland Nieuw-Vennep één van de gelukkigen. Jeugdland is een binnen en buiten speelterrein voor kinderen, dat geheel gerund wordt door vrijwilligers.

Het Schipholfonds heeft Jeugdland een bedrag van 15.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanschaf van een glijbaan met klimnet, sportenladder, stamtrap, relingtouwen en klimwand.