MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Aalsmeerderbrug

augustus 17, 2018

De International Plastic Modellers Society (IPMS) houdt zaterdag 25 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen......

De International Plastic Modellers Society (IPMS) houdt zaterdag 25 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen.

Deze bijeenkomst bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 is voor publiek toegankelijk van elf tot vier uur.

De kofferbakverkoop geldt als start van het modelbouwseizoen.

De verkoop voor het fort is voorbehouden aan IPMS leden, maar het CRASH-museum verkoopt ook tweedehands en afgebouwde modellen.

mei 15, 2018

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-‘45 organiseert in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei de CRASH Radio Velddagen.....

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-‘45 organiseert in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei de CRASH Radio Velddagen.

Tijdens dit weekend worden – onder meer met apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog – radioverbindingen gemaakt met radioamateurs in Nederland en de rest van de wereld.

Het CRASH museum is beide dagen geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.

mei 3, 2018

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug presenteert op zaterdag 12 mei de nieuwe expositie “Bevrijding en Vergelding”..........

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug presenteert op zaterdag 12 mei de nieuwe expositie “Bevrijding en Vergelding”. De expositie wordt die dag om een uur geopend door de heer Nico Borgman, voormalig verzetsheld en oud wethouder van Aalsmeer. In de expositie wordt de vreugde van het einde van de tweede wereldoorlog getoond, maar ook de vernedering die sommige mensen, al dan niet terecht, moesten ondergaan.

april 27, 2018

Op vrijdagavond 4 mei wordt bij het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ’40-‘45 in Aalsmeerderburg om 8 uur een Dodenherdenking gehouden.....

AALSMEERDERBRUG - Op vrijdagavond 4 mei wordt bij het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum ’40-‘45 om 8 uur een Dodenherdenking gehouden.

De afgelopen jaren werd door CRASH al een kleinschalige herdenking gehouden, maar dit jaar stemt het museum voor het eerst af met het nationale moment.

april 3, 2018

Zaterdag 14 april vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 de primeur plaats van de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’......

Zaterdag 14 april vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 de primeur plaats van de lezing ‘Tussen Hemel en Aarde’.

Deze lezing gaat over een dag uit het leven van een Amerikaanse bommenwerperbemanning in de Tweede Wereldoorlog.

De presentatie wordt verzorgd door Erwin de Mooij. Hij vertelt over de dag van een bombardementsmissie in september 1944.

Die dag begint in de vroege ochtenduren wanneer de bemanning wordt gewekt en eindigt in volledige uitrusting. Van ondergoed naar flight gear; de volledige uitrusting.

maart 16, 2018

De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond.....

RIJSENHOUT/AALSMEERDERBRUG - De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol-Oost naar een nog erger vervuild terrein aan de Aalsmeerderweg.

maart 14, 2018

Zaterdag 24 maart zal er in het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 de lezing ‘Target for tonight’ gegeven worden........

Zaterdag 24 maart zal er in het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 de lezing ‘Target for tonight’ gegeven worden.

De lezing gaat over een nachtvlucht met een Lancaster bommenwerper door Theresia Kloosterboer.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog passeerden duizenden geallieerde bommenwerpers ons land op weg naar hun doelen in Duitsland.

De ervaringen van een inmiddels 96-jarige “bommenrichter” vormen de basis voor deze lezing.

maart 10, 2018

Het verplaatsen van licht vervuilde grond van Schiphol naar Aalsmeerderbrug was in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 maart onderwerp van gesprek.......

Het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol naar Aalsmeerderbrug was in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 8 maart onderwerp van gesprek.

Veel fracties waren blij met de verhelderende brief die D66-wethouder John Nederstigt aan de raad heeft gezonden.

In de brief schrijft hij dat de berichtgeving door de provincie over de mate van de vervuiling niet juist was.

Nederstigt riep de provincie op een voorlichtingsbijeenkomst te houden voor inwoners.

maart 4, 2018

Vanaf maandag gaan zo’n 4000 vrachtwagenritten de 50.000 m3 giftige grond op Schiphol-Oost naar het eveneens vergiftigde bedrijventerrein Schiphol Logistics Park nabij Aalsmeerderbrug brengen.....

Vanaf maandag gaan zo’n 4000 vrachtwagenritten de 50.000 m3 giftige grond op Schiphol-Oost naar het eveneens vergiftigde bedrijventerrein Schiphol Logistics Park nabij Aalsmeerderbrug brengen.

In 2008 kwamen de brandvertragende gifstoffen in bluswater in de bodem terecht door lekkende opvangbassins. De aanleg van de HOV-buslijnverbinding via Schiphol-Oost liep daardoor een jaar vertraging op.

maart 1, 2018

Op zaterdag 10 maart vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een presentatie plaats over vliegtuigmotoren die in de luchtvaart zijn gebruikt.......

AALSMEERDERBRUG - Op zaterdag 10 maart vindt in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een presentatie plaats over vliegtuigmotoren die in de luchtvaart zijn gebruikt. Om 13.00 uur geeft Hans Walrecht een korte introductie over diverse soorten motoren. Daarna laat Henk Verhoef aan de hand van enkele motoren die uit Meccano zijn opgebouwd, zien hoe het allemaal werkt. Hij neemt o.a. een stermotor mee en een deel van een schuivenmotor die hij momenteel aan het bouwen is. Er zijn deskundigen van CRASH aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

februari 27, 2018

Op zaterdag 3 maart houdt het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 de jaarlijkse Spitfiredag......

Op zaterdag 3 maart houdt het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 de jaarlijkse Spitfiredag.

Naast het Spitfire-vliegtuig dat in het museum staat zijn er onderdelen en divers fotomateriaal van een gecrashte Spitfire-toestel te zien.

Ook wordt er een lezing gegeven over de Spitfire, het beroemde Britse oorlogsvliegtuig.

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum 40-45 is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug, en is iedere zaterdag geopend van 11 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags.
 

januari 19, 2018

De woning naast het Fort bij Aalsmeer wordt gesloopt.....

AALSMEERDERBRUG - De woning naast het Fort bij Aalsmeer wordt gesloopt. Het pand is inmiddels onbewoonbaar gemaakt.

Eigenaar van ’boerderij Dijkzicht’ is de gemeente Haarlemmermeer.
In het Haarlems Dagblad verklaart de woordvoerster van de gemeente dat besloten is om, in afwachting van de sloop, de woning onbewoonbaar te maken ter voorkoming van vandalisme.

december 29, 2017

Aan de Molenweg in Aalsmeerderbrug mogen vier bedrijfswoningen worden gebouwd....

AALSMEERDERBRUG - Aan de Molenweg mogen vier bedrijfswoningen worden gebouwd.
De woningen komen tussen de voormalige molen en de Boeing Avenue te staan. Aan de andere kant van het perceel worden twee bedrijfsverzamelgebouwen neergezet met een uitrit op de Boeing Avenue.

De gemeente past het bestemmingsplan aan om de bouw mogelijk te maken.

Bron: Haarlems Dagblad.

oktober 12, 2017

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand.............

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 heeft oktober uitgeroepen tot Kindermaand. Op zaterdag 21 oktober vindt in dit kader in het museum een kinderlezing plaats waarbij zij leren hoe een vliegtuig werkt en wat daarvoor allemaal nodig is. Daarna kunnen de kinderen aan de hand van zelf gevouwen vliegtuigjes zien hoe je een vliegtuig kunt besturen. Ook vindt een speciale rondleiding plaats waarbij de Spitfire, het Engelse jachtvliegtuig, zeker niet wordt overgeslagen.

augustus 16, 2017

Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45......

AALSMEERDERBRUG - Plastic Modelbouwclub IPMS regio Noord Holland houdt zaterdag 26 augustus de traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ met een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45.

Deze bijeenkomst voor IPMS leden is van 11.00 uur tot 16.00 uur ook toegankelijk voor publiek.

Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer.

Toegang is gratis voor bezoekers.

Toegang tot het CRASH Museum bedraagt € 3,50 voor volwassenen, kinderen van 6 tot 12 € 1,50.

juni 27, 2017

Volgens B en W zal de renovatie van Fort Aalsmeer in Aalsmeerderbrug de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland bijna één miljoen euro kosten......

AALSMEERDERBRUG – Volgens B en W zal de renovatie van Fort Aalsmeer in Aalsmeerderbrug de gemeente Haarlemmermeer en provincie Noord-Holland bijna één miljoen euro kosten.

Uit de voorjaarsnota van Haarlemmermeer blijkt dat de gemeente zo’n 463.000 euro in deze renovatie steekt, terwijl deze renovatie de provincie zo’n 364.000 euro gaat kosten.

Verder moeten de gebruikers het fort na renovatie laagdrempelig toegankelijk maken en een link leggen met de geschiedenis van het militaire werk als onderdeel van de Stelling van Amsterdam.

maart 24, 2017

Op zondag 26 maart 2017 organiseert de Rotaryclub Haarlemmermeerlanden voor de vijfde keer het Seniorenfeest.....

AALSMEERDERBRUG - Op zondag 26 maart 2017 organiseert de Rotaryclub Haarlemmermeerlanden voor de vijfde keer het Seniorenfeest.
Dit feest is bestemd voor senioren uit Haarlemmermeer die door diverse omstandigheden nog weinig vertier in het leven hebben.

De Rotaryclub Haarlemmermeerlanden wil deze senioren een geweldige dag bezorgen. Elk jaar krijgen 150 senioren een uitnodiging.

februari 22, 2017

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag......

Aalsmeerderbrug - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum in Aalsmeerderbrug organiseert zaterdag 4 maart de jaarlijkse Spitfiredag.

Tijdens de Spitfiredag kunnen bezoekers een echte Spitfire bewonderen, een fototentoonstelling bekijken en kennis nemen van het verhaal van een Spitfirepiloot die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig bij Abbenes crashte.

Verder kan men in een Flightsimulator met een Spitfire vliegen, een markt met boeken en modelvliegtuigen bezoeken, of een lezing over de Spitfire bijwonen.
 

december 29, 2016

Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’........

AALSMEERDERBRUG - Op zaterdag 7 januari vindt in het CRASH-museum de officiële eerste presentatie plaats van het boek ‘Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog’. Het boek behandelt Nieuw-Vennep en Haarlemmermeer in de periode van 1939 tot 1945 en is geschreven door Joost Klootwijk, die in 2016 overleed. De introductie zal worden verzorgd door zijn zoon Hans Klootwijk. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan de Royal Air Force Association (RAFA). De aanvang van de presentatie is 12.00 uur.

december 6, 2016

Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.....

AALSMEERDERBRUG – Zaterdag 17 december zal er in het kader van 100 jaar Schiphol een lezing worden gehouden over ‘De geboorte van Schiphol’ in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum.

Op 19 september 1916 landden de eerste drie vliegtuigen op Schiphol en daar zal historicus Jan Willem de Wijn over vertellen.

Aan de hand van tientallen afbeeldingen wordt ‘De geboorte van Schiphol’ weer tot leven gebracht.

Naast de lezing is de tentoonstelling ‘De jaren 1940-1945’ ook nog te zien in het CRASH museum.

oktober 31, 2016

Zondagavond is een man overleden door een ongeluk op de N196 bij de Aalsmeerderbrug.....

AALSMEERDERBRUG – Zondagavond is een man overleden door een ongeluk op de N196 bij de Aalsmeerderbrug.

De Poolse Audi waarin de man zat sloeg meerdere malen over de kop en kwam ondersteboven en total-loss tot stilstand.

In de auto zaten ook nog vier andere slachtoffers, die met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk en is op zoek naar mensen die het ongeval met de zwarte Audi hebben gezien. 

Bron: Haarlemsdagblad.nl

oktober 4, 2016

Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.....

AALSMEERDERBRUG – Het CRASH Luchtoorlog– en Verzetsmuseum is in de maand oktober gratis toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar.

Het museum doet deze actie speciaal ter gelegenheid van ‘100 jaar Schiphol, de jaren 1940-1945’.

Kinderen kunnen deze maand meedoen met een kleurplaatwedstrijd of een speurtocht doen door het museum om meer te leren over de verhalen in het museum.

augustus 24, 2016

Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”......

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog -en Verzetsmuseum '40-'45 organiseert op zaterdag 24 september de “Red Ball Express”.

Zij organiseren deze 15e editie van de historische rondrit in samenwerking met de vereniging Keep Them Rolling.

Verschillende authentieke legervoertuigen van Keep Them Rolling zoals Jeeps, Dodges, Chevrolets plus Harley en BSA motoren verzamelen zich s’ morgens bij het CRASH-museum.

Zo’n 45 voertuigen vertrekken hierna om 11.30 uur voor een rondrit door Haarlemmermeer richting de Bollenstreek en Noordwijk.

augustus 16, 2016

Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug......

AALSMEERDERBRUG - Modelbouwclub IPMS houdt zaterdag 27 augustus een kofferbakverkoop van plastic modelbouwdozen en modellen bij het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 in Aalsmeerderbrug.

De Nederlandse tak van de International Plastic Modellers Society bestaat dit jaar 45 jaar en organiseert jaarlijks verschillende bijeenkomsten.

Deze traditionele zomerbijeenkomst ‘De Start’ is van 11.00 uur tot 16.00 uur voor IPMS leden, maar ook toegankelijk voor publiek.