MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Educatie

Educatieve projecten bij MeerRadio

MeerRadio ontwikkelt educatieve projecten, primair gericht op leerlingen van basisscholen en op leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen maken kennis met onder andere lokaal nieuws verzamelen, programma’s samenstellen en presenteren, redactiewerkzaamheden, nieuws lezen, eenvoudige radiotechniek en andere aspecten van een streekomroep. Ze bezoeken de studio’s, nemen een kijkje achter de schermen en doen live ervaring op met broadcasting. Uiteraard onder deskundige begeleiding en met heldere leerdoelen, die worden ondersteund door lesmateriaal.

De educatieve projecten van MeerRadio worden uitgevoerd door Meerdoc, in samenwerking met de vrijwilligers van het station.

Wilt u als onderwijsinstelling uw leerlingen een boeiende lessenserie bieden als kennismaking met de media? Dan nodigen wij u graag uit om contact op te nemen met Meerdoc, Moreen Pattiruhu (E-mail: patcons@pattiruhu.nl) of Bram van Uchelen (E-mail: info@creativecommunications.nl).

Lessenserie Maak Nieuws bij MeerRadio

Voor basisscholen (groepen 7 en 8) in Haarlemmermeer biedt MeerRadio in samenwerking met Pier K de lessenserie Maak Nieuws bij MeerRadio aan. Deze lessenserie voorziet in een klassikale voorbereiding en een ‚praktijkdeel’ in de studio’s van MeerRadio.

Lesmateriaal maakt onderdeel uit van deze module, die in het najaar van 2016 van start gaat. Klik hier voor meer informatie. Voor deze lessenserie kunt u inschrijven via Pier K of via Kunst en Cultuur op School.

Download de flyer!

Geluidsfragmenten: