MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Nieuws Archief

Vanaf 1 januari 2019 heeft MeerRadio een nieuwe website! Die ziet er “frisser” uit en biedt vele mogelijkheden. Het aangepaste ontwerp is gebouwd door grafisch ontwerper Ben Burger en webbouwer Ernst de Moor van het Cross Media Collective.

Aan de linkerkant staan icoontjes voor Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube. Erop klikken is genoeg om bij de MeerRadio-pagina’s uit te komen. De onderste icoon is om LIVE naar MeerRadio te luisteren. In tegenstelling tot de oude website is het voordeel nu dat het luisteren niet wordt onderbroken als men van pagina wisselt.

Op de Rijkerstreek op Schiphol zijn donderdagavond 27 december een personenauto en een personenbusje met elkaar in botsing gekomen.

De ambulancedienst heeft meerdere personen ter plekke nagekeken.

De verkeersongevallenanalyse van de Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Tijdens de afhandeling van het incident was de weg gedurende langere tijd gedeeltelijk en tijdelijk ook helemaal gestremd geweest.

 

Bij een juwelier aan het Lorentzplein in Badhoevedorp is rond 10 over 4 in de nacht van dinsdag op woensdag een ramkraak gepleegd.

De daders zijn vermoedelijk op een scooter of scooters weggereden.

Voorpui en het rolluik van de juwelierszaak hebben forse schade opgelopen en voor het pand stond een witte Renault Clio.

De politie is direct op zoek gegaan naar de daders, die er vermoedelijk met een onbekende buit vandoor zijn gegaan.

De witte Renault is weggesleept en wordt onder andere onderzocht op sporen.

De Kerst- & Nieuwjaars Programmering Van MeerRadio 2018/2019

Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 in het Fort bij Aalsmeer introduceert met ingang van 1 januari 2019 ruimere openingstijden.
Naast de gebruikelijke openingstijden elke zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur is het museum volgend jaar ook elke woensdag van 13:00 tot 16:00 uur geopend.
Wel wordt er op de woensdagen in het museum gewerkt aan het verbeteren van de expositie en wordt er onderhoud gepleegd.

Onlangs is NMCX Centrum voor Duurzaamheid verhuisd naar de gymzaal aan de Prins Hendriklaan in Hoofddorp. Sindsdien is er hard gewerkt om de zaal in te richten als een groene, comfortabele en circulaire werkplek. Er is onder begeleiding van Dura Vermeer onder meer een entresol gebouwd die verwarmd wordt door infrarood panelen en alle verlichting is vervangen voor LED-verlichting van de Lichthoeve. Afgelopen woensdag konden de omwonenden kennismaken met hun nieuwe buur.

Praktijkschool De Linie in Hoofddorp heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum gekregen.
Hiermee laat de school zien dat de kantine gezond is ingericht. De Linie heeft hard gewerkt om de kantine een gezondere uitstraling en een gezonder aanbod te geven.
Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar, in de vorm van een watertappunt in de aula.

Mats Hoogland, leerling van Dé JeugdTheaterSchool (JTS) Haarlemmermeer heeft de Amateur Musical Award 2018 (AMA) gewonnen in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’.
Die kreeg hij voor zijn vertolking van Sjaak in de musical ‘Into the Woods’ van Pier K. Afgelopen maandag 10 december was het grote spektakel voor het eerst live te volgen bij RTV Rijnmond.

Namens de onderhandelende fracties meldt formateur Henk Kuipers verheugd dat de vorming van de nieuwe coalitie in Haarlemmermeer is afgerond.

“De gesprekken zijn constructief en in een positieve sfeer verlopen, waardoor binnen relatief korte tijd tot een afgewogen resultaat is gekomen, waar partijen trots op zijn.”.

De gemeenten Heemstede, Bloemendaal en Noordwijk zijn uit de stuurgroep Duinpolderweg gezet omdat ze niet meebetalen aan de weg en omdat hij niet over hun grond gaat lopen. Wethouder Nicole Mulder (GL) van Heemstede bevestigde dit tijdens de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van Eveline Stam (VVD). Mulder vertelde dat het onvrijwillige vertrek uit de stuurgroep de wens was van de gemeenten die wél betalen en de weg door hun gebied krijgen.

Tijdens de laatste raadsvergadering van de oude gemeente Haarlemmermeer nam burgemeester Onno Hoes afscheid van alle raadsleden.

Onder hen waren raadsleden die niet terugkeren in de raad van de nieuwe fusiegemeente Haarlemmermeer.

De scheidende raadsleden Arie Noomen, Els Berk, Rob Koster, Chris Vonk, Steffe Bak en Denise Abbas werden met een lintje benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau op grond van de duur, de uitstraling en de betekenis van hun raadslidmaatschap.

CDA Haarlemmermeer heeft het College van B&W schriftelijke vragen gesteld over werkzaamheden binnen het plangebied van de toekomstige wijk Cruquius Wickevoort. Het betreft grond- en kapwerkzaamheden die waarschijnlijk bedoeld zijn als voorbereiding voor de woningbouw, maar waar nog geen  vergunning voor verleend is.

Donderdagavond omstreeks kwart voor 10 is ter hoogte van het Novotel hotel in Hoofddorp een auto te water geraakt. 

De auto is in een bocht door een onbekende reden rechtdoor gegaan. Via een boom kwam het voertuig half in het water tot stilstand.
Gezien de ernst van de melding werden de hulpdiensten in groten getale opgeroepen, maar al vrij snel konden de brandweerauto's worden geannuleerd.
Eén persoon is in de ambulance gecontroleerd. Een bergingsdienst heeft de auto uit het water gehaald en afgevoerd.

Net als eerdere jaren organiseert wijkraad Overbos ook deze keer de Kerstboominzameling 2019.

Op zaterdag 12 januari kunnen kinderen tot 14 jaar tussen 10 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags de door hen verzamelde bomen inleveren bij wijkgebouw De Boskern, Liesbos 24 in Hoofddorp.

Per ingeleverde boom krijgt een kind een lot. De trekking van de lootjes en de prijsuitreiking zijn om 4 uur gepland in De Boskern.

Zaterdag 22 december kunnen kinderen vanaf 3 uur bij Jeugdland Hoofddorp lasergamen.

Onder begeleiding kunnen de kinderen leren hoe ze moeten omgaan met de lasergame uitrusting van Jeugdland.

Als ze dit geleerd hebben, kunnen ze wedstrijden met elkaar spelen. Voor deze wedstrijden zijn er vlaggen en kleuren aanwezig om het zo uitgebreid mogelijk te maken.

De leeftijdscategorie is 6 jaar en ouder.

Meer informatie op www.jeugdland.net.
 

De olieprijzen op Schiphol zijn gedaald naar het laagste niveau in zestien maanden. 

Een vat WTI-olie kost nu bijvoorbeeld 46 dollar en Brent-olie 56 dollar. Dat is een prijsdaling van ongeveer 40 procent ten opzichte van begin oktober.

Door deze lagere olieprijzen zakt ook de prijs van kerosine, dit is gunstig voor de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Mogelijk gaat de prijs van olie binnenkort weer omhoog. Het oliekartel OPEC en Rusland hebben aangekondigd de productie vanaf januari met 1,2 miljoen vaten per dag te verminderen.
 

Aanstaande zaterdag 22 december is in de kleine zaal van Schouwburg De Meerse aan het Raadhuisplein in Hoofddorp de voorstelling ‘Een magische kerst met Op Sterk Water’ te zien.

Deze show staat geheel in het teken van Kerst, ‘the most wonderful time of the year’.

Cabaretgroep Op Sterk Water geeft iedereen een kijkje aan het meest gênante kerstdiner tot aan de allernieuwste kersthit.

De Top 2000 van NPO Radio 2 wordt steeds populairder, zo ook in Lisserbroek en Rijsenhout.

Dit jaar is er bij VV Kagia in Lisserbroek opnieuw een Top 2000 Café. Belangstellenden zijn zaterdag 29 december vanaf 4 uur welkom in de kantine van de voetbalclub.

Die avond zal onder andere om 7 uur de Lisserbroekse Top 2000-quiz zijn en uiteraard zijn de bar en de keuken geopend voor een hapje en een drankje.

Opgeven kan door een mail te sturen naar denniskattenberg@gmail.com.

 Jurgen Nobel, fractievoorzitter van de Haarlemmermeerse afdeling van de VVD, prolongeert zijn titel als politicus van het jaar.

Ook in 2017 kozen de politieke verslaggevers van HCnieuws, Haarlems Dagblad en MeerRadio voor de jonge politicus.

Jurylid Frits Verhagen van HCnieuws reikte vanavond de bijbehorende Peter van Groenigenbokaal opnieuw uit aan Nobel.

De jury roemde Nobels gave om leiding te geven aan de VVD- fractie, maar ook aan de coalitie.

Vrijdagavond 21 december is een kerstfeest georganiseerd door Pier K op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.

Tijdens dit kerstfeest zullen er allerlei activiteiten zijn voor jong en oud. Men kan luisteren naar live kerstmuziek, kerststukjes maken een digitale kerstwens doen en wandelen over de kerstmarkt.

Voor kinderen worden er gratis Disney kerstfilms gedraaid in Pier K. Hier zal de kerstman bij aanwezig zijn.

De opbrengst van de winteractie voor de Voedselbank zal deze avond bekend gemaakt worden.

Het college van B&W heeft besloten om in hoger beroep te gaan in de zaak van de miljoenenclaim van gebiedsontwikkelaar TeleVerde.

De rechter bepaalde eerder dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld tegenover TeleVerde in de ontwikkeling van grond in Badhoevedorp-Zuid. De claim wordt geschat op 265 miljoen euro.

Volgens wethouder Derk Reneman van Financiën kan de gemeente de mogelijke miljoenenclaim van TeleVerde dragen.

Het precieze bedrag van de schadeclaim wordt in een aparte procedure vastgesteld.
 

TUI fly Nederland heeft de eerste Boeing 737 MAX vernoemd naar Boa Vista, één van de Kaapverdische Eilanden. Woensdagochtend landde deze op Schiphol.

Binnen de TUI-groep worden alle Boeing 737 MAX’en voorzien van de naam van een populaire bestemming.

Op dit moment is de PH-TFN het tweede Nederlandse vliegtuig van TUI dat een naam heeft. De Boeing 767 en de 787 Dreamliners die voor TUI vliegen hebben geen officiële naam.
 

Woensdagavond 19 december is er rond kwart over 7 een auto spontaan in de brand gevlogen in Hoofddorp.

De auto was net gestart bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander toen hij bij het wegrijden in brand vloog.

De brandweer heeft het vuur kunnen blussen maar kon niet voorkomen dat er flinke schade aan de auto is ontstaan.

Een bergingsbedrijf heeft de auto weggesleept.

Wat de oorzaak was van het ontstaan van de brand, is niet duidelijk.
 

Filmhuis Pier K nodigt schrijvers uit om een kort verhaal te schrijven met als thema ‘De film van je leven, als je later terug kan kijken’. Dit thema past bij de film The Happy Prince over Oscar Wilde, die op 15 februari draait. Een vakjury met onder andere schrijfster San Bos, zal de drie beste verhalen uitkiezen. De winnende verhalen mogen door de schrijvers die dag worden voorgelezen op het podium van Pier K, tijdens ‘De week van het korte verhaal’. De winnaars krijgen een cadeaupakket en eeuwige roem.